Yalnız kalmak zorunda olan ya da yalnızlığı seçmiş, herşeyi tek başına halletmenin en doğru seçenek olduğuna inanmış cesur yüreklere selam olsun✨️

Yalnız kalmak zorunda olan ya da yalnızlığı seçmiş, herşeyi tek başına halletmenin en doğru seçenek olduğuna inanmış cesur yüreklere selam olsun✨️

Bence insan, kendini kalabalıklaştırmak istiyorsa, önce içindeki boşlukları doldurmalı. Yani, kendine daha çok şey katmalı, yeni deneyimler edinmeli ve farklı insanlarla etkileşimde bulunmalı. Kendini sürekli geliştirmek, yeni şeyler öğrenmek ve çevresindeki insanlarla güçlü bağlar kurmak, kişiyi hem içsel olarak hem de sosyal olarak daha kalabalık hissettirir. Bir noktada, insanın etrafındaki insanlardan daha fazlası olmalı; içsel dünyası zenginleşmeli, böylece dış dünyaya da yansıyan bir kalabalık hissi oluşturulabilir.
Bir insan, kendini "kalabalıklaştırmak" derken aslında duygusal, zihinsel ya da sosyal olarak daha fazla etkileşim ve bağlantı kurmayı ifade ediyorsa, bunun birkaç yolu olabilir. Ancak burada önemli olan, kişisel bir dengeyi koruyarak içsel huzuru ve anlamı bulmaktır. İşte kendini daha "kalabalık" hissetmek için bazı yollar:
1. Yeni İnsanlarla Tanışmak: Sosyal çevresini genişletmek, insanın yalnızlık hissini azaltabilir. Farklı gruplara katılmak, etkinliklere gitmek veya çevresindeki insanlarla daha fazla vakit geçirmek, kişinin etrafını "kalabalıklaştırabilir" ve yalnız hissetmemesini sağlayabilir.
2. Sosyal Medya ve Dijital Platformlar: Teknoloji çağında, sosyal medya üzerinden insanlarla daha sık etkileşime geçmek, online topluluklara katılmak, kişiye daha fazla etkileşim ve bağlantı sunabilir. Ancak burada dikkat edilmesi gereken nokta, bu bağlantıların gerçek ve anlamlı olmasına özen göstermektir.
3. Hobiler ve İlgi Alanları: Bir kişinin ilgi duyduğu bir alanda etkinliklerde bulunması, kendini başkalarına daha yakın hissetmesine yardımcı olabilir. Sanat, spor, kitap kulüpleri veya gönüllü çalışmalar gibi sosyal ve topluluk etkinliklerine katılmak, kişinin çevresini çeşitlendirebilir.
4. İçsel Zenginlik ve Kendini Keşfetmek: Bazen kendini kalabalıklaştırmak, sadece dışsal etkileşimlerle değil, içsel dünyayı zenginleştirmekle de olur. Kendi duygularını, düşüncelerini anlamak, yeni fikirler edinmek, meditatif bir şekilde insanın ruhsal gelişimini destekleyebilir. Kendini farklı şekillerde ifade etmek de bu sürecin bir parçasıdır.
5. Bağlantı Kurmak ve İletişim: Kendini "kalabalıklaştırmak" bazen sadece başkalarıyla daha derin, anlamlı bağlantılar kurmakla mümkündür. İyi bir dinleyici olmak, empati yapmak ve insanlarla anlamlı konuşmalar yaparak, kişi kendini daha çok sosyal bağlarla çevrelenmiş hissedebilir.
Ancak, önemli olan, bir insanın kendini kalabalıklaştırmaya çalışırken sadece yüzeysel etkileşimlerden kaçınmasıdır. Gerçek bağlar kurmak ve samimi ilişkiler inşa etmek, kişinin içsel huzuru ve doyumu için daha değerli olabilir.
Eic için teşekkür ederim 🌹😊
Rica ederim 🌸
Nasıl kalabalıklaşır insan, nasıl kendine yeter?
Önce siz, sonra geçmişteki sizi ve gelecekteki sizi ortama davet edin.
Soru şu; ne oldu ve neden bu haldeyim?
Kendinize şu soruyu sorun. Neden hala birilerinden yardım istiyorsun veya yardım bekliyorsun.
Geçmişi dinlemeyin çünkü o hep geriye bakmakla meşguldür ve hep sizi kendine bağlamak ister.
Bugüne bakın, zaten şu anda şikayet ettiğiniz noktadasınız. O zaman bu noktayı terketme veya durumları düzeltme zamanınız gelmiş demek. Bir adımın bile sizi gelecekteki hayallerinize götürebileğini asla unutmayın. Denemekten korkmayın, çünkü hiç bir şey ilk denemede mükemmel olamaz.
Bu anda mutsuzum madem, haydi gel gidelim buralardan deyin kendinize.
Şikayet ediyorsanız unutmayınki dünya başarmak için sayısız örnekle dolu.
Kartallar yavrularını bir süre besler ve artık büyüdüğünü görürlerse onu terkederler. Kartal yavrusu, anne babası onu terkedince, aç kalır ve önünde iki seçeneği olur. Ya orada bekleyip ölecektir veya cesaretle kendi hayatının kahramanı olacaktır. Bu halde kendisini uçurumun boşluğuna bırakır. Allah'ın ona verdiği kanatlara, akıla ve var olmakla, bekleyerek yok olmak arasındaki dengeye sığınır. Artık göklerde kendi gücüyle yaşar.
Uçarken kartal sürüleri onu karşılar çünkü kimse vazgeçmiş birine yanaşmaz, umutlar bile.
Kartal yavrusununun başarabildiğini bir insan daha güzel şekilde başarabilir dimi?
Ónce ben kendim olayım dersiniz, sonra çok olursunuz, hatta herkese örnek olacak, ders verecek kadar güçlü ve kendiniz olursunuz.
Çevrenizde bir anda gül bahçesine doluşan bal arıları gibi sayısız insan olacaktır.
Bu etkileyici cevabı bizlerle paylaştığınız için teşekkür ederim üstadım 🙂
Estağfurullah, rica ederim hocam
Selam.. çok garip bir cevap olacak belki ama dini görevleri yerine getirmek yalnızlık duygusunu ortadan kaldırıyor.
Haklısınız🌸
Cevap
7Cevap
Her bir insan bir dünyadır, ama bu dünyada önce kendini bulmalısın.
Kalabalıklaşma, yalnızlık sürecinin doğal bir sonucudur. Yalnızlık, insanı öyle bir olgunluğa getirir ki, artık o dış dünyadaki kalabalıkların içinde kaybolmaz. Aksine, kendi içindeki huzurla bu kalabalıklara etki eder. Kalabalıklar yalnızca bir yansıma, bir dış dünya gösterisidir. Gerçek kalabalıklaşma, insanın içindeki huzuru, sevgiyi ve bilgeliği dışa vurmasıyla gerçekleşir.
Çok güzel ifade ettiniz
Ancak insan bu yalnızlığında özüne iner ve içindeki hakikati bulursa gerçekleşir.
Aksi halde buradaki ergenler gibi etrafına sorular sorar.
Haklısınız
Bu konuda siz de çok haklısınız :)
Teşekkür ediyorum.
Aleyküm selam, inanın kendini kalabalıklaştırması kolay değildir hele ki yalnızlığa alışmış bir insan için gerçekten zordur ama imkansız değil sadece doğru insanları seçmeye ihtiyaç var az ama doğru
🌸🌸🙂
Hayatına yeni amaçlarla devam ederek, hayallerine ve hedeflerine sahip çıkarak.
Uydu, uymadı sorun yok... Kapsama alanım da baya bir geniş Baz İstasyon gibi adamım
🙂
Kalabalıklaştırmak değil de, yalnız hissetmesine sebep olan şeyleri bilmeli ve duygularını tanımalı. Bu şekilde buna ihtiyacı kalmamış olur ve bir nevi kalabalıklaşmış olur.
Çünkü bu ihtiyaç yalnızlık hissiyatından doğuyor.
Yüreginde hep bi umut ve sevgi olmalı köreltmemeli bence bunu
Kesinlikle katılıyorum 🌸
Yalnızlık Yaradan'a mahsus durumdur. Kalabalık olmaya gerek yok az ve öz iyidir. İlle kafa dinlemek yalnızlık ise arada insanın kendisine yapması gereken psikolojik eylem olmalıdır.
Yeni bir işe girerek, farklı bir meşgale bularak, iletişime önem vererek, yeni bir hobi edinerek daha kalabalık çevre edinmek mümkündür bana göre.
Tek başına kaliteli vakit geçirmek kalabalık hükmündedir
hangi ortamda bulunduysam hep yalnızdım
Mutlu olarak
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?