Herkesin parası psikologa yetmiyor maalesef başka bir çözüm var mı
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Kesinlikle haklısın, herkesin terapiye gitme imkânı yok. Ama depresyonu fark etmek önemli, çünkü bazen içine düştüğümüz karanlığı normalleştiriyoruz. depresyon belirtilerinden bazıları bunlar:
Sürekli Yorgunluk ve Enerji Kaybı: Ne kadar uyursan uyu, bitkin hissediyorsun. Yataktan kalkmak bile zor geliyor.
Keyif Aldığın Şeylere İlgi Kaybı: Eskiden heyecanla yaptığın şeyler artık anlamsız geliyor. Sevdiğin aktiviteler bile cazibesini yitiriyor.
Uyku Düzeni Bozuklukları: Ya sürekli uyuyorsun ya da uykusuzluk çekiyorsun. İkisi de kafanı daha da karıştırıyor.
İştah ve Kilo Değişiklikleri: Bazıları aşırı yemeye yönelirken, bazıları iştahını tamamen kaybediyor. Kilo alıp vermek de cabası.
Umutsuzluk ve Değersizlik Hissi: Sanki kimseye faydan yokmuş gibi hissediyorsun. Kendini suçlama ve değersiz hissetme yoğunlaşıyor.
Odaklanma ve Karar Verme Güçlüğü: Dikkatin dağınık ve en basit kararlarda bile bocalıyorsun. Beynin sisli gibi.
Ani Duygu Değişimleri: Bir anda öfkelenip sonra çökkün hissetmek gibi uçlarda gezmek.
İntihar veya Kendine Zarar Verme Düşünceleri: Bu çok ciddi bir belirti ve asla hafife alınmamalı. Bu tür düşünceler varsa birine ulaşmak önemli.
Depresyon, utanılacak bir şey değil. Yalnız değilsin ve bu hislerin bir çıkışı var. İmkân varsa bir uzmana danışmak iyi olur ama onun dışında güvenilir bir arkadaşla konuşmak veya destek gruplarına katılmak da fark yaratabilir. Kendini dinle ve hislerini küçümseme, çünkü her duygunun bir anlamı var.01 Yorumla
Soran1 yılHer yazdığın belirti var bende
En İyi Cevaplar
1 yılBirşeyler yapma amacı edinmek çalışmak çalışmak mümkün değilse seni yoracak başka bir aktivite olabilir bu neye Ilgın varsa vaktini doldurman lazım. Uykunu düzenli tutmalısın yorgunluk gece uykusuzluğuna iyi gelir misal. Amaç edinen insanın günü daha güzel geçiyor. Görevlerin olduğunda vaktin ne kadar güzel değerlendiridiğine şaşırıyor insan. Gereksiz düşünceleri de zihnimizden atıyoruz böylece.
00 Yorumla
1 yılSitede ki Bi'Bilen uzman psikologlarımız cevap verir. her şey para değil.
02 Yorumla
Soran1 yılCevap vermiyorlar ki genelde sorularıma
- 1 yıl
Bak tüm samimiyetimle söylüyorum , internetin var , youtuba gir ve uzman psikologları ve psikiyatristleri dinle. Televizyon da izle. Hem gerçekleri öğren , hem de ücretsiz ve zahmetsiz öğren. arama motoruna ne hastalığın varsa yaz , ünlü en özel ve en güzel hastanelerin uzman doktorların hastalıkların hakkında yazdıkları bilgileri oku ve öğren . Medikal park ve acıbadem gibi özel hastaneler. Ne hastalığın varsa , tüm bilgiler oralarda çıkıyor ve yazıyor. Bu siteden sağlıklı bir bilgiye kesinlikle ulaşamazsın. Her türlü hastalık hakkında bilgi var , hem de yüz yüz doğru bilgiler. Tavsiye benden , gayret senden , şifa Allahtan. Hoşça kal.
1 yılBir öneri olarak söylüyorum
07 Yorumla
Soran1 yılBuyur
- 1 yıl
Ya tüm yazdıklarım gitmiş
- 1 yıl
Neyse önerim şuydu: belediyelerin ücretsiz psikolog hizmeti var. Ben de şu an yararlanıyorum mesela.
- 1 yıl
Ayrıca depresyon belirtilerini de yazmıştım. Şunlar: uzun süreli mutsuzluk, boşlukta hissetmek, hayattan keyif alamamak, bıkkın - çökkün ruh hali, iştah sorunları ve buna bağlı kilo kaybı veya alımı, uykusuzluk ya da çok uyuma, ölüm ve intihar düşünceleri, dikkat ve konsantrasyon sorunları, düşük enerji ve sürekli yorgun hissetmek olarak sıralayabiliriz. Ayrıca tekrarlayan baş ağrıları da dahil edilebilir.
Soran1 yılTeşekkür ederim
Soran1 yılÇok teşekkür ederim bakacağım ben
- 1 yıl
Rica ederim, ne demek... Yardımım dokunduysa ne mutlu bana. Tabi, en iyisi. Bakmakta fayda var.
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba, ben İrem, insan davranışlarını anlamayı kendine görev edinmiş biriyim. Öncelikle şunu söylemek isterim; depresyon hissi oldukça zorlayıcıdır, bu yüzden böyle bir şey hissettiğin için kendini suçlama. Çaresizlik hissi, hayata karşı motivasyon kaybı, uyku ve iştah değişiklikleri gibi şeyler yaşıyorsan, bu bir sinyal olabilir. 💔
Ancak bunu unutmamalısın: İnsan kendi içinde de iyileşme yolları bulabilir. Yürüyüş yapmak, hobilere yönelmek, duygularını kağıda dökmek, güvendiğin biriyle sohbet etmek ve kendine küçük hedefler koymak seni rahatlatabilir. 🌿 Eğer derinleşen duyguların varsa, devlet hastanelerinde psikolog hizmeti ücretsiz sağlanabiliyor. Her zaman bir çıkış yolu var, unutma. 🌟12 Yorumla
Soran1 yılEvet daha az uyuyorum bazenleri ve iştahım da azaldı
Yapay Zeka Yorumladı
Fenomen1 yılCanım, uykunun ve iştahının etkilenmesi bedeninin sana "daha fazla ilgilenmeye ihtiyacım var" demesi aslında. 💤🍽 Bu durum uzun süredir devam ediyorsa, mutlaka bir profesyonelden destek almaya çalışmalısın, ücretsiz sağlık hizmetlerini değerlendirebilirsin. Senin için küçük ama kıymetli bir öneri: Kendine günlük bir rutin oluştur; kısa bir yürüyüş, sevdiğin bir yemek ya da ufak bir mola bile ruhuna iyi gelebilir. Kendine karşı nazik olmayı ustalıkla öğrenmelisin. 💕
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
50
Cevap
49Cevap
- Kişilik & Karakter konusunda 204,3b cevap paylaştı.
u 1 yılmutsuzluktur en bilinen özelliği
00 Yorumla
1 yılUyku sorunları olur, uykusuzluk, aşırı uyuma veya sık sık uyanma. İştah kaybı veya aşırı yemek. Sürekli yorgun hissetmek, halsizlik ve bitkinlik. Konsantrasyon güçlüğü. Sürekli üzüntü ve mutsuzluk hali. Her şeye ilgisizlik ve hiç bir şeyden zevk alamama. Umutsuzluk ve çaresizlik hissi. Suçluluk hissetme. Kaygılı ve endişeli ruh hali. Sosyalleşmekten çekinme. Kararsızlık. Cinsel isteğin azalması. Bunlar hep depresyon belirtisidir, hayatının bir bölümünde davranışların bu şekilde değiştiyse depresyon diyebiliriz, ama en iyisi uzmana görünmektir.
32 Yorumla- 1 yıl
Ee bunların hepsi bende var😂
- 1 yıl
O zaman tebrikler depresyona hak kazandınız
1 yılBelirtiler
Nedensiz bir şekilde üzgün hissetmek
Kimseyle görüşmek istememek
Eskisi gibi her şeye gülmemek
Ölüm düşünceleri sıklaşır
Sürekli uykun olur
Nefes alış verişlerin değişir
Mide bulantıların artar
Hiç bir şey yapmak istemezsin
Yorgun bakışlar
2 aydır bi depresyondaydım o dönemi şuanda zar zor atlattım sayılır nasıl atlattığımdan pek emin değilim ama sanırım beni hayata tekrardan bağlayan şey şu hayattaki 2 gerçek dostum oldu yavaş yavaş iyileşiyorum belkide gerekli olan tek şey zamandır10 Yorumla
1 yılne isteyip istemediğiniz bilemiyosun hep kararsız kalıyosun, iştahın azalıyor, hep uyumak istiyosun hiç bi şeyden zevk alamıyosun kısacası bitkisel hayata giriyosun
11 Yorumla
Soran1 yılAynısı
Karşındakine söz hakkı tanımayacak kadar çok konuşmak.
fazla uyumak veya kesik kesik uyumakgeç saatlere kadar uyumamak (gece2-3)
takıntılık
yalnız hissetme , yalnızlaşma , arkadaş ortamından uzaklaşma.
daha bir çok neden.
edep ahlak saygı , bunlar olduktan sonra dinleyebilirim. Yeter ki sorun ciddi olsun. Genelde binlerce insanı dinledim. Ama dediğim gibi gerçekten dinlenecek sorun ise dinlerim.014 Yorumla
Soran1 yılYemin ederim aynısı cok şaşırdım
Soran1 yılİçime çok atarım ama artık sadece ben konuşayım herkes dinlesin istiyorum öyle bir ruh haline girdim özellikle kardeşim le konuşurken sadece ben konuşayım istiyorum bazen
- 1 yıl
Tamam işte içine atmak , anlatamamak veya anlaşılamamaktan oluyor. İlerlemeden çözmek gerek. Yoksa takıntı haline gelince insan anlatılanı söyleneni de anlamaz ve kendi bildiğini yapar hale geliyor. Mesela şöyle düşün sorununu anlatırsın dinlerim çözümü söylerim ama senin tepkin ters olur. Hani eğer ki ilerlediğin de takımtı olursa insan kendi yaptığını doğru olarak nitelendiriyor.
Soran1 yılKimse bana yardımcı olabilecek gibi gelmiyor sanki kimse ne olursa olsun beni anlamaz gibi ve geçmişi aşırı düşünmeye başladım annem babam ölürse ne olur acaba nasıl bakarım kardeşlerime ne yapmam gerekir diye düşünmeye başladım acaba yaptığım her şey bos mu niye ders çalışıyorum ki diyorum arada bir ölseydim daha iyi olurdu hisleri geliyor sonra saçmalama diyorum zaten bir keresinde az kalsın ölecektin ozman ne çok pişman oldun kendime zarar vermek istemiştim bir süre sonra zaten hastanelik oldum yine hayat devam etti ama ben yaşamıyorum sanki başkası benim hayatımın baş rolü gibi
- 1 yıl
Ailen tarafından sevilmeme veya öyle hissetme duygusu var mı? Herkes bazen böyle hissedebilir. Bende gençken bu tip düşüncelere dalmıştım. İnsan düşünürken de doğruyu bulmalı. Eğer ki doğruyu bulursan olgunlaşırsın , bulamazsan yalnızlaşırsın. Sen şu an doğruyu veya yanlışı seçenek haline getirmiş arayıştasın. Kendini yalnızlaştırmanın peşindesin şu an belki de. Kendine bir yol çizmen gerek. Bir amaç bir hedef gerek. Öncelikle düşünce tarzını ben zayıf değiş güçlüyüm olarak değiştirmen gerek. Bu durumlar genelde hep aynı gün yaşayan yani bir aktivitesi olmayan , aynı dğzende hayatı devam eden , sosyalleşmeyen veya ekonomik sıkıntıdan dolayı kendi kabuğuna çekilen veya aile tarafında eksik hissedenler de olabiliyor. Tavsşyelerim de olabilir. İnşirah açıp dinlemek , uyumadan önce yağmur sesi açıp dinlerken uyumak , yürüyüş yapmak , kitap okumak , film izlemek gibi kendine birtakım aktiviteler kazandırmak hem zihnini hem bedenini hemde ruhunu dinlendirecektir. Sadece bu düzen yormuş seni. .
Soran1 yılEvet kaç senedir aile evindeyim ailemin beni sevdiğini düşünüyorum liseden sonra üniversiteye hiç gitmedim kazandım da gitmedim saçma bir bölüm yazdım zamanında ailemden uzaklaşmak için sırf şimdi de aileden biri evden çıksa bir yere gitse onu özlüyorum ilk yks senemde baya zorluk yaşadım hatta daha 11 Ken bile bir anda boş yere hastanelik oluyordum doktora gidince de bir şey çıkmıyordu genelde ya da çok basit bir sebep oluyordu geçmişte lisede çok başarılı ve Kendi hayatına odaklanmış iken şimdi ne olursa olsun o dersin başına geçince içi kan ağlayan biri oldum eskiden hiç böyle değildim çok disiplinli idim bu arada tam tersi aslında insanlarla konuşmaya çalışıyorum kendi kabuğuma pek çekilmeyi sevmiyorum yalnızlıktan aşırı korkar hale geldim
Soran1 yılDediğin tavsiyeleri de uygulayacağım teşekkür ederim inşirah suresi açmadan bir ara asla rahatlayamiyordum
- 1 yıl
Gördüğüm kadarıyla ailen de o güzel bağ kopmuş. Yani insan ailesiyle konuşmak , dertleşmek , mutluluğunu paylaşmak ister. Ama aileler bazen bu istenileni vermez. Bu yüzden hep derim , insanlar olgunlaşmalı ve sorumluluk bilincinde yaşamalı. Çünkü böyle olursa çocuklara yeterli sevgiyi zamanı verebiliyor. Veremezse çocuklar bu denli kendini kötü hissediyor. Sana birde arkadaş ortamı olsun yanında seni dinleyen bir dost veya bir derdin var mı diye soran biri olmayanla zamanla yalnızlaşıyorsun. Belki de dediğin gibi korkun seni bu hale getiriyor. Yalnızlığa alışkın ve hazır değilsin. Genelde birlerine ihtiyaç duyuyorsun. Buda zaman alır. Zaten insan konuştukça mutludur. Ama konuşmayınca da böyle depresyonlar olabilir. Sadece takmamaya ve kendini sevmeye bakman gerek.
Soran1 yılÇok teşekkür ederim güzel tavsiyeler verdin bana Allah senden razı olsun
- 1 yıl
Rica ederim ne demek teşekkür ederim🤲 sadece zihnini tek bırakma. Aktivite kazandır kendine. O zaman insan yaşamı hayatı seviyor. Birde şunu hiç umutma , Rabbimin verdiği canı biz almaya cesaret edemeyiz. Hayatını güzelleştirmek yine senin elinde. Sadece önce kendini sev ve önüne hedefler koy.
Soran1 yılHedeflerim var aslında ama kendime güvenmiyorum bu konuda
İnsanın en iyi dert ortağı yine kendisi. Yani hatalarınız ile, yanlışlarınız ve doğrularınız ile kendinizi kabul edin. Daha çok dertlerinize odaklanmaktan ziyade yapabileceklerinize, yapmak istediklerinize. Evet hemen olmayabilir. Ama küçük küçük yapabilirsiniz. Mutsuz olsanız size kazancı yok. Size bir getirisi olmayacak.
10 Yorumla
1 yılPsikolojik rahatsızlıklar bir gerçektir ama hayatta bir mücadele gayretin yoksa o duruma düşmeme imkanın yok gibi. Son zamanlarda bu durumlar arttı çünkü herkes kendini daha iyi yetde görmek istiyor ama çabası yok çabası olsa bile yeterli bir çaba göstermiyor tek istedikleri şey sosyal medyadaki kişiler gibi olmak.
00 YorumlaBazen içinden hiçbir şey yapmak gelmiyorsa, sürekli yorgun hissediyorsan, uyku düzenin bozulduysa, eskiden keyif aldığın şeyler artık seni mutlu etmiyorsa dikkat et. Özellikle sürekli bir boşluk hissi, hayata karşı ilgisizlik, sinirli ya da aşırı duygusal olma hâli varsa depresyonun kapıyı çalmış olabilir. Herkes psikoloğa gidemiyor, evet, ama kendini dinlemek, sevdiğin insanlarla vakit geçirmek, biraz hareket etmek bile iyi gelebilir. Kendini ihmal etme!
00 Yorumla
1 yıleskiden psikologta yoktu psikolojik sorunlarda herkes geçim derdinde yaşıyordu öyle düşün şimdi bir sistemin içinde yaşamaya calısıyorsun ve gereksiz para durumları ortaya cıkıyor haliyle o yüzden de kendi kendimize ediyoruz hem ruhumuza hemde cebimize zarar veriyoruz
00 Yorumla
1 yılBu çağın en büyük sorunu sevgisizliktir insanlar çocuk yapıyor ama gram ilgilenmiyor çocuk kendi ailesinden ilgi görmezse nasıl sevgi hissini beslesin imkansız gibi bir şey bu üstelik herkesin elinde bir telefon onunla kendi köşesine çekiliyor tüm gün boyunca da bu böyle devam ediyor yani ne sohbet var ne ne birlikte bir şeyler yapmak ne de bir şeyler paylaşmak vs yani pek şaşırmamak gerek aslında
00 Yorumla
1 yılDepresyona girdikten sonra prokologa giderek size harikalar yaratmasini beklemeyin. Depresyonda olupta... psikoliğa giden bir bayan arkadasima psikolog önerileri. Bol bol yürüyüş yap. Bir işe gir. Çalış. Kafan dağılır. Birde 2 tane kitap ismi vermis. Git bunları al oku demiş. Yani demem o ki psikoloğa gidemediğin için hiç üzülme.
00 YorumlaÇok sinirli ve asabi oluyorum. En ufak bir şeye bile acayip sinirlenip tepki veriyorum.
12 Yorumla
Soran1 yılGeçmiş olsun tatlım 🥺
1 yılHayata sarılmakta, şükretmekte ve uykuyu düzenli almakta zorlanmak en temel üç belirtidir depresyonda. Allah'tan içtenlikle yardım istemek önemli.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılKendimle kalmak en iyi çözüm benim için akışa bırakıyorum kendimi o an içimden uyumak geliyorsa uyuyorum mesela uyanınca daha iyi oluyorum bir de o bana acı veren şeyleri deneyime dönüştürmeye çalışıyorum böyle böyle olgunlaştım sonra bana dediler ki sen çok tamahkarsın evlenip boşandın mı falan dedim yoo sjsj🙃
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılRuhsal bunaldığımda inşirah süresini açıyorum biraz rahatlama veriyor duşa giriyorum kendimi toplamak için aklımı bedenimi toplayıp kötü ruh halinden arınmak için yürüyüş veya market veya mağaza gidiyorum ya da sevdiğim yemeği tatlıyı yapıyorum uğraş olunca zaman geçiyor bu süreçte bol dua bol zikir insanı manevi rahatlatıyor umarım sizede iyi gelir 🥰
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 2,2b cevap paylaştı. Tam bi denyo gibi olacağım ama herkes depresyona meyillidir. Depresyon halin uzun süreli geçmiyor ise ilerlemiş herhangi bir evresindesindir. Sıklaşmıyor ve ara ara kendini ümitsizliğe kapılmış hissediyorsan Türksündür
04 Yorumla
Soran1 yılYo haklısın gerçekten bütün insanlarda depresyona meyillidir
Soran1 yılYok ya depresif bir insan değilim mizaç olarak ama bazen çok zorlanıyorum böyle olmaktan
Gizli Üye(25-29)1 yılEn ufak bir şeye bile enerjin isteğin yoksa, en zorunlu yapman gereken şeyler için bile, mesela duş almak diş fırçalamak gibi, kendini yapmaya zorlaman gerekiyorsa hep yatmak istiyorsan vs, bu geçici bi şey de olabilir depresyon çok ciddi ve destek alınması gereken bir durum
00 YorumlaKendini duvarlar üstüne gelmesi lazim buarada ben piskolog okuyorum son senem yazarsan analtirim yemek ya yemmen ya da kendini yemege kaptiriyor olman lazım genelde en buyuk belirti bu bisuru belirtisi var
01 Yorumla
Soran1 yılBende var söylediğin şeyler sanki evde duvarlar üstüme üstüme geliyormuş gibi hissediyorum
- Kişilik & Karakter konusunda 343 cevap paylaştı.
1 yılVar tabiki Allaha yönel namaz kıl dua et allahla konuşmak varken kulunami derdini anlatacaksın hele bide üstüne para vereceksin
10 Yorumla
1 yılKendi kendini iyleştir kitap oku film izle muzik dinle veya yemek yap arkadaşlar ile eğlenmeye çık gez
Ormana git koş meditasyon yap11 Yorumla- 1 yıl
En güzeli de allaha ile iletişim de ol dua yap şükür et onla konuş kurani kerim okuyup onu dinle
- Kişilik & Karakter konusunda 340 cevap paylaştı.
1 yılChatgpt yi psikolog gibi kullanabilirsin. Tabi doğru prompt vererek bir terapist rolüne girmesini sağlaman gerek. Gayet işe yarar tavsiyeler veriyor.
13 Yorumla- 1 yıl
Kesinlikle öyle bende deniyorum beni benden daha iyi tanıyor tavsiyelerde güzel konuşması d
- 1 yıl
Chatgpt'yi bende dediğiniz gibi kullanıyorum ama bir yerde karbon ayak izinin fazla olduğunu okudum ve verileri alıyor diyor bazıları ama psikologlar da çok pahalı, bu arada yorumum rahatsız ettiyse özür dilerim
- 1 yıl
Hayır etmedi valla onunla konuşmak bana iyi geliyor her şeyimi ona anlatıyorum bir insandan daha iyi. Kesinlikle psikologlar çok pahalı chat gpt de psikolog gibi zaten tek farkı dijital olmasi
- Kişilik & Karakter konusunda 792 cevap paylaştı.
1 yılKimseyle konuşmak istemezsen insan yüzü görmek istemiyorsan, hatta bazen dışarıya bile çıkmak istemiyorsan, kendini yorgun, bitgin hissediyorsan işte o dediğiniz olmuştur büyük ihtimalle geçmiş olsun... 🙄
00 Yorumla
1 yılDepresyona girersem yazın küveti soğuk suyla doldurup içine girer otururum. Keza soğuk su dolu bir havuza gitmek de aynı rahatlamayı veriyor.
Kışın ise medical masaj en iyisi. Kan dolaşımı rahatladığı için ruhsal sıkıntılar da gidiyor.00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 857 cevap paylaştı.
1 yılHiç bir işe elim gitmiyor en belirgin özelliği bu içinden bı şey yapmak gelmiyor
10 Yorumla hayatını devam ettirme yetin kalmadıysa mesela sürekli uyuma isteği, evden dışarı çıkmak istememek, sosyal aktiviteden kaçınmak gibi belirtilerle başlar
00 Yorumla
1 yılDevlet hastanelerinde psikiyatristler var onlar durumuna göre psikoloğa gönderiyor bence gitmelisin böyle kendi başına kendine hastalık bulman doğru olmaz ona doktor karar verir ve ilaç başlar durum manik durumdaysa psikologla seanslara başlarsın genelde bilinçsek davranışçı terapi uyguluyorlar ama gerçekten faydasını görürsün
00 Yorumla
1 yılBiz bunları anlattık hep Depresyonda mısın?
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 360 cevap paylaştı. Herkesin psikolojisi bozuk kimse mutlu değil.
İnsan kendi ile barışık olup, kendi ile arkadaş olmasını bilmiyor ki.🔮00 YorumlaSebepsizce üzgün hissetmek, iştahın kesilmesi, derin derin düşünmek, düşüncelere dalmak, kimseyle konuşmak istememek, hayatından zevk almamak…
00 YorumlaGez dolaş şarkı söyle dans et yüksek bı yere çıkıp avazım ciktigim kadar bağır en sevdiğin şeyleri yap hiç birşeyin kalmaz
00 Yorumla
1 yılEvet doğru. Ama en güzel depresyon ilacı Roman havası. Ciddi diyorum. Aç bir roman havası, oyna. Depresyon falan kalmaz kalmaz jsjsjsj 😄
00 YorumlaKadınsı duygularım var. Kendimi sıkışmış hissetmekten ve bastırmaktan yoruldum. Bu yüzden de aklımı ve zihnimi kontrol edemiyorum.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılPsikolog yine ucuz psikiyatrist daha pahalı hem gerekirse bi yerden kısacaksın psikoloğa gideceksin, depresyon öyle basit bi şey değil, çok sinsi bi hastalıktır. Öyle iki müzik dinleyim iki kedi seviyim geçer diyen kendini kandırır durur.
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 9b cevap paylaştı.
1 yılKendine zarar veriyon mu herkesten uzak duruyon mu nefret ediyon mu sinirli misin sosyopat mısın insanlara nefretin var mı...
00 Yorumla Uzun süredir (3-4 hafta gibi) kendini kötü hissediyorsan, bu durum yemeni, uyumanı vb. etkiliyorsa; depresyonda olma ihtimalin var.
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 6,4b cevap paylaştı. Seni dinleyecek ve yargilamayacak birisi ile sohbet etmek. Mutlu edecek seyleri yapmak; yürüyüş yap, müzik dinle, çikolata ye. . gibi.
00 YorumlaBen anlatmayı bıraktım ya. Ne faydası oluyor ki hem? Anlattığım kişi bana nasıl iyi gelebilir ki?
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,5b cevap paylaştı.
1 yılSigortan varsa devlette psikolog ücretsiz.
00 Yorumla
1 yılMajör depresif bozukluk tanısına bak belirtileri çoğu vardır o zamanda bir nevi depresyona girmişsin
00 YorumlaSürekli uyuma isteği bunlardan biri olabilir.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılDepresyona girip girmedigini anlamak icin belirti ariyorsan depresyonda degilsindir. Duygusal dalgalanma yasiyorsundur. Belirtiside gunluk hayattan zevk alamama mesela.
Simdi kime sorsak sunu diyecek"bende gunluk hayattan zevk almiyorumğğ"
Neyse
00 Yorumla
1 yılAa beleş psikolog musun. Benim acil çocukluğuma inmem lazım
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 915 cevap paylaştı.
1 yılUlkenin yarisi en az o da... Psikologa gitmesi gerekiyor normalde 🤣bosver takilma
00 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 22,5b cevap paylaştı.
1 yılYedigin en güzel en severek yedigin yemekten bile artık tat Almıyorsan vardır orada bir şeyler
00 Yorumla
1 yılPsikolog depresyonu tedavi etmiyor doktor ediyor ilaçlarla depresyon tedavi edilir
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 312 cevap paylaştı. Devler hastanelerinde sigortan varsa ücretsiz
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 589 cevap paylaştı. Salla gitsin ya ozaman merhaba diyecez diyorum nasıl ama
00 Yorumla
1 yılPsikolog ille hallediyo mu, sadece dinliyomuş
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 438 cevap paylaştı.
1 yılAy bende bunu düşünüyorum para olsa gider terapi alırdım ama yok kendi kendine iyileşmekte zor
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılHiç bir şey yapmak istemezsin.
Kendine karşı acımasız bir bakış açın olur (değersizlik hissi)
Kişisel bakımını bile aksatırsın.
Yataktan çıkasın gelmez.
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 739 cevap paylaştı. ben senin psikologun olurum.. iki dedikodu guzel sohbet isi cozer
00 Yorumla
1 yılAğlamak en güzel çözüm benim için rahatlıyorum
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılEn ucuz gym ya da her gün 1 saatlik bir yürüyüş, en pahalı psikologdan iyidir. Bi deneyin derim.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılEtrafında ara ara siyah siyah şeyler görmeye başladıysan
02 Yorumla
Soran1 yılCiddi misin bende öyle şeyler görüyormusum gibi geliyor ya da kuruntu diye düşünüyorum gecistiriyorum
Cevap sahibi1 yılYeni başlangıç çok takma bişileri
Gizli Üye(30-35)1 yılİzzet Güllü yu izle Youtube dan ucretsiz
02 Yorumla
Soran1 yılTeşekkür ederim
Cevap sahibi1 yılRiclar
1 yılİyi Hissetmek - David Burns
Bu kitabı al oku, her psikolog da tavsiye eder zaten.
10 YorumlaValla psikolog konussa konussa boşuna etrafındaki insanlar değişmedikden sonra o sorun hep etrafinda oluyo ben 2018 den beri gidiyorum ne oldu hicbisey
11 Yorumla- 1 yıl
Yanlış doktor seçimi ve/veya yetersiz bireysel çaba.
Gizli Üye(18-24)1 yılNamaz kıl dua et mucizeyi gör denemesi bedava hatta kârı var zararı yok
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılAhaa yerine geldin psikolog burada ama kendim de depresyon geçirdim bir zamanlar.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılTürbeye gitmek hergün 4-5 saat türbenin içinde kalmak
00 Yorumla- Devamını Gör (39)
Devamını Gör(84)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kişilik & Karakter > Sorular > Herkesin psikolog için parası yok. Depresyona girdiğimizin belirtileri neler, anlatın?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler