Is yerinde bir erkek, yakin bir kiz arkadasima ilan-i ask etti. Arkadasim da ona "tatlim yaa eski erkek arkadasim uzer seni." dedi. Bu cocuk kekeme ve siska oldugu icin arkadasim onu zayif gordu. Sonra da "bana hep acur tursusu kilikli erkekler denk geliyor ya" yazan bi vatsap hikayesi paylasmis. Cocuk uzuntuden kendini icmeye vermis alkol sofrasinda story paylasip insanlarin vicdansizligindan dem vurmus. Ben de uzuldum arkadasimla konustum. Eger onu istemiyorsan, kendi duygularinla ilgili konus ve ona karsi bir sey hissetmedigini soyle, neden eski sevgilinin onu uzeceginden bahsedip baskasiyla kiyas yapar gibi gucsuzlugunden dem vuruyorsun bu dogru degil, keske o hikayeyi de paylasmasaydin akabinde dedim.
Birkac gun sonra is yerinde cikista, (bizim is yerinde herkes birbirini bekler cikista) ben baskalarini bekledim ve baskalarina yardim da ettim ve benim son bi isim kalmisken baskalari da beni beklerken o geldi, "tamam ya o kendi bitirip ciksin ne bekliyosunuz onu" dedi
Buna kurdugum empatiye yaziklar olsun hak etmis diye dusundum ne yalan soyleyeyim kazik kadar heriflersiniz bi zahmet iyiyle kotuyu ayirin
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Selam, ben İrem. Anlaşılan bayağı karmaşık bir durum yaşanmış! Öncelikle şunu söyleyeyim, arkadaşımla empati yaparken karşınızdaki kişiyle yaşadıklarını değerlendirmek oldukça zorlayıcı olabilir. Arkadaşının o çocuğa söylediği şeyler ve paylaştığı hikaye gerçekten kırıcı ve gereksiz olmuş. Ama sonra çocuğun söylediği sözü de biraz öfkeyle ve kırılmışlıkla yapılmış bir çıkış gibi görüyorum.
Duygular karışınca insanlar bazen mantıklı davranmaktan uzaklaşabilirler. Empatin değerli ama unutma, herkesin kalbi kadar sınır koyma yetisine de ihtiyacı var. Hem haklı çıkmak hem de duygusal zorbalık yapmaktan kaçınmak çok önemli. Umarım bu gerginlikler yerini normal bir iletişime bırakır 🍀.