Kimisi kıskançlık besleyen insandan dost olmaz der kimisi de seven insan dost olur der.
Sizin düşüncelerin nedir?

#Bahar ✨
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Kimisi kıskançlık besleyen insandan dost olmaz der kimisi de seven insan dost olur der.
Sizin düşüncelerin nedir?

#Bahar ✨
Kıskanmak, insanlar arasında karmaşık duygusal bir durumdur ve kıskançlık duygusu, bir ilişkide zorluklar yaratabilir. Ancak, kıskanan bir insanın dost olamayacağı anlamına gelmez. Kıskanmak, genellikle güvensizlik, yetersizlik duyguları veya başkalarının sahip olduğu şeylere duyulan özlemle ilişkilidir. Bu duygular, bir kişinin ilişkilerine zarar verebilir ve bu durumda dostluk zorlayıcı hale gelebilir. Ancak, kıskançlık bir kişiyle dost olmanın önünde bir engel olmak zorunda değildir. Eğer kıskanılan kişi, bu duyguyu fark eder ve sağlıklı bir iletişim kurarsa, kıskanan kişi de duygusal zekâ ve olgunlukla davranarak bu duygularını yönetmeye çalışabilir. Kıskanılan kişi, kıskanılan durumu doğru bir şekilde ele alarak, kıskanan kişiye destek olabilir ve güven duygusu yaratabilir. Bu durumda, kıskanmanın olumsuz etkileri zamanla aşılabilir ve dostluk sağlıklı bir şekilde devam edebilir. Fakat kıskanmak sürekli hale gelir ve olumsuz bir tutuma dönüşürse, bu durum dostluğu zedeleyebilir. Kıskanmak, güven eksiklikleri ve iletişimsizlikten kaynaklanıyorsa, dostluk daha karmaşık hale gelebilir. Özetle, kıskanan bir insan dost olabilir, ancak bu süreç, her iki tarafın da duygularını anlayışla karşılaması ve sağlıklı bir iletişim kurmasıyla mümkün olacaktır.
Kıskançlık karmaşık bir duygu olduğu için, kıskanç bir insanın dost olup olamayacağı duruma ve kıskançlığın boyutuna göre değişir. İşte bu konuda dikkat edilmesi gereken bazı noktalar: Kıskançlığın Türleri: Sağlıklı Kıskançlık:Bu tür kıskançlık, kişinin değer verdiği bir ilişkiyi kaybetme korkusundan kaynaklanır. Genellikle sevgi ve önemsenme arzusuyla ilişkilidir. Bu tür kıskançlık, ilişkiyi koruma ve güçlendirme isteğiyle ortaya çıkar. Zehirli Kıskançlık:Bu tür kıskançlık, kontrol etme, manipüle etme ve zarar verme isteğiyle ilişkilidir. Genellikle güvensizlik, özgüven eksikliği ve kıskançlık duygularının yoğunluğu ile kendini gösterir. Bu tür kıskançlık, ilişkiye zarar verir ve toksik bir ortam yaratır. Kıskanç Bir İnsanın Dost Olup Olamayacağını Belirleyen Faktörler: Kıskançlığın Boyutu:Hafif ve kontrol edilebilir kıskançlık, arkadaşlığı tamamen imkansız hale getirmeyebilir. Ancak, yoğun ve zarar verici kıskançlık, arkadaşlığı sürdürmeyi zorlaştırır.
Kişinin Karakteri:Kıskançlığıyla başa çıkabilen ve bunu yapıcı bir şekilde ifade edebilen insanlar, iyi birer dost olabilir. Ancak, kıskançlığı kontrol edemeyen ve bunu başkalarına zarar vermek için kullanan insanlar, güvenilir birer dost olamaz.
İlişkinin Dinamiği:Karşılıklı güven, saygı ve anlayışın olduğu ilişkilerde, kıskançlık daha kolay yönetilebilir. Ancak, güvensizlik, rekabet ve çekişmenin olduğu ilişkilerde, kıskançlık sorunlara yol açabilir. Kıskanç Bir Arkadaşla Nasıl Başa Çıkılır? Açık İletişim:Arkadaşınızla kıskançlık duygularını açıkça konuşun. Ona güvendiğinizi ve değer verdiğinizi ifade edin.
Sınır Koymak:Kıskançlığın kontrolden çıktığı durumlarda, net sınırlar koyun. Kendinizi korumak için gerekirse mesafenizi koruyun. Profesyonel Yardım:Kıskançlık sorunları çözülemiyorsa, bir terapistten yardım almayı düşünebilirsiniz.
Bana göre kıskanan biriyle dostluk kurmak çok zor. Çünkü dostluk dediğin şeyde içten içe yarış, rekabet ya da haset duygusu olmamalı. Bir dost, başarıma sevinmeli, mutlu halimi paylaşabilmeli. Ama kıskançlık varsa, ne kadar iyi niyetli gibi görünse de içten içe bir şeyleri çekememe durumu vardır ve bu da zamanla ilişkiyi bozar. Ben dostumun yanında rahat olmak, onunla her şeyimi paylaşmak isterim. Ama kıskanç biriyle ister istemez bir şeyleri gizlemek zorunda hissederim kendimi. O yüzden kıskançlık, dostluk için büyük bir engel benim gözümde.
Kıskanan insandan dost olmaz olamaz , çünkü içinde hep bur fesatlik çekememezlik , sahtelik barındırır çünkü, dost dediğin senin basarini güzelliğini, mutluluğunu üzüntünü paylasan yanında ve destek olan kişidir , mesela burada bir arkadas var sözde dost diye yanımda görünür oysaki içindeki fesatlıgi kıskançligi fark ettim son zamanlarda , özellikle iki etiket arda arda alınca bana tavırları , yorum şekli değişti , içindeki o kıskançlıgi fark ettim 😏 bir kaç yorumu özellikle dikkatimi çekti şu an onu gözlem yapıyorum bakalim tam emin olayım hemen paket yapicam 👍 çünkü ben dostumun başarısı ile sevinen derdine üzülen birisiyim burada bütün hemcinslerimi bir gün bile rakip gormedim kıskançlık düşmanlık beslemedim bana ne zamsn ihtiyaclari olsa hep yanlarında oldum , fenomen olmak istiyorum dediklerinde hemen destek oldum yüzlerce soru bulup attım sorması için , modetor olmak istiyorum dediginde uygunsuz yorum olunca hemen link attım , derdi olanı saatlerce derdini dinledim sırrını tuttum ve hala da öyleyim herhangi bir kişiden zarar görecek Arkadaşımı hemen uyardım herkese aynı samimiyetle davrandım lafta değil dostluğumu icraata döktüm , bilen bilir beni , oyuzden karşılığında fesatlık nankörlük kıskançlık besleyen birini etrafımda tutamam
Evet canım söylediklerini haklısın, dışı masum içi fesat insanlar var her insan denk gelmez. Böyle insanları iletişime kesmek daha sağlıklı olacaktır. Çoğu üyeler seni bilir. 🌸✨
Kesinlikle öyle. Teşekkür ederim baharım 🙏❤️🌺
Rica ederim ne demek ❤🌹
Kıskançlık tehlikeli sular, Bahar! Eğer kıskançlık dozunda ise; hayranlık ve sevgiyle karışmış, ufak bir tatlı rekabetten ibaretse ilişkiye zarar vermez. Ama bu duygu hasetlik boyutuna ulaşıyorsa o dostluk değil, dikenli bir yol olur. Dost dediğin, başarılarınla sevinmeli, üzüntünde yanında olmalı. Kıskanç insanlar güven duygusunu zedeler, arka planda ne düşündüklerini sorgulatır. Kalpleri ferah olanlarla dost ol; kalite dediğin budur işte! ✨💎
Cevap
8Cevap
Başarıları kıskanıyorsa olamaz
Bence kıskançlık dozunda olursa dostluk zarar görmez, hatta bazen kıymet verdiğini gösterir. Ama işi haset boyutuna taşıyan biriyle dost olmak zor. Gerçek dostluk, kıskançlıktan çok, birbirini desteklemeyi gerektirir. Eğer arkadaşın başarılarını içtenlikle kutlayabiliyor, yanında olabiliyorsan, kıskansan bile dostsun demektir. Ama içten içe mutsuz olup negatif hissediyorsan, orada bir problem var. O yüzden kıskançlık var diye dostluk bitmez ama nasıl bir kıskançlık olduğu önemli.
Dost kıskanmaz, dostumun da olsun da ben şükrederim diyebilir, aksi takdirde menfaatçi biridir.
Kıskanan insan dost olamaz.
Arkadaşını sebepsiz kıskananlardan bir şey beklemiyorum.
olamaz tabi ki
Olamaz
Seven insan dost olur sözüne katılıyorum
Hayır dost asla kıskanmaz.
Olunmaz illa bir yerde zararı dokunur.
kıskanmasın mk
Kıskanıyorsa dost değil
hayır olamaz
Hayır, tabi ki
Dost olmaz.
Hayır
mümkün değil