22 yaşındayım bakıyorum bütün arkadaşlarım teker teker evlenmeye başladı bence çok erken bana öyle geliyor büyük sorumluluklar altına girmek için erken daha kendimi tanıyamamışım ki başkasıyla hayat kurayım ilişkilerimde hiç ciddi olmadım bu güne kadar kendi paramı kazanayım kendi hayatım olsun derdindeyim evlilik için 30 lü yaşlar en güzel yaşlar bana göre hata mı yapıyorum
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(30-35)1 yılTurk erkegiyle evleniyorsaniz kacinizda evlenirseniz evlenin zaten o evlilikten pisman olacaksiniz. Teyzem yabanciyla evli. Ablam turkle evlendi bosandi. 5 yil sonra yabanciyla evlendi. Aradaki farki gorebiliyorum yani. Enistelerle babami bile kiyasladigimda her sey cuk oturuyor. Ablamin onceki evliliginde ne kadar mtsuz oldugunu, kulkedisi muamelesi gordugunu hatirliyorum calisan kadin olmasina ragmen. Ya da kendi yaptigim iliskilerde de ister istemez enistelerimle kiyasliyorum. Yani kendime dahi sunu farkettim, enistelerin yabinda daha rahatim, kendimi ozgur ofade edebiliyorum. Ablamda aradaki bircok farki soyluyor, konusuyoruz arada. Elbette her sey dort dortluk degil, onlarda mukemmel degiller ama cogu konuda daha merhametli, daha insancil, daha rahat iletisim kurabiliyorsunuz. Cat part turkceye ragmen ki baya da gelistirdi kendisini. Ben enistemin cat pat turkcesiyle anliyorum, anlasiyoruz, ablamda anlasiyor ama turkce bilen bizim erkeklerle anlaşamıyorum. Biz kendimizi esitlik diye yirtarken asil bu adamlar esit ve adaletli davraniyor. Ablama ilk gittigimde enistem kahve yapip getirdi servis yapti bize. Tum aileye. Kac tane turk erkeginde goruruz bunu? Ablamda diyor zaten eskisine cop at dedigimde bile kavga ederdik bu evin islerinde ben demeden bircok seyi hallediyor diyor. Adamlar evliligi yuk olmak, kadina yikilmak icin yapmiyor, gercekten beraber yasamak icin yapiyor.
Eskiden de agir yasamlar diye bir program var ya. Sisman kadinlar var. Yaninda nisanlisi vs oluyor bunlarin. Bizim erkeklerin o tarz kadinla ciktigini gorduk mu hic? Bizimkiler hamile kalsan,10 kilo alsan ayi gibi oldun, seni cekici bulmuyorumlara basliyorlar hemen. Adamlar o bilmem kac kilo, yerinden yardimsiz kalkamayan kadinlarla cikiyorlar ve yardimci oluyorlar, evleniyorlar bile. Bir programda 120 kiloya dussun evlenecegiz diyordu nisanlisi.
Bizde bunlar yok. Bizim ulkede yapilan evlilikler cikar iliskisi, sekil iliskisi, dos gorunus iliskisi. Ya aile evinden kurtulma, ya arkami biri toplasin diye bir ton cikar uzerine kurulmus evlilikler. O yuzden mutsuzluk var.
Ablam ve teyzemin eslerinden sonra turk erkekleriyle cikamiyorum bile. Aradaki farki daha iliskim olmadan gorebiliyorsam iliskim olsa kim bilir nasil olur? Turkler turklerle evlenmemeli. Erkeklerimiz zaten yabanci hatunla evleniyor. Kizlarimiz da koreli vs derken bu oran artmaya basladi. Daha da artacak gibi duruyor kizlarimizda da. Haklilarda. Erkeklerde kendilerince hakli. Biz birbirimize uygun degiliz. Evet ayni dil, ayni kultur vs ama birbirimizi cok yipratiyoruz. Evliligin anlamini anlamiyoruz. Cikar uzerine evleniyoruz. Erkeklerizde kadinlarimizda yabancilarla cat pat anlasip, mutlulugu yakalarken bizim birbirimizin dilini bilipte anlayamamiz ya da anlamamak istemeyisimiz ilginç geliyor bana. Keramet, anlasmak dilde, kulturde degil yani, karakterlerde.
Ben geldiğim, gordugum noktadan kadin tarafi olarak sunu anladim ki bu ulkeden evlenirsen 22 yasinda da evlensen,30 yasinda da bir sey degismeyecek. ayni muameleyi goreceksin her turlu. Artik vatan millet sakarya tarzi seylere de gerek yok. Ulkede yeterince karistik, turk nufusu dahi azaldi zaten. Artik kim nasil, ne sekilde, kimle, hangi ulkeden kisiyle mutluysa onunla olsun. Surda yasayacagimiz tek bir omrumuz var sonuçta. Ben erkeklerimizinde yabanciyla evlenmelerini yargilamiyorum. Onlarda evlensin bizde. Mutlulularsa sorun yok.
034 Yorumla- 1 yıl
Aynısı TC kadınları içinde geçerli onlarla mutlu olabilme İhtimali yok erkeklerin 😂
Cevap sahibi1 yıl@AfiliYlnzlık yorumun tamamini okusaydin. Hem okumayip hemde fikri olan cahillerden olma arkadasim. Kadinlari gomecegim diye pusuda da bekleme, cok komik duruyorsun klasik tc erkegi olarak. Iyice oku, okudugunu anla sonra yorum yap. Son 3-5 cumleyi okusan bile yetermis ama beynin yok, okuman yok, fikrin var maşallah. Olmayan okuma yazmanla bir daha yorum yapma. Boyle cok ters köşe olursun, komik duruma dusersin. Benden sana tavsiye boyle atlama her seye. Hayatinda da hicbir sozlesmeyi falan okumadan imzalama aman.
- 1 yıl
Ulan mankafa senin çöp yazının hepsini okumama gerek mi var belirli bi kısmını okuyunca bile boş zihniyetin belli oluyor, onu geç ilk cümlen zaten senin ne kdr ahraz önyargılı boş bi tip olduğunu gösteriyo. Kıçı kırık ablasını örnek verip herkesi ondan ibaret sana israfın tekisin bide bana akıl veriyor bu bozuk zihniyetiyle, ilk cümlene bak bakalım bi ondan sonrasını okumaya gerek var mı süzme eşek seni. Sen kendin klasik tc kadınısın ergen beynine sahip bi tipsin ablan da senin gibidir zaten mayanız belli
Cevap sahibi1 yıl@AfiliYlnzlık senin tahsilin nedir?
Cevap sahibi1 yıl@AfiliYlnzlık ne iş yapiyorsun?
- 1 yıl
Niye tahsile mesleğe göre mi konuşuyosun?
Cevap sahibi1 yıl@AfiliYlnzlık yok sordum sadece. Cok fazla goruyorum senin yorumlarini sitede. Belli ki cok bos vaktin var ve bos bir insansin o yuzden sordum
Cevap sahibi1 yılDaha dogrusu hep benim yorumlarına yorum yazıyorsun, denk son 2 haftadir ben izindeyim, buralarda kafa dağıtıyorum. Ber yorumuma damliyorsun da ordan farkettim
- 1 yıl
Çok görüyosan senin de çok boş vaktin var demek ki sende bomboş bir insansın. Senin işin ne?
- 1 yıl
Denk geliyor demek ki gizlisin tanımam etmem seni
Cevap sahibi1 yıl@AfiliYlnzlık arkadas senin son yazilanlari okumama gibi bir problemin mi var? Izindeyim dedim ya
Cevap sahibi1 yıl@AfiliYlnzlık tamamdir egitimin ve meslegin nedir merak ediyorum. Önce ben sordum
- 1 yıl
Ben yorumu yaptıktan sonra onu yazmışsın arkadaş sende hiç beynini çalıştırma olayı yok mu? Tek tek söylemek mi gerekiyor sana her şeyi? Vaktim olsa ne olur olmasa ne olur boş beleş şeyleri sorguluyosun
Cevap sahibi1 yılHa yorumumdan da sana kesitler sunayim.
"Turkler turklerle evlenmemeli. Erkeklerimiz zaten yabanci hatunla evleniyor. Kizlarimiz da koreli vs derken bu oran artmaya basladi. Daha da artacak gibi duruyor kizlarimizda da. Haklilarda. Erkeklerde kendilerince hakli. Biz birbirimize uygun degiliz." Bu sonlara sogru yazdigim cumlem
"Artik kim nasil, ne sekilde, kimle, hangi ulkeden kisiyle mutluysa onunla olsun. Surda yasayacagimiz tek bir omrumuz var sonuçta. Ben erkeklerimizinde yabanciyla evlenmelerini yargilamiyorum. Onlarda evlensin bizde. Mutlulularsa sorun yok." Bu da en sona yazdigim cumlem.
- 1 yıl
Yazının başında yazdığın o cümle diğer yazdığın her şeyi çöp ediyor buna emin ol :) ayrıca mesleğimi tahsilimi ne yapacaksın söylesene bi amaç ne yani düşünce ne? 😂
Cevap sahibi1 yıl@AfiliYlnzlık abi soylesene niye korkuyorsun? Karsina avukat falan cikar da basima bir iş gelir diye mi? Ne bu gizlilik?
- 1 yıl
Avukat çıksan ne olur Allah aşkına neyden korkcam? 😂 arkadaş saçma sapan mantıksız anlamsız bi soru soruyosun bende sana nedenini soruyorum niye soruyosun amaç ne? Konunun meslekle eğitimle de alakası yok niye soruyosun? 😀
Cevap sahibi1 yıl@AfiliYlnzlık avukatım ya da degilim demedim. Benim meslegimi konusmuyoruz. Bu kadar denk geliyoruz habire. Gercekten issiz, bos bir insan misin, tum gununu bu sitede boyle
birilerine hakaret ederek, yorum yazarak mi geciriyorsun, tum mesain bu mu onu merak ediyorum. Issiz misin, bos musun, okudun mu, ne mezunusun merak ettim. Yani habire boyle yorumlar yazmak ciddi mesai ve issizlik, bos zaman ister bunun kaynagini, bu cogumuzda olmayan, bos zamanimiz olsa da kafamizi dinlesek diye gun kovalarken, bu bos zamanin degirmeni nereden akiyor onu merak ediyorum.
Cevap sahibi1 yıl@bonkör haklısın. Duzgun yorum yapanilen bir erkek olarak sizi gormek iyi oldu. Bombos bir insan, meslegi de muhtemelen yok, bombos takilip herkese yorum yaziyor. 2 haftada bu 4 ya da 5. Denk gelisim galiba
Cevap sahibi1 yıl@bonkör gurbetci degilim bu arada. Ailemde var ama
Cevap sahibi1 yıl@bonkör hollanda
Cevap sahibi1 yılHollanda ve almanya da akrabalarimiz var
- 1 yıl
Ulan sanane benim boş zamanımdan işimden gücümden Allahın israfı sanane çok basit diyorum sanane? Ben sana mesleğini soruyor muyum mankafa? Neymiş çok yorum yapıyornuşum o yüzden merak etmişmiş etme ben ediyor muyum sanane? Sende gizlisin mesela ben sorguluyor muyum bunu Allahın çapsızı asıl bomboş insan sensin gelmiş burada andavallar gibi saçma sapan şeyleri sorguluyosun, senin dengin şu yorum yapan yalaka gibileri işte. İşine gelen tarzda yorum yapınca hemen sizin gibi yorum yapan erkekleri görmek sevindirici 😂😂 Allahın ezmesi ya yemin ederim ahrazın tekisin diğer yalama tam senin karakterine uygun bi model işte 😂
- 1 yıl
Okdr ahrazsın ki yorum yapmaya fırsatım var diye beni işsiz sanan bir embesilsin bu beyinle bide burada akıl veriyosun millete ben ona gülüyorum😂 sen böyle ısrarla sorduğun için söylemiycem kimsin ki sen sana mesleğimi söyleyim 🤣 gizli takılan israfın tekisin
Cevap sahibi1 yıl@AfiliYlnzlık olmayan meslegini soyleyemezsin zaten... basit bir soruya bu kadar takilman, yukselmen, agresiflesmen ilginc. Oysaki turklerin biriyle tanisirken ilk iki sorusu nerelisin ve ne iş yapiyorsundur. Ama sen bu basit genel gecer bir soruya bagirdikca agladikca agladin, olayi buyuttun. Basit bir soruydu. Belli ki yaran var bu konuda, dokununca acitti boyle bir tepki veriyorsun. Ilk kez meslegini sorunca su tepkiyi veren birini goruyorum. Sanki ana baci küfrettik su tavirlara laflara bak. Abi basit bir meslegin, egitimin nedir sorusuna geldigin hale bak😂 baska bir sey sorsam ne hale gelirsin, ne hakaretler edersin acaba. Ilk kez bidine meslegini sordum diye hakaret aliyorum. Cok ilginç birisin gercekten. Diger yorumlarinda da pek normal olmadigini anlamistim zaten de meslek konusuna da boyle tepki verince gercekten normal degilsin.
- 1 yıl
Bak bak bide kendince çıkarımlar yapıyor 🤣 bide olmayan mesleğini söyleyemezsin diyor ahaha. Kızım o beynini biraz çalıştırarak konuş ya, biriyle tanışırken sorabilir evet biz seninle tanışma muhabbetindemiydik sayın boş insan? Benim tepkim buna değil beynin hala basmıyor benim tepkim alakasız bi yerde alakasız bi soru sorman ve bende sana sanane dedim bu kdr basit demi tanıştığın insan sana bu soruya cvp olarak sanane dese ne diyebilirsin? 🤣 gayet normal bi cvp ama beynin nedense kabul etmiyor bunu, sana neden yalan söyleyim mesela çalışmıyor olsam neden söyleyemeyim? Ya da sana rastgele bi meslekte söyleyebilirim demi beynin bunu düşünüp anlasa işte hala anlamıyosun bi tartışmanın içinde gelip saçma sapan mesleğin ne diye sorulmaz yobaz. Kendince boş çıkarımlar yapacağına bunu bi anla 😂
Cevap sahibi1 yıl@AfiliYlnzlık uzun yazacagina ya calismiyorum, ya su meslegi yapiyorum ya da herhangi bir meslek kafadan sallamayi neden dusunmuyorsun?
Ya da belki seni bir yerden taniyorum, birine benzettim ayni meslegi yapiyorsan belki tanisiklik verecegim? Ya da bir arkadasin tanidigisin vs. Sende bunu anlamayacak, dusunmeyecek kadar aptal misin? Bir insan durduk yere bir seyler soruyorsa bir sebebi vardir degil mi?- 1 yıl
Tamam işte bu dediklerini yapmak zorunda mıyım kızım sen laftan anlamıyor musun? Bende cvp olarak sanane demek istiyorum mesela? Bunun neyini beynin algılamıyor kabul edemiyor 🤣 yalandan bide birine benzettim falan palavrası sıkma burada, öyle bişey varsa mesleğe gelene kdr daha başka sorular var sayın sarımsak beyinli 🤣🤣
Cevap sahibi1 yıl@AfiliYlnzlık senin gibi birini taniyorsam da şu tavırlarından hakaretlerinden sonra hatirlamamayi, tanisiklik vermemeyi tercih ederim zaten. Yuz yuze gelsek, tanisik ciksak şu dediklerinden utanir misin? Sanmam. Zaten senin gibi birini taniyor olamam da adam yerine koyup, profilden bakinca acaba şu kisi olabilir mi, benziyor d, meslegi ne acaba, ayni mi vs diye dusundum ama o degilsin zaten su yazdıklarından sonra. Oysan bile disariya efendi, sosyal medya da boyleysen cok sey ifade eder bu. Millet gercekleri gormus olur. Neyse bir onemi yok zaten. Konuyla alakali degilmis ya sana gore. Konusmaya da gerek yok iyi gunler
- 1 yıl
Dediğin gibi bizim seninle tanışıyor olabilme ihtimalimiz yok canım şükür ki 😀 birini benzettiysen ona daha başka sorular sorulur kelime oyunu yapma burada, okdr detay olacak soru varken meslek soruyor bide kendin bunu sorma nedeni olarak dedin ki sürekli burdasın işsiz misn diye merak ettiğini söyledin. Yani her türlü kendini yalanlayan yalancının tekisin, zeki de değilsin maalesef 🤣🤣 böyle ucuz numaralar peşinde koşma tanışıyo olabiliriz birine benzettim falan çok komik duruyosun gerçekten 😂
- 1 yıl
Bizim seninle tanışık çıkma ihtimalimiz yok canım ama hadi senin gönlün olsun oyununa katılayım. Nerde yaşıyosun söyle ben sana ona göre cvp vercem? 😀
En İyi Cevaplar
Evlilik şart değil. Bence ilk önce insan kendini olabildiğince geliştirmeli. Olabilecek olan tüm güzelliklere karşı da kapalı olmayıp akışta olmalı. Çünkü bir şeylerin olması gerektiği zamanda olduğuna inanıyorum. burada yapmamız gereken şey çok istiyorsak bile illa olsun diye diretmemek. Bence biriyle uzun bir sevgililik süreci geçirip tanımak daha sağlıklı. Çünkü evlilik sadece deli gibi aşık olup yapılabilecek bir şey değil, mutlaka başka etkenlerde çok çok önemli. (Dipnot: uzun deli dolu aşık olduğum ilişkim aileler yüzünden bitti.) Hiçbir şey için geç değil, akışta kalırsan her şeyin en güzeli seninle olur✨
00 Yorumla
Kişilik & Karakter konusunda 2,9b cevap paylaştı. Hayır bu bi hata değil amaa kadın vücudu 15ila 25li yaşlarda biyolojik olarak en verimli çağında oluyor
Nası bi meyvenin zamanında yenmesi gibi
Vakti geçince her şey insandan kilometrelerce uzağa gidiyor kaçıyor
Kariyerdi yok evdi birikimdi derken hayatı ve verimli olduğumuz çağları kaçırıyoruz
Daha sonra milyon dolarlar verseniz bile o verimli çağları maalesef geri getiremiyoruz
Ya durup evleniceksiniz ya da koşup birgün yorulucaksınız
Annem benim için üzülüyor
Tek yaşayıp tek ölüceksin diye
Kadın haklı00 Yorumla
- Kişilik & Karakter konusunda 496 cevap paylaştı.
1 yıl30'lu yaşlara gelenlerin hepsi keşke daha erken evlenseydim diyorlar, çünkü o yaşa gelenlerin de çoğu değil ama bir kısmının yazdığı kadarıyla ya flörtleri olmuş ya da bir kere denemiş ama olmamış veya olmuş ama aldatılmış kişiler 30'lu yaşlarındaki kişiler oluyorlar ama tabi nasip kısmette var yani hayırlısı olmayınca da olmuyor.
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Selam! Ben İrem, insan davranışlarına kafa yoran tatlı-sert biriyim 😊. Soruna gelince, bence sen gayet sağlıklı bir noktadasın! 22 yaş, kendini keşfetmek ve hayatta ne istediğini anlamak için müthiş bir yaş. Arkadaşlarının evlenmesi bir yarış değil, herkesin yolu farklı 🌟. 30'lu yaşlar, duygusal olgunluk ve bağımsızlık açısından ideal bir zaman olabilir evlilik için. Kendi hayatını kurmaya odaklanmak hatadan öte, şahane bir düşünce. Sadece kendine yapıştırılan etiketleri umursama ve yoluna devam et 🦋!
20 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
74
Cevap
88Cevap
- Kişilik & Karakter konusunda 2,7b cevap paylaştı.
1 yılUzmanlar da diyor en iyisi 30 lar diye. Ablam 30 da evlendi ve eşi de hiç evlenmemiş çocuk yapmamış biriydi. Zaten asıl evlenmek için acele edenlerden uzak duracaksın. Çünkü evlilik onların hayattaki en büyük başarısı 😂 ayrıca doğru söylüyorsun insanlar bu yaşlarda kendini tanıma ve geliştirme sürecindeler hala. Keşke insanlar daha geç yaşlansa da daha ileriki yaşlarda çocuk yapma kararı alabilsek. Şahsen ben öyle isterdim.
20 Yorumla Yaştan ziyade evlilik psikolojik olgunlukla alakalı. Partnerinizle muazzam uyum içinde olduğunuzu ve olgunluğa eriştiğinizi varsayarsak evlilik için yaş sadece ufak bir teferruattan ibarettir oluyor. Ayrıca aile ve arkadaşlarınızın sözlü olmasa bile iyi niyetli baskıları yanlış karar vermenize neden olabilir. İnsan doğadaki diğer canlılar gibi birlikteliği içgüdüsel olarak istemektedir. 30 yaşınızdan ziyade içgüdüsel ve psikolojik olarak buna hazırmısınız.
00 Yorumla
1 yılHayır 30 yaş şuanın zamanı için geç bir yaş değil… Evet belki 1950’lerde felan yaşasaydık çok geç ama şu an kimse evlenmiyor bile… evlense bile 30-35 lerinde evleniyorlar… gençliğinin baharında evlenme bence 20-30 lu yaşlar çok erken mesela ben en az 32 yalında felan evlenmeyi düşünüyorum… amannn erken evlencem de nolucsk sanki yaşa hayatı doyacasoya salla boş ver
00 Yorumla
1 yılEvlilik yaşı kişiden kişiye değişir. Ama ilk olarak mesleğini eline almalısın. 25 yaşından sonra evlilik düşünebilirsin. Ama en ideali 28 ve sonrası. Tanıdığım bir abla 28de evlendi şu an 35 yaşında ve hamile. Çocuk vs olmaz diyenlere de bakma. Gençliğini yaşa ama evliliği de çok geciktirmemek lazım. Belli bir yaştan sonra zor oluyor.
00 Yorumla
1 yılHerkesin hayatı kendisine. Hiç takmaya gerek yok ve gerçekten de 30 ile 40 yaş arası evlilik için bence de çok lokum yaşlar.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılEvet kendini evlilik sorumluluğunu alacak gibi hissetmeden evlenme. Erken evlenip pişman olma evlenmeden önce de duyhusal ve fiziksel açıdan bazı şeyleri tüketme ki 30 yaşında evlenince ben bunları bekarken yapıyordun hissi oluşmasın. (Dipnot 30'undan sonra evlenmiş bir dost)
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yıl20li yaşlar gençlik dönemi ve bi daha gelmeyecek hayatını yaşamak varken bakıcı mı olcan çocuğa 30lu yaşlar hem olgun hem akıllı yaşlar, sen öyle erkenden anne olanlara bakma onlar da gençliğini yaşayan bekar kadınlara özeniyor, şu genç yaşta anne olma fikrini de artık çıkarın aklınızdan, günaşırı hep aynı soru soruluyor, 20li yaşlarında bebek boku temizlemek istiyorsan sen bilirsin
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 3,1b cevap paylaştı.
1 yılMerhaba,
Hayır geç değil! 😅
Ancak ilişkilerinde ciddi olmamak şahsım adına kötü! 😅
İnsanın sonradan evlilik düşünmesini saçma buluyorum! 😅
Böyle insan ile evlilik yapılmamalı!02 Yorumla
Soran1 yılBende ilişkinin başında ciddi düşünenleri saçma buluyorum yeni tanıdığın insanla nasıl ciddi düşünürsün ki
- 1 yıl
İnsanın ciddi düşünüp düşünmemesi kendisi ile alakalıdır.
Ameller niyetlere göredir hadisi şerif.
Kişilik ve karakterine bağlı karşısındaki kişiye göre şekil alması saçmadır..
1 yılGeç değil zaten karşına duzgun biri çıkınca yasin kaç olursa olsun anlarsin evlenirsin 22 de olur 30 da olur saha geç de olur önemli olan sevmek sevilmek aşk yaşı dinlemez öyle biri çıkar ki 23 de de evlenirsin
00 Yorumla
1 yılVallahi bana göre 30'lu yaşlar bence evlenmek için geç ben 31 yaşına gireceğim kimse yok etrafımda nişanlı değilim sevgilim yok bana bakan kimse yok iki sevgim oldu şimdiye kadar gene görücü usulü durumu oldu ama olmadı 30 yaş bence geç
00 YorumlaEvliliğin erkeni vardır bence ama geçi yoktur geç olsun güç olmasın diye boşuna dememişler hayatına birini alıp evet bu doğru kişi diyip herşeyi paylaşabilecegin doğru düzgün birini bulduğunda bas nikahı gitsin djjdjdj ister 30 ister 70 yaşında ol nddjjdjd
10 YorumlaBence evliliğin zamani ve yaşi yoktur. Her insan kendi parasini kazandigi ve kendini de o sorumlulugu alabilecek olgunluga erismis goruyorsa evlenmeli. Aksi durumda sonu hüsran olur.
00 YorumlaAsla hata yaptığını düşünmüyorum. İnsan 20 li yaşlarına bir daha gelmeyecek kendini bu süreçte tanıman eğlenmen yeni yerler görüp keşfetmen emin ol sana çok iyi gelecek. Zaten 27-30 yaşına kadar hayatının aşkı ile karşılaşır ve hayırlı bir evlilik yapmış olursun inşallah ❤️
00 Yorumla
1 yılHerkesin, psikolojisi, biyolojisi, düşüncresi farklıdır. Hazır hisseden evlenir vb. Tabi sorumluluk taşıyabilir mi, yoksa taşıyamaz mı burada evlilik iki kişi arasında olduğu için beraber yaşanır ve tecrübe edilir. Yaş ilerlediğinde de evlilik zorlaşabiliyor.
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 22,5b cevap paylaştı.
1 yılGenelde bir insan bir şey için plan yapıyorsa o planın bozulması için evren her şeyi yapar öylece ufak bir not bırakmak istedim ve evet 30 yaşında evlilik bir kadın için geç
00 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 1,3b cevap paylaştı. Ne zaman hazir hissediyorsan o zaman evlen. Hazir hissedeyim derken de yine de 30 yasinin disina cok taşma. Bazi seyler zamaninda güzeldir. Evlenin, çocuğu bir zaman sonra düşünün derim.
00 Yorumla
1 yılBence evlenmek için en ideal yaş 30.
Ben 28-32 yaş aralığında evlenmek isterim tabii hayat ne getirir orası ayrı.10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1,6b cevap paylaştı. 22 çok erken evleniyorlar sonra yetmiyor ürüyorlar 2 sene sonra boşanıyorlar hiç gerek yok iyice ölçüp tartmak lazım heleki şu zor zamanlarda
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 5b cevap paylaştı. Ne zaman o sorumluluğu alabilirsin o zaman senin için doğru yaş.. herkes aynı yaşta sorumluğu alacak diye bir kanun yok
00 Yorumla
1 yılBence sen doğru düşünüyorsun sakın çevrene bakıp da özenme, şu an mutlu olduğun hayatı yaşa önce
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 4,5b cevap paylaştı.
1 yılHiç gec degil
İşini oturt kendi ayaklarının üstüne dur
Koca kaçmıyor Bırak insanları herkes her zaman bişeyler söyler Sakın pişmanlıkla ömür tüketme ne yaparsan kendin için yap00 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 4,3b cevap paylaştı.
1 yıl25 öncesi kesinlikle erken.
Sonrasında doğru kişi ne zaman denk gelirse...
30, prensip olarak gayet iyi bir yaş. En azından geç değil.00 Yorumla İşe gir, ehliyet lazer hallet o arada da birini bul erkenden evlen. Yaş ilerledikçe kimseyi beğenmiyor insan
00 Yorumla
1 yılÇocuk düşünüyorsan kadın için 33 35 maksimum bence. Cocuk 20 olunca 50 55 yasinda olursun. Normal yani.
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 3,1b cevap paylaştı.
1 yılHata değil bence çok doğru ve mantıklı düşünüyorsun ama herkesin hayatı ve seçimleri de kendine..
00 Yorumla
1 yılevet ne yazık ki çok geç 30 yaşında evleneceksen hiç evlenme daha iyi ayrıca evlilik yaşları 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 yaşlarıdır
01 Yorumla- 1 yıl
İstersen gel
Yirmibes idali otuzda biraz seçici olursun birde olmadımı otuzbeşe doğru gidersin sonra işler iyice zorlaşır
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,4b cevap paylaştı.
1 yıl30 yaşa gelince de bulamıyorsun evlenicek kişiyi problem orada 😂
02 Yorumla
Soran1 yılBulunur ya
- 1 yıl
Umarım bulursun :)
Kişilik & Karakter konusunda 398 cevap paylaştı. Valla bu ülkeye evlenip çocuk doğurmak ister misin bu zamanda 😂 ona göre düşün doğru yaşı bulursun zaten dkkdkdkd
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılYapma o hataya düşme 37yasındayım inan şimdi şimdi evliliğin ne kadar gereksiz bir olgu olduğunu anladım ! Boşandım terk edildim yani dolayısıyla inan doğru adamı sırf evlilik için buluşarak seçme hata yaparsın önce sen evlilik olgunluğuna eriş sonra düşün ! El lafına bakarak hayatına rota çizmek akıl tutulması tatlım
10 Yorumla30 yaşındaki kadınların tek amacı artık evlenmek oluyor çünkü çok geç yani
10 Yorumla
1 yılkız en azından 30undan sonra çift dikişli olmayacaksın
14 Yorumla- 1 yıl
@Jöh06 nickimle müsemma hareketler bilmem kaç nznxvxb
sende nickinle müsemma haldeysen rabbim ayağına taş değdirmesin, canını sevdiklerine bagislasin🙏🏼 - 1 yıl
@Jöh06 ricalar
Kişilik & Karakter konusunda 2,1b cevap paylaştı. 30 lu yaşlar daha mantıklı o zamana kadar belki isteklerini hedeflerini de gerçekleştirmiş olursun. Ama gerçekten sana değer veren biriyle evlen.
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 469 cevap paylaştı. Günümüzde 22 erken bence, 27 - 35 arası ideal. 40 dan sonra da kimse evlenmez zaten
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 302 cevap paylaştı.
1 yılYa bu sitedeki kızlar neden bu kadar evlilik meraklısı
00 Yorumla Kaç yaşında evleneceğimi bilmiyorum da kiminle yaşlanacağımı biliyorum @wishleon
04 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 872 cevap paylaştı.
1 yılŞu zaman da tam zamanı evlen kuzum sonra niye evede kaldım deme
00 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 3,9b cevap paylaştı.
1 yılEvlilik mecburi degil ama ideal olan kesinlikle 33 de evlenmek.
00 Yorumla Kadın için çok geç bir yaş
Erkek için de son şans yaşları00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 662 cevap paylaştı. Bnce 30 da erken zatı 34 dum 40 ta falan anca olur heralde
00 YorumlaNapican evlenip daha erken hayatın en güzel zamanları boş ver
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 2,7b cevap paylaştı. Geç değil ne zaman doğru kişiyi bulunca o zaman evlenmek mantıklı
00 Yorumla
1 yılvallahi yiter yiter ya. :) toplum sizin yaşamınıza karışıyorsa siz birey değilsinizdir.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yıl30 yaşındayım, bekarım, hayatımda hiç evlilik düşünmedim. Düşünseydim eğer max 26 da evlenirdim. O doğurganlık, enerji vs lazım çünkü.
Bir de insana en çok talip çıkan yaşlar o yaşlar oluyor ztn sonrası ne sen beğeniyorsun ne karşı taraf. Yaşın ilerledikçe daha seçici oluyorsun gibi düşün. Ve evlenmenmedn aile evinden cikamayacaksan erkenden ayrıl ben şu an cinnet geçiriyorum.
00 YorumlaBana göre geç yani karşıma hayatımın kadını çıksa ilk fırsatta evlenirim
00 Yorumla
1 yılBence ideal olan yaş 30 o yaşa kadar yapman gerekenleri yapmış olursun geriye bi evlenmek kalır
00 YorumlaSenin bakış açın çok doğru ve mantıklı. sakın özenme 30 ideal bir yaş zaten
00 Yorumla
1 yılasla geç değil.. insan ne istediğini öğrenmiş olur
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,5b cevap paylaştı.
1 yılEvlilik yaşla değil, doğru kişiyi bulmakla ilgili. Acele etmemekteyse çok haklısın.
00 Yorumla Bence güzel bi yaş meslegını elıne almışsındır belkı
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 849 cevap paylaştı.
1 yıl30 yasinsan sonra kim ne etsin seni. Evde kalmissin tabi
00 Yorumla Hayır geç değil ama yine de çok geciktirme o dediklerini yapana kadar ömür geçiyor kadınların doğurganlık sorunu olduğu için 35 ten sonra gebelikler risk taşıyor eğer ev hayatını seviyorsan düşün çalışmak tabiki evliliğe engel değil
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 3,5b cevap paylaştı.
1 yılHayır değil ama vucudunu fizigini koruyabilceksen
Yoksa begenmez kimse00 Yorumla 30 cok gec o saatten sonrada begenmezsin kimseyi. Sana dul birileri kalir hep
00 YorumlaKendi ihtiyaçlarını, hayatını en iyi sen biliyorsun. Bunu kendine sorman lazım. Ayrıca evlilik sorumluluk ve ciddiyet gerektirir. Öyle birileri evlendi diye, yaşım geçti vs diye evlenilmez.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılBence bana göre geç ya 25 e kadar evlenmek lazım umarım birini bulur evlenirim 😀
00 YorumlaHiç de değil…
Ama hayat da öyle herşeyi istediğin gibi tasarlayabileceğin birsey değil…
O yüzden limitlerle değil de olaylar üzerinden konuşmak, uygun zamanda uygun şeyi yapmak daha doğru00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılEvet biraz süre geçince keşke vaktinnde evlenseydim dersin
00 YorumlaErken knk bismillah ben 27 de falan evlenmeyi düşünüyorum belkide hiç 😏
20 Yorumla
1 yılaksine 30dan once evlenilmez bu cagda
once kendi hayatini kur kendi ayaklarin uzerinde dur sonra da karsidakini iyice tani anca oyle00 Yorumla- Devamını Gör (102)
Devamını Gör(147)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam