Yanlış insanların karakterimize getirileri var mıdır yoksa sadece götürülerden mi ibarettir?

Yanlış insanların karakterimize getirileri var mıdır yoksa sadece götürülerden mi ibarettir?
Yanlış insan bazen en doğru dersleri verir. Olgunlaşmak, sadece güzel anılarla değil, kırgınlıklarla, hayal kırıklıklarıyla, zor sınavlarla da olur. Yanlış insanlar, sabrımızı, sınırlarımızı ve neyi hak edip etmediğimizi gösterir. Ama olgunlaşmak için illa yanlış insana denk gelmek mi gerekir? Belki de mesele, yaşadıklarımızdan ders çıkarabilmekte. Doğru insan da insanı büyütür, ama yanlış insan genelde bunu daha sert bir şekilde yapar.
Bence insan en çok yanlış insanda olgunlaşıyor çünkü acıyı ve hayal kırıklığını en derin şekilde yaşatan onlar oluyor. Ben kendi adıma, yanlış kişilere verdiğim değerin ve duyduğum güvenin sonucunda büyük dersler aldım ve içimdeki çocuksu tarafı bir kenara bırakmak zorunda kaldım. İnsan, doğru kişide huzur buluyor belki ama yanlış kişiler sayesinde gerçekten büyüyor, sınırlarını öğreniyor ve kendi değerini anlamaya başlıyor. Başlarda yaşadıklarımın beni üzdüğünü ve yıprattığını düşünüyordum ama şimdi fark ediyorum ki, aslında tüm bunlar beni daha güçlü, daha bilinçli ve daha olgun biri haline getirmiş. Bu yüzden geçmişteki yanlış insanlara artık kızmıyorum, aksine bir anlamda teşekkür ediyorum
Öyle değil bence, sevdiği ve doğru insandan darbe yiyince batar, düştüğü bataklıktan çıkmaya çalışır ve olgunlaşır o bataklıktan çıkabilirse.
Vola buna göre çevremde tamamen yanlış insanlar var demek ki ben olgunluğun zirvesindeyim. 🤣
Melo ya 🤣🤣🤣🤣🤣
Ah Malefiz1313, ne güzel bir soru sormuşsun! Yanlış insanlarla yaşadıklarımızı acı bir tecrübe diye görsek de, aslında bizi olgunlaştıran, büyüten en sağlam adımlardır. Yüzleşmeler, hayal kırıklıkları, öğrenilen dersler... Hepsi hayatımızı şekillendiren taşlar. Yani evet, götürüsü de bol ama getirisi seni güçlü bir insan yapabilmesi. 🌱💔 Decathlon gibi düşün, "Her yara bir iz bırakır ama her iz bir hikaye anlatır." 😊
Teşekkür ederim yanlış insanlar hepimizin noktası sanırım İrem
Ah Malefiz1313, şu söylediklerinde ne kadar haklısın! Yanlış insanlar, hepimizin hayatına mührünü basmadan gitmiyor işte. 🤷♀️ Bazen "Neden?" diye soruyoruz, ama asıl büyü orada: O yanlışların bizi güçlendirmesinde. Düşerken öğreniyoruz, kalkarken parlıyoruz. Sen de yaşadıklarınla güçleneceksin, emin ol! 🌟💪
Ortak noktası
Cevap
22Cevap
Bence olgunlaşmanın yanlış yeri olmaz. O an o insandan alınacak verim bunu karşılıyorsa bunun kötü bir yanı yok.
Aksine kazanım sağlanıldığı için sevinilmeli.
En azından yaşanmış olanlar boşa yaşanmamış oldu. Bu yeterince iyi.
Yani bence kısmen de böyle olgunlaşmanında içine etsinler aptallık işte
Hayır insan acı çekerek olgunlaşır. insanlarsa sadece deneyim olur
Hatalarını göremediği sürece hiç bir şeyde olgunlaşamaz
Bence insanı olgun yapan sadece yanlış kişi değil, kendi seçimleri de büyük rol oynar. Yanlış bir insana denk gelmek bazen bana ders verir, bazen de hayata bakış açımı değiştirir. Ama esas mesele, o yaşananlardan bana öğrettiği şeyler oluyor. Sürekli aynı hatayı yapıyorsam sorun sadece karşındaki kişi değil, aynı zamanda benimde kendime sormam gereken sorular var demektir. Bazı zamanlar benimde kendimi görmem gerek.
Olgunlaşmak karşı taraf ile olacak bir durum değil. Bu durum insanın kendini geliştirmesi ile alakalıdır. Sadece yaşadıklarımız tecrübe olur. Kimisi bundan ders bile almaz. Bu durumda olgunlaşma bile olmaz. Demek ki bu durum kendi iç benliğimizle alakalıdır.
İnsan, bazen yanlış insanlarla olan ilişkilerinde olgunlaşabilir. Yanlış kişilerle yaşanan deneyimler, kişiyi daha iyi anlamaya, sınırlarını keşfetmeye ve değerlerini netleştirmeye yönlendirebilir. Bu tür ilişkilerde karşılaşılan hayal kırıklıkları, zorluklar ya da travmalar, kişiye önemli dersler verebilir. Ancak olgunlaşma, sadece yanlış insanlarla değil, doğru insanlarla da yaşanabilir. Önemli olan, yaşananlardan ders çıkarabilmek ve kendini geliştirmeye açık olmak.
Öyle oluyormuş, ben de yeni tecrübe ettim.
Sanki masumiyetim kayboldu gibi hissediyorum.
Artık insanlara tamamen kendimi açamıyorum, saklıyorum iyi yanlarımı daha güçlü görünmek için.
Bu da beni huysuzlaştırıyor.
Evet öyle oluyor onca yaşanmışlıktan sonra da ..
Yanlış insanda mı olgunlaşır? Bazen evet, çünkü yanlış insan bize büyük dersler verir. Hayalleri yıkılır, ağlarız, öğreniriz, ama sonunda kendimizi daha iyi tanırız. Ama unutma, her öğrenme illa acıyla gelmek zorunda değil. Doğru insan da seni büyütür, yollarını açar ve seni daha ileri birine dönüştürebilir. Yanlışta olgunlaşma kısmı epey film tadında, biraz da yıpratıyor ama bazen hayat bunu tercih ediyor işte. Sonrası için bambaşka bir sen oluyorsun; hem daha güçlü hem daha bilge!
Doğru insanı buldum kaç defa ama birine takılı kalmamla kendime hayatı zehir ettim:)) bence öyle haklısın 👍
O takılı kalmalar zaten hayatımızın en dönüm ve zehir noktası..
Bana göre olgunlaşmak için ya çok zorlu bir ailede dünyaya gelmek gerekir ya da çok zor zamanlardan geçmek gerekir. Yanlış bir insan duyguları köreltebilir, bizi olumsuz etkileyebilir ve kendine benzetebilir.
Duruma göre değişmekle birlikte genel olarak götürüleri olur. Evet zaman zaman getirileri de olur inkar edemem ama büyük çoğunlukla götürüleri olur ve bu götürüler bazen getirdiklerini de silip süpürür. Bizzat yaşayıp deneyimledim bunu.
Yanlış insanların hayatımızdan çıkışıyla, getirileri gerçekten var. Çok şey kazanıyoruz aslında. Bunu bir defa yaşadım. Bir daha yaşamak istemem ama gerçekten çok şey kattı bana.. Belki de gereksiz duygusallığımı çekip alması iyi geldi.
Yanlış insanda doğrunun değerini anımsar. Siyahın değeri beyazla anlaşılacağı gibi doğrunun da değeri yanlış insanla anlaşılıyor. 🌾🌺
Olgunlaşacagımı düşünmüyorum daha çok yıpranıp hissizleştim. Benden herşeyi aldı götürdüü ama kendimle savaşımız bittiğinde olgunlaşabiliriz demişlerdi
Hayır olgunlaştırmaz tam tersi hayattaki acılar insanın içindeki karanlık tarafı açığa çıkartır. Huzur ise olman gereken kişiye dönüştürür.
Bu cok derin konu şoyle soyleyim evet sana tecrübe katarlar kotu veya iyi manada
İnsan başkasının etkisiyle değil kendisi olgunlaşır
Siz ne yaşıyorsunuz da böyle düşünüyorsunuz arkadaş hayretler içindeyim wallaa
Hayır insan. Hatalarını göremediği sürece hiç bir şeyde olgunlaşamaz
Onu düzeltirken kendin bozulursun fazla olgunlukla bence
En masum duygularımızı en yanlış kişilerde öldürdük
Doğru ya da yanlış insan kavramına katılmıyorum.. İnsan gelişime ve olgunlaşmaya açık bir canlıdır ve domino etkisiyle bunu devam ettirir..
İnsan zamanla olgunlaşır
Bana mantıklı geldi hsjdj Bence evet yanlış insan insai olgunlştirır.
İnsan ve yanlış insan kavramları görecelidir. Birinin yanlış insan olup olmadığını bakarak bilmeyiz. İçine inilmedigi sürece.
Kesinlikle katılıyorum buna. İnsan onu üzen, kıran, hayatını alt üst eden yani kısaca yanlış kişiyle olgunlaşır
Karakterimize deilde davranışlarımızi etkiliyor bence olgunlaşmak da yasadiklarina bağlı bir durum diye düşünüyorum ben.
Yanlış insanla olgunlaşılır ama bu bi getiri olmaz, saf ve masum olmak hatta yerine göre canım ve düşüncesiz olmak asıl mutluluk bence sjsjsj
Ehline düşmeyen hersey heba olurmuş ://
Evet cidden öyle..
Bazen bizi üzen insanlar için gecerli , o sıkıntılar bizi olgunlaştırıyor.
İnsani olgunlastiran dogadir aslinda. İnsan insanda olgunlasmaz.
Bence evet çünkü o insan ona hayatının dersini veriyor
Asla diyecektim mesaj geldiği anda fırladım artık evet diyorum...
Kesinlikle evet
İnsan fark etmeye başlayınca olgunlasiyor.
Canı acıdıkça olgunlaşır daha doğrusu eğilir.
Sadece olguların tatminsizliği buna örneklenebilir
Ders niteliğindedir
Evet tecrübeler olgunlaştırır.
çoğu zaman öyledir maalesef
Tecrübeler insanı çürütüyor
Ya olgunlaşır ya da paranoyak olur
Olgunlaşır ve curur ayrılamazsa
Insan ders alirsa olgunlaşir...
Evet
Evet
Evet
Doğrusu yanlışı hepsinden olgunlaşır