Merhamet ve vicdan duygusunu kaybetmiş insanlar nasıl davranırlar?

Merhamet ve vicdan duygusunu kaybetmiş insanlar nasıl davranırlar?

Vicdanım ve merhametim olmasaydı, muhtemelen bambaşka biri olurdum. İnsanlara karşı daha umursamaz, duygusuz ve çıkarcı bir tavır takınırdım. Kimsenin derdiyle ilgilenmez, sadece kendi menfaatlerimi düşünerek hareket ederdim. Birini kırmak ya da üzmek umurunda olmaz, hatta bazen bunu avantajıma bile kullanabilirdim. Empati kurmadan, sadece mantık çerçevesinde kararlar alır ve gerektiğinde acımasız olabilirdim. Ama bu şekilde yaşamak hayatı çok eksik kılardı. Çünkü vicdan ve merhamet, insanı insan yapan şeylerden biri. Onlar olmadan belki daha güçlü, daha katı bir duruşum olurdu ama ruhum boş olurdu.
Vicdan ve merhamet olmasaydım büyük ihtimalle bambaşka biri olurdum. İnsanlara karşı daha sert, belki de umursamaz davranırım. Karşımda olan insanın ne hissettiğini düşünmeden hareket ederdim, çünkü pişmanlık veya empati olmazdı. Muhtemelen çıkarcı ve bencil biri haline gelirdim, çünkü kimseyi önemsememek insanı bu yola iter. Ama böyle biri olmak asla istemezdim. Vicdan ve merhamet insanı insan yapan şeylerdir, onsuz hayat benim için çok soğuk olurdu. Ama çok şükür hatalarım olsa bile vicdanım var.
Merhaba,
Olan bir şeyi diğer türlü düşünemiyorum, olamaz öyle bir şey yani olamam! 😅
Olmayan bir şeyi düşünemem! 😅
Buradaki çoğu kişi gibi iki yüzlü ve sahtekar olurdum.
Eic için teşekkür ederim 🌹😊
Cevap
19Cevap
Birçok konuda daha acımasızca davranırdım sanırım, insanlıktan çıkmak bu duyguları yok saymakla başlar
Ben hiçbir zaman vicdansız, merhametsiz biri olamadım.
İnsanlara ve canlılara zarar vermekten korkmazsın üzülenin haline gülersin
kötü birisi olurdum
Kötü biri olurdum gadası
Vicdan kişinin kendisini sorgulayan bir araç. Merhamet de onu durduran, empati yapmasını sağlayan bir his. İkisi de olmalı
Kendimi vicdan ve merhametten uzak hiç hayal edemiyorum. Ama vicdan ve merhamet benden çıkıp gitse, geriye insanlık kalmazdı. İnsana, hayvana, çevreye duyarsız ve kötülük yapan birine dönerdim.
Acımasız ve gaddar olurdular. Merhamet, şefkat galiba en iyileştirici güç ⚡bu sebeple. Çünkü dokunduğu hayatı renkli kılıyor. 🌺
Vicdan ve merhamet sahibi olmasaydım zalim olurdum. Empati yapmazdım mesela. Belki daha başarılı olurdum ama taş kalpli olurdum 😊
Söz çok iyi
Ben muhtemelen öncelikle kişilerin hakkında gerçek düşüncelerimi söyler ve zaafiyetleriyle canlarını yakardım (canımı yakan kişilere)
Merhamet sahibi de pek değilim doğrusu artık bilemedim
Bi ara şerefsiz olmayı denedim oldum da ama sonra bana göre olmadığının farkına vardım 😂
Vicdan ve merhameti etrafındaki insanlar belirler ona göre şekil alır her şey
İnsana karşı pek değilim zaten ama en son ne zaman bir böcek öldürdüm hatırlamam mesela.
Gaddar tarafımi iyi biliyorum bazen çok gaddar oluyorum o halimi Allah kimseye göstermesin.
insaniyetin en önemli 2 özelliği... kötü biri olurduk hepimiz
Kaba dobra sinsi ve manipületif
Öyle bir soru sordun ki
Yine kötü biri olmazdım. olamazdim
Dünyanın sayılı katilerinden olurdum
Berbat birisi Allah korusu.
Cezaevine girmek istemiyorum. Olay vicdan değil.
Ölümcül
Vicdansiz merhametsiz 😅
Kendini düşünen biri
Düşünmek bilr istemiyorum
Vicdansız ve merhametsiz
Korkusuz ve cok can yakan birisi olurdum
sadece kendini düşünen bir bencil olurdum
Kötü olurdu
Ramazan da bari yapma knk yeter
Bgghhggh
😂😂🙈
Güldürdün ya