Düğününe gitmek mi yoksa kınasına gidip takısını takıp bu ilişkiyi burada bırakmak mı gerekir?

Ece, büyük ablamın kızı. Annem ikinci evliliğini yaptıktan sonra, 7 yaşından beri hayatımda. Yaşlarımız aynı, çocukluğumuz birlikte geçti. Araya mesafeler girse de tekrar bir araya gelmeyi bildik. Nişanımda yanımdaydı. Hediyelikleri yaptırdı, bohça için ablamı çağırmak istemiştim ama gelmedi. Ece’yi çağırdım, geldi. Elbise alışverişinde ve nişan günümde de yanımdaydı. O dönem yanımda olacak fazla kimsem yoktu, bu yüzden sık sık ona yöneldim.

Sonrasında kendi evine çıktı, sabaha kadar temizliğinde yardımcı oldum. Kına organizasyonumu o buldu, birlikte gittik. O gün ona yemek ısmarladım. 2024 Temmuz’da evlendim. Nikah şahidim oldu, kuaföre onunla gittim. Kınadaki kuaför masrafını o, nikahımdakini ben ödedim. Fotoğraf çekimi sonrası yemeğe de birlikte gittik.

Evlenince ilişkimiz değişti. Bana bir ilişkisi olduğunu, kısa süre içinde evleneceğini söyledi. Daha önce aldığı borcun dışında bir de evlendikten sonra toplamda 16.000 TL verdim. Hastalandığında yemek götürdüm, eşim de alışveriş yaptı. Eşim, arabasını satmak için yardım istediğinde ona yardımcı oldu ama Ece, iletişimsizliğiyle eşimi zor durumda bıraktı. Arabayı başka yerde satıp eşime haber vermedi. Eşim çok mahcup oldu ve “Bu kızla işim olmaz” dedi. Numara bile değişti, birbirlerini kaydetmediler.

Daha sonra Ece tekrar beni aradı, “Kiramı ödeyemiyorum” dedi. Eşime söylemeden 6.000 TL gönderdim ama geri ödemedi. Nişanı yaklaşınca arayıp “Eksiğin var mı?” diye sordum. Hediyeliklerini ben yaptırdım, hem adeti çoktu hem de fiyatı yüksekti. Elbise alışverişine birlikte gidecektik ama sonradan başka biriyle almış. Yine ses etmedim. Nişan günü geldi. O beni kuaföre çağırmadı. Biz ailecek gittik ama ne beni gördü, ne ailemi. Takı olarak bana ne taktıysa aynısını taktım. O günden sonra hiç aramadık birbirimizi.

Şimdi kınası İstanbul’da, düğünü Bursa’da olacak. Ama daha nişanı olmadan düğün salonunu tutmuştu bile. Eşim gitmek istemiyor, “Kınasında takarız” diyor. Aynı tarihlerde eşimin akrabalarının da düğünü var. Üstelik Ece hâlâ 6.000 TL’yi ödemedi.

Düğününe gitmek mi yoksa kınasına gidip takısını takıp bu ilişkiyi burada bırakmak mı gerekir?