Ece, büyük ablamın kızı. Annem ikinci evliliğini yaptıktan sonra, 7 yaşından beri hayatımda. Yaşlarımız aynı, çocukluğumuz birlikte geçti. Araya mesafeler girse de tekrar bir araya gelmeyi bildik. Nişanımda yanımdaydı. Hediyelikleri yaptırdı, bohça için ablamı çağırmak istemiştim ama gelmedi. Ece’yi çağırdım, geldi. Elbise alışverişinde ve nişan günümde de yanımdaydı. O dönem yanımda olacak fazla kimsem yoktu, bu yüzden sık sık ona yöneldim.
Sonrasında kendi evine çıktı, sabaha kadar temizliğinde yardımcı oldum. Kına organizasyonumu o buldu, birlikte gittik. O gün ona yemek ısmarladım. 2024 Temmuz’da evlendim. Nikah şahidim oldu, kuaföre onunla gittim. Kınadaki kuaför masrafını o, nikahımdakini ben ödedim. Fotoğraf çekimi sonrası yemeğe de birlikte gittik.
Evlenince ilişkimiz değişti. Bana bir ilişkisi olduğunu, kısa süre içinde evleneceğini söyledi. Daha önce aldığı borcun dışında bir de evlendikten sonra toplamda 16.000 TL verdim. Hastalandığında yemek götürdüm, eşim de alışveriş yaptı. Eşim, arabasını satmak için yardım istediğinde ona yardımcı oldu ama Ece, iletişimsizliğiyle eşimi zor durumda bıraktı. Arabayı başka yerde satıp eşime haber vermedi. Eşim çok mahcup oldu ve “Bu kızla işim olmaz” dedi. Numara bile değişti, birbirlerini kaydetmediler.
Daha sonra Ece tekrar beni aradı, “Kiramı ödeyemiyorum” dedi. Eşime söylemeden 6.000 TL gönderdim ama geri ödemedi. Nişanı yaklaşınca arayıp “Eksiğin var mı?” diye sordum. Hediyeliklerini ben yaptırdım, hem adeti çoktu hem de fiyatı yüksekti. Elbise alışverişine birlikte gidecektik ama sonradan başka biriyle almış. Yine ses etmedim. Nişan günü geldi. O beni kuaföre çağırmadı. Biz ailecek gittik ama ne beni gördü, ne ailemi. Takı olarak bana ne taktıysa aynısını taktım. O günden sonra hiç aramadık birbirimizi.
Şimdi kınası İstanbul’da, düğünü Bursa’da olacak. Ama daha nişanı olmadan düğün salonunu tutmuştu bile. Eşim gitmek istemiyor, “Kınasında takarız” diyor. Aynı tarihlerde eşimin akrabalarının da düğünü var. Üstelik Ece hâlâ 6.000 TL’yi ödemedi.
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Kardeş kadar yakın olan biriyle aranızda para meselesi olmamalı. Elinde olsaydı verirdi ya da seni yakını bildiği için borç olarak düşünmemiş. Kocanla küs olması hiç iyi olmamış. Sana tavsiyem alışveriş işine girişmeden hal hatır sormak için arada bir arayabilirsin. Tamamen bağınızı koparmayın
Kocamla küs değil aslında ama iletişimleri de bitti. Yani aslında araba meselesine eşimi karıştırmasaydım daha iyi olurdu. Bundan pişmanlık duydum. Ama ece nin en büyük problemi yanında bana ihtiyaç duymaması. Ece nin yakınında tuttuğu bir sürü insan var. Bana veyahut diğer ablamın kızına ihtiyacı yok. Hadi ben düğünde falan oynayan biri değilim ama diğer ablamın kızı Eda onlar kuzen bir de düşün.. onunla bile oynamadı yanaşmadı kıza..
2 teyzesi var onlara da pek yanaşmadı.
El gibi gittik el gibi nişanından geri döndük.
Evet ben onun benim yanımda olduğu kadar olmadım olamazdım ama o zaten buna ihtiyaç duyan biri değildi.
Ve ben ağzımla istedim Ece gelir misin Ece yanımda olur musun dedim. O ise elbisesini alırken bile ya bak ben şu gün gideceğim gelir misin demedi. Benim hep aramamı bekledi ama bende evlenmiştim sorumluluklarım değişti.
Eşim zaten onunla yakın olmamı istemiyor hayat tarzı hoşuna gitmiyor
Neyi bize sordu ki hiçbir şeyini.. yahu insan nişanı bile olmadan düğün günü alır mı düğün salonu tutturur mu ailesine müsaitlik günleri sorulmaz mı? Kaldı ki ben ona daha nişan muhabbeti bile yokken dedim ki bizim yazın antep te düğünümüz olacak biz oraya gideceğiz bak ona göre gün seç dedim. Tamam sen gününü öğren ayarlarım demişti.
Düğünü 21 Haziran da olacakmış. Bizimki de 27 sinde olacak ama eşim erken gidecekmiş. Ve diyor ki bir çeyrek takacağız ben hem Antep e hem Bursa ya gidemem maddi gücüm el vermez diyor. Ece zaten bir daha bizi arayıp soracak mı diyor
Eşinin de senin de haklı olduğunuz konular var. Araya mesafe girince kendine yeni arkadaşlar yeni kişiler bulmuş. Bazen bazı arkadaşlar kardeşten daha yakın daha değerli olabiliyor. Kendine bir yol çizmiş. Öncelikleri farklılaşmış. Senin yapman gereken sana ne yapıldıysa Seninde ona yapman. Kocanı karşına alacak şeyler yapma. Karınca kararınca elinden geldiği kadar destek ol. Hediye meselesine gelince zaten o ne taktıysa sende onu takacaksın ayrıca borç olarak verdiğin para da var. Sen üstüne düşeni yapmış olacaksın. Kuaför için çarşı için çağırmamasını da çok takma. Onun için vazgeçilmez ya da ihtiyaç olsaydın zaten arardı.
Onun etrafında hep başkaları vardı zaten. Yeni birilerini bulmadı yani. Sadece benim çevrem yoktu benim ona ihtiyacım vardı onun ise yoktu bu kadar.
Bence düğüne gitmelisin
Muhtemelen bir daha hiç görüşmeyeceksin
Ama zamanında çok yardımı olmuş
Borcunu da ödemeyecek
Valla çok net özetledin ama bir çeyrek takmak için Bursa ya gitmek ne bileyim. Bunun da bir masrafı olacak..
eşim biraz da maddiyat yüzünden istemiyor.
Şimdi yazın çok şey var bizi bekleyen…
Antep e gidilecek.. Bursa ya gidilecek.. arabanın sigortası bitiyor yenilenecek.. muayenesi geldi o yaptıralacak vee paramız kalırsa biz bir kısa tatile çıkmak istiyoruz ama bütün bunlar için herhalde kenarda bir 200.000 tl miz olmalı.
Üstüne eşimin abisine 500 dolar borcu kaldı. Abisi de yaza kadar onu istiyor. Eşim diyor ki kenarda 550 euro var ama hangisine vereyim şaşırdım diyor. Misal bayramlardan da nefret eder olduk. Bildiğiniz cebimizden para eriyip gidiyor.
Çocuklara en az 200 liradan bayram harçlığı versek.. sağda solda harcasak , bir yerlere gitsek gelsek para oradan da bitiyor.. ee bir yandan da evin eksikleri oluyor , faturalar gelmiş..
evet Ece borcunu bana taktı zaten ben de zararımla kaldım. 6000 tl oradan , yol masrafı = eksilerdeyim ben yine..
hadi çeyrek bana taktı bende ona takacağım.
Bir de eşim zaten diyor ki nişanında gözü görmeyen kınasında da görmez.. düğününde de görmez değiyor mu diyor. Evet onun yaptıklarını zaten unutamam bana çok yardımı dokundu ama bilmiyorum Ece bir bakıma da tuhaf birisi. Evli olduğum için onun yanında o kadar koşturamazdım zaten ama çağırsa gelirdim yani bir şekilde eşimle konuşurdum.
Maddiyat konusunda zor durumda olabilirsin
Ama her şeyden önemlisi düğün zamanında hep yanında olmuş
Senin de onun yanında olman lazım
Düğün sonrası borçlarını da istersin
Muhtemelen ödemeyecek
Belki de gittiğine pişman olacaksın