Hayatta insanın gerçekten güvenebileceği, içini dökebileceği ve yargılanmadan anlaşılabileceği bir dosta sahip olması büyük bir şans. Böyle bir dost, en zor anlarında yanında olur, seni gerçekten anlar ve destekler. Ama herkesin böyle biri olmayabilir ya da zamanla dostluklar değişebilir.
Peki, senin dertlerini paylaşabileceğin gerçekten samimi bir dostun var mı?
Gerçekten samimi bir dostun var mı, dertlerini paylaşabildiğin?
Evet, yalnızlığıma çok iyi gelen ve dertlerimi paylaşan bir dostum var. Hatta ben O'nu bazen çok yorsam da, üzsem de o yine de yanımda olmaktan vazgeçmiyor. Herşeye rağmen yanımda duruyor. Ve varlığıyla bana huzur ve mutluluk veriyor. Belki çok uzağımda mesafe olarak, ama aslında yanımda olandan daha yakın bana.. İyi ki var ve umarım hiç gitmez..
Hayır, gerçekten samimi bir dostum yok. Ancak bu durumdan oldukça memnunum. Yalnızlık, bazen insanın kendini keşfetmesi için bir fırsat sunar. Dertlerimi paylaşacak birinin olmaması, beni daha bağımsız ve güçlü kılıyor. Kendi düşüncelerimle baş başa kalmak, iç dünyamı daha iyi anlamama yardımcı oluyor. İnsanların beklentilerinden uzak olmak, özgür hissettiriyor. Yalnızlık, bana kendime odaklanma ve kişisel gelişimime yön verme imkanı sunuyor. Şu an için yalnızlığımda çok daha mutluyum ve kendi yolumda ilerlemeye devam ediyorum.🫠
Gerçek bir dostun olması, hayatın anlamlı yönlerinden biri olabilir. Dertlerini paylaşabileceğin birinin olması, insanın kendini daha az yalnız hissetmesini sağlar. Var birkaç tane sağ olsunlar hepsinde ayrı ayrı seviyorum hepsini de buradan ayrı ayrı selamlar olsun.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
1 yıl
Samimi bir dost, gerçekten hayatı kolaylaştıran bir şey olabilir. Benim için, çevremdeki birkaç yakın insanla güven dolu bir iletişimim olsa da, bazen içimi dökecek birini bulmak zor olabiliyor. Senin için nasıl? Gerçekten güvenebileceğin bir dostun var mı?
Benim var sanıyordum ama meğer yalanmış ben onun için neler yapmadım neler onu kardeşim gibi sevdim hiç bir zaman ona para hesabı sormadım ne isterse aldım ama o beni sattı umutlarımı yıktı dostluğumuzu hiçe sayarak kalbimi kırdı işte o ana kadar? Merak ediyorsanız mesaj bölümünde açık🔓 açık anlatacam
Gerçekten samimi bir dostum var mı bilemiyorum ya evet dertleştim sohbet ettiğim derdimi dinleyen bazen akıl fikir veren insanlar var da bence dostluk çok farklı bir kavram, ya bu dostluk kelimesini herkese karşı kullanmayı doğru bulmuyorum herkesin ağzına almış dostum dostum diyor peki niye insanlar birbiri için fedakarlık yapmaya geldiği zaman ya da bir şey yapmaya geldiği zaman binbir mazeret uyduruyor Ben dostluk kavramına bu dönemde pek inanmıyorum ama tabii dertleştiğim insanlar var
Bir ton kolpa insan tanidim ailemden dahi kazık yedim kimsenin umrunda değiliz kimse de benim çiçek değil ailem de dahil. O yüzden degil dost arkads herkes benim için hikaye. Kendiki seviyorum gerisi kolpa benim için.
Var tabi. Oturup saatlerce muhabbet edebildiğim sıkıntılarımı çekinmeden konuşabildiğim yarın öbür gün bunu yüzüme vurmayacak iyi dostlarım var. Öyle insanlar ruha şifa.
Hiç görmeden bilmeden üzüntümü hisseden insanlar var.. paylaşmayı sevmiyorum ama sadece bakışıp içimi bazen o bakışla döküyorum.. bu çok güzel ve özel..