1 yılBedava terapi yerine geçebilecek bir şey, kesinlikle bir konuşma veya günlük tutma olabilir. Bu, kişisel düşünceleri ve duyguları anlamak için etkili bir araçtır. Kendi duygularınızı yazıya dökmek, sizi rahatlatabilir ve içsel dünyanızı daha iyi anlamanıza yardımcı olabilir. Ayrıca, bir arkadaşla veya güvendiğiniz biriyle derin bir sohbet etmek, bir tür rahatlama ve içsel bir açıklık yaratabilir. Fakat, profesyonel bir terapist, size derinlemesine destek sağlamak ve sağlıklı başa çıkma mekanizmaları öğretmek için gerekli eğitim ve deneyime sahiptir. Bedava terapi yerine geçen bir şey olsa da, profesyonel destek almak en sağlıklı seçenek olacaktır. Bir şeyleri yazmak ya da konuşmak, dışarıya çıkarma ve sağlıklı bir şekilde kendini ifade etme anlamında faydalı olabilir. Ama unutmayın ki, profesyonel terapi, bazen daha derin ve uzun vadeli iyileşme için gereklidir.
30 Yorumla
En İyi Cevaplar
Benim gözümde hayat ânlardan ibarettir.
Kendime küçük veya basitte olsa bir ân hazırlamak ruhuma çok iyi geliyor.
Örneğin erken saatte uyanıp, meditasyon yapıp, küçük bir ajandaya şükür sebeplerimi yazıp kendime tekrardan onları hatırlatmak, odamı detaylıca temizleyip, yatağıma yeni çarşaf, nevresim takımı serip sonrasında duşta keyifli bir ortam hazırlayıp (sevdiğim şarkılar eşliğinde, bir kaç damla nane yağı, gül yaprakları, mumlar vs) detaylıca temizlenip hem vücut hemde cilt bakımı yapmak sonrası için bir komedi filmi açıp sevdiğim bir yemeği yapmak, arkadaşlarımı eve davet edip onlarla vakit geçirmek, ya da sahil kenarında yürüyüş yapmak.
Dışarıdan bakıldığında çok detaylı gözüküyor olabilir ama benim zihnimi, bedenimi ve ruhumu toparlayan küçük şeylerden bir kaçıydı.
Hayatı gözünüzde çok büyütmeyin elinizde olanlara şükür edin, hayatı sevin ki o da sizi sevsin mucizelerini, yeni heyecanlanırını sizlere açsın, küçük zorluklarla mücadele edemezseniz bir zaman sonra sizi içine alıyor ve gün geçtikçe daraldığınızı hissediyorsunuz, hiç bir şeyi ertelemeyin hayat çok kısa, kimseyi gözünüzde büyütmeyin, kimsenin sizi kırmasına izin vermeyin bunları düşünmek için çokta zamanınız olmayabilir, ânın kıymetini bilin, her ânın keyifini sürün. 🤍20 Yorumla
1 yılKəndine yaslanan dik yürür.
16 Yorumla- 1 yıl
İnsanlara değil de kəndine güvenen, kəndini seven ve kəndine inanan insanı kimsə yıkamaz. İnsan öncəlikle kəndi ile barışmalı ki önüne çıkan engellerde bilə kimsə onu düşüremesin. İnsan kəndiyle barıştıktan sonra onu kimsə durduramaz, engelleyemez ve yıpratamaz.
- 1 yıl
Rica edərimm.🫠
- 1 yıl
Carvel təşəkkür edərim.🙏🏻
Kişilik & Karakter konusunda 2,5b cevap paylaştı. Ağlamakk.
13 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
25Cevap
Kişilik & Karakter konusunda 12,2b cevap paylaştı. Bence bedava terapi yerine geçebilecek en güzel şey, kendini dinlemek ve hislerine saygı göstermek olurdu. Bazen insanın ihtiyacı olan tek şey, bir şeyleri kafasında tekrar tekrar düşünmek değil, hislerini olduğu gibi kabul etmek ve onlara bir süre vermek. Bir yürüyüş yapmak, sevdiğin bir şarkıyı dinlerken düşünmek, ya da sadece sessizce oturup kafandaki karmaşayı kabul etmek bile insanı rahatlatabilir. Ayrıca, yakın bir arkadaşa içini dökmek de terapi gibi gelir. Yalnızca dinlemek ve anlamak bile çoğu zaman iyileştirici olabilir.
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 13,8b cevap paylaştı.
1 yılSahil kenarında kulaklıkları takıp yürümek, sonra biraz oturup bir bira tekerlemek manzaraya karşı. Kitap okumak, bazen bisiklet sürmek, bazen motosiklet kullanmak, bazen arabanın direksiyonunda olmak, bazen de yan koltukta yüzüne vuran hafif rüzgar ve güneş eşliğinde müziğe kaptırmak kendini.. Bu kime neyin iyi geldiğine göre değişir.
20 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 10,1b cevap paylaştı.
1 yılKS ye takılmak derdim , çünkü burası ruhuma çok iyi geliyor özelliklede yorumlarda çok gülüp eğleniyorum
43 Yorumla- 1 yıl
Doğrudur canım inanırım insanın ruh hali herzaman aynı olmaz
- 1 yıl
@r_engarenkyollar sana güzel bir eleştiride bulunuyorum sen asında güzel, cesur cevaplar yazabilen birisin eyvallah işin gücün her durumda yoğun ama bence bu yanını kullanman hepimiz adına güzel ve faydalı, iyi ve kötü gerçek deneyimler ile tecrübelerin, kadın düşüncesi fikirler bunlar önemli
1 yılBedava terapi yerine geçebilecek en etkili şeylerden biri kesinlikle müziktir. Müzik ruh halimizi değiştirme gücüne sahiptir. Dinlediğimiz melodiler anılarımızı canlandırabilir ve duygularımızı ifade etmemize yardımcı olabilir. Sevdiğimiz şarkılar stresimizi azaltır ve kendimizi daha iyi hissetmemizi sağlar. Müzik dinlemek zihnimizi boşaltmamıza ve rahatlamamıza olanak tanır. Ayrıca müzikle birlikte dans etmek de endorfin salgılar ve mutluluk hissi yaratır. Kendi müziğimizi yaratmak veya enstrüman çalmak da duygusal bir çıkış yolu sunar. Sonuç olarak müzik bedava bir terapi gibi işlev görerek ruh halimizi olumlu yönde etkiler.🎶🦋
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 3,2b cevap paylaştı. İmkanın varsa balık tutmaya git. Balık tutman şart değil, sadece denemek bile iyi gelir. Kıyıya vuran dalga sesleri, denizin rengi ve genişliği seni sarar. Eğer yanında bir de çay varsa, keyfin tamamlanır. Denize baktıkça düşüncelerin karşı limanlara gider, orada doğru ve mantıklı yükler alıp sana geri döner.
20 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 797 cevap paylaştı. Önüne ayna koyup konuşmak. kendinle konuşmak iyi gele bilir. yds Instagramda falan beleş yaşam koçu, psikolog , arkadaş arıym diyen ves tipler onlarla konuşmak da iyi gelir. Ama samimi bir şey diyim aklı salim bir dostunla demli çay eşliğinde konuşmak, belki dertleşmek bazen bin terapiye bedeldir
10 YorumlaKendini motive ederek pozitif şeyler düşünüp bunları kodlayıp yaptıkça uyguladıkça listeye tik atmak yazı yazmak ✍️
13 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 5,8b cevap paylaştı.
u 1 yılAlışveriş yapmak, kuaföre gitmek, oyun oynamak, sevdiğin kişiye sarılmak.
15 Yorumla- 1 yıl
Tüm hız oyunları 🎮✨
- 1 yıl
Çünkü hız oyunlarında stres güzel atılır kafa dağıtır denendi 🤣
- Kişilik & Karakter konusunda 1,8b cevap paylaştı.
s 1 yılAlısveris yapmak, sahilde yurumek, tatlı bebek sevmek, 4 ayaklı hayvan sevmek
13 Yorumla- 1 yıl
Hahahsndjdnd burada da cok mevcut
1 yılSorunun nedir bilmem lakin google ye yaz sana söyler birader
11 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 6,5b cevap paylaştı. - Bebek sevmek,
- çocuklarla oynamak,
- kedi yavrusu okşamak,
- çikolata yemek,
- sahilde yürüyüş yapmak,
- müzik dinlemek.
20 Yorumla
1 yılGit evine her şeyi kır dök parçala küfür et sonra bi rahatlarsın var ya o rahatlama hiç bir şeyde yok kendine gelirsin bir güzel sonra da toplarsın o evi dersin ki hay ben böyle hayatın awk
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılHesabınıza para yattı
Yarın iş yok
Seni seviyorum diyen bir sevgili
Oğlum nerdesin diyen bir anne
Ben senin arkandayım oğlum diyen baba
Canım kardeşim diyen bir kardeş
Maaşına zam yaptım diyen patron10 Yorumla
1 yıl10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 6,7b cevap paylaştı. Bağırarak şarkı söylemek
15 Yorumla
1 yılKüçük şeyler için üzülmeye değmez ve bütün sorunlar küçüktür
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 3,4b cevap paylaştı.
u 1 yılDoğa ile bütünleşmek, denizi izlemek, denize girmek…
10 Yorumla
1 yılGit ormana bağır kafanı suya sok bağır , ateş yak ateşi izle , mangal yap filan
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 953 cevap paylaştı.
1 yılArkadaşlarla buluşmak sohbet ederken kahkahalara boğulmak 😌
10 Yorumla
1 yılSokak hayvanlarını doyurmak
Güneşli havada yürüyüş
Yakın arkadaşlarla kahve eşliğinde sohbet10 YorumlaSpor yapmak 👍 ya da yürüyüş kulağında en sevdiğin parçalardan oluşan bir liste veee kedi sevmek 🥰🥰🥰🥰
12 YorumlaOruçluyken yemek videoları izlemek 😄 bunun yanında birde özlem yaratıyor yeme içmeye karşı
10 Yorumla
1 yılÇay höpürdetmek mümlünse abartmadan ve yalnız başına
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 6b cevap paylaştı. Evimde olmayı veya tatile çıkmak olurdu en ihtiyacım budur.
10 YorumlaYarın ne olucak merakı ile hala yasiyorsun ve her an her şey değişebilir de alt üstte olabilir ama unutma nerden bileceksin ki altının üstünden daha güzel olmayacagini ✨hayat bir maceradir bir gün agladogimiz şeylere gulebiliyoruz keyfini cikart 🌱
10 YorumlaBelgesel açıp sigara yakmak benim için çok güzel bir terapi.
Hayvanların doğumunu, ölümünü, ameliyatlarını izlemeyi seviyorum
121 Yorumla- 1 yıl
No sigara
- 1 yıl
Evet ⚔
- 1 yıl
Bırak o zaman aklından cebinden zorun ne acaba
- 1 yıl
Para senin de can senin değil mi derler adama :D
- 1 yıl
ahahha bırakacaksın gece rüyana girerim :D
- 1 yıl
ya cidden bırakacak mısın çok sevinirim gerçekten.
- 1 yıl
Hadi inşallah dualarım seninle 🌹
Gizli Üye(25-29)1 yılDüzenli uyku, düzenli yemek, düzenli egzersiz.
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılHastaneye bi git gez. Sonra dışarı çık ve şükret. Su an bu geldi
11 Yorumla- 1 yıl
İnsanların acılarına bakıp şükretmek bana çok acımasız geliyor. Mesela senin ve ya sevdiğin birinin ciddi bir hastalığı var. Acıların azalsın diye hastaneye gidiyorsun. Biri sana bakıp; “çok şükür ki bu halde değilim.” Diyor. Arkadaşlar gerçekten canınız yanarken canı daha fazla yanan birini görünce; “ ama onun canı daha çok yanıyor.” Dediğinizde hissettiğiniz acının dozu düşüyor mu? Birine üzüldüğünüz bi olayı anlattığınızda da şu kişi daha beterini yaşadı ve ya ben de bunu yaşadım diye acı yarıştımaya çalışırlar mesela. Ben başkası da üzülmüş ve ya daha çok üzülmüş diye hafiflemiyorum mesela. Onun için bişey yapabilir miyim diye düşünüyorum ve ya keşke o mutlu ve sağlıklı olsaydı diye düşünüyorum. Belki farkında bile değilsiniz ama bu kötü bişey. Şundan vazgeçin lütfen.
Gizli Üye(25-29)1 yılEgzersiz, antrenman, karşında sanki insan varmış gibi bir nesne koyup ona derdini anlatma.
10 Yorumla
1 yılKendini sevmeyi denemelisin kendin için birşeyler yapmalısın bunu başarırsan eğer kimse seni alt edemez
10 Yorumla
1 yılHepimiz deliyizzzz😂😱
Müzik dinle 😄11 Yorumla
1 yılKumsala uzanıp yıldızları seyrederken, dalgarın sesi acayip huzur veriyor bana.
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 5,7b cevap paylaştı.
1 yılOrmanlık bir alanda yürüyüş yapmak.
20 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 450 cevap paylaştı. Yakın arkadaşla kahve içmeye çıkmak...
20 YorumlaÇekirdeği kap gel dedikodu vakti
10 YorumlaHer şey geçici biz bile
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 765 cevap paylaştı.
1 yılKomedi filmleri izlemek
10 Yorumla
1 yılKulaklıkla son ses müzik dinlemek❤️
10 Yorumla
1 yılLa Tahzen İnnallahe meane - Üzülme Allah seninle.
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,2b cevap paylaştı.
1 yılYürüyüş+müzik+deniz sahili.. üçlüsü
10 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 826 cevap paylaştı.
1 yılDağınık yerleri düzene sokmak
10 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 32,4b cevap paylaştı.
1 yılUyku
10 Yorumla
1 yılsu yağmur deniz sesi
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 6,6b cevap paylaştı.
1 yılDeniz karşısında müzik dinlemek
10 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 4,2b cevap paylaştı.
1 yılArkadaslarla dışarıya çıkıp eğlenmek
10 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 2,2b cevap paylaştı. Dizi izlemek bedavaa sayabilirsek
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 3,2b cevap paylaştı.
1 yılDoğada yürüyüş yapmak
10 Yorumla
1 yılBulan varsa bana da söylesin biri
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 3b cevap paylaştı.
1 yılSevdiğim adamla olan bir konuşma
10 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 9b cevap paylaştı.
1 yılUyumak, müzik dinlemek.
10 Yorumla Birseyle meşgul ol meşguliyet iyidir
10 Yorumla
1 yılDedikodu yapmak
17 Yorumla- 1 yıl
:D :D ya yıkıldım
- 1 yıl
@ZorundamıyımEfsane 🤣aslında tam dedikodu da değil bilgi aktarımı
- 1 yıl
Aynen alışverişi :D
- 1 yıl
Lütfen karıştırmayın🤣