Evet bugün iftara kadar gündemimiz budur.. Günümüz insanlarının en büyük problemi evlenmek istemeyişlerinin altında yatan sebep evlilikten korkmaları. Sizce?

Evet bugün iftara kadar gündemimiz budur.. Günümüz insanlarının en büyük problemi evlenmek istemeyişlerinin altında yatan sebep evlilikten korkmaları. Sizce?

Bunun bir çok nedeni olabilir. Mesela mutsuz evlilik yaşayan kişiler. Severek büyük bir hevesle evlenen ama bir türlü o hayallerdeki evliliği yaşayamayan insanlar.
Evliliğin getirdiği sorumluluklardan da korkabilir. Hazır değildir. Bir çok neden daha sayarım ama genel nedenler bunlar.
Şunu da ekleyeyim, evli olup "şimdiki aklım olsaydı asla evlenmezdim" diyen binlerce erkek var.
+o şekilde düşünen binlerce kadın da var.
Şşşşt aramızda kalsın ben de korkuyorum erkekler dedik diye kadınlar korkmuyor sanmayın🫠
😄😄
Sana gerçek yaşamım dan nere de ise hemen, hemen her gün geçen bir diyaloğu paylaşayım da her zaman ki gerçek komedi olan ağalanılacak halimize gülelim biraz.
"
Ben: Hayırdır oğlum, nedir bu? Hayatında sahil kenarına bile gitmemiş, sandalı bile olmayan ama denizde gemileri batmış gibi hallerle dolanıyorsun? Halimi bir sorun tripleri atıyorsun?
Genç: Abi, sevdiğim kız evlilik mevzularını açmaya başladı. Sanırım bu ilişkiyi evliliğe taşımak istiyor.
Ben: Ee, bunda ne var? Sen bu aşka, meşke başlarken hiç ihtimal yokmuş gibi mi girdin? "Ne yapıyorsun aşkım?", "İyi aşkım." ilişkisi mi sandın?
Genç: Yok abi, tabii ki öyle değil. Ama ben hâlâ bazı şeylerden tam emin değilim. Korkularım, endişelerim var.
Ben: Süt gibi bir kızla evlenmekten ne açıdan korkuyorsun oğlum?
Genç: Bilmiyorum abi, evlilik kafamda yoktu. Birden pat diye geldi. Evlenmeli miyim, onu bile bilmiyorum.
Ben: Sen kaç yaşındasın?
Genç: 27 oldum abi.
Ben: Oğlum, kazık kadar olmuşsun! "Denilecek yaş"ı geçeli 7 sene olmuş.
Genç: Yok abi, bunun yaşla ilgisi yok.
Ben: Nasıl yok? Gerçi olabilir… Bugünlerde herkes "evlenmenin ideali 30-40 yaş" diyor. Belki de günümüz insanları bazı şeyleri daha erken idrak edip korkularını da daha erken öğreniyor, kim bilir.
Genç: Yok abi, illa "30 olmadan evlenmeyeyim" demiyorum. Ama henüz tanışalı üç yıl oldu, bence erken.
Ben: Oha, üç yıl mı? Çüş! Bu ne oğlum? Sen bir kıza ilgi, sevgi duymayı içindeki dürtüler sayesinde hissediyor olabilirsin. Ama "Seni seviyorum, çok seviyorum, senin için ölürüm, bir gün görmesem yanarım, tüterim, eririm!" deyip sonra da "Ama seninle bir ömür geçirmeye hazır değilim." mi diyorsun? Tam olarak ne konuda korkuyorsun, neyin endişesi var?
Genç: Abi, aslında dediğin gibi, ilişkimiz gayet iyi gidiyor. Ama herkes "Evlendikten sonra böyle sürmez, canım cicim ayları bunlar." diyor.
Ben: Canım cicim ayları, ha? Üç yılda 36 ay var. Sen kaç ay daha canım cicim yaşayacaksın?
Genç: Abi, öyle kafamda belirli bir süre yok açıkçası. Ama "Evlenmeyi düşünmüyorum." deyip sevgilimi de kaybetmek istemiyorum.
Ben: Ya sen en son beğenerek kendine ne aldın? Söyle bakayım.
Genç: Şu elimdeki telefon, en son modellerden mesela.
Ben: Hah! Bunu nasıl aldın?
Genç: Evet, yeni aldım ama pişman oldum. Hakikaten çok iyi bir örnek oldu abi, şu an bu telefonu aldığıma bayağı pişmanım.
Ben: O zaman git kıza dürüstçe de ki: "Canım, ben henüz evliliğe hazır değilim. Bana biraz daha ilişkimizi deneyimleme fırsatı verir misin? Tam emin olmak istiyorum." Bence.
Erkeklerin emin olması niye bu kadar uzun sürüyor ki
Evet o da bir etken...
Rica ederim
Tabii ki özgürlüklerin bitmesi. Erkek adam kendini kısıtlanmış hissediyor o zaman. Belli bir alanda yaşamak erkeğe göre değil bence. O yüzden evlilikten korkuyor.
Hayatını sadece bir kişiyle geçirmek istemiyor demektir. Korkuyorum yalanı kadar güzel bir maske kimse bulamaz.
Doğru
EİC Teşekkür ederim
Rica ederim üstadım
Cevap
6Cevap
belki de kısıtlanması içindir ya da korkuyordur daha önce hiç evlenmediği için. zamanla alışacaktır diye düşünüyorum gerçi bu devirde kimseye güven olmaz
Aşkın buyusu bozulur diye korkuyordur
Buna pek inanmıyorum. Örneklerini çok gördüm. Eşim herkese "ben evlenmiycem istemiyorum" diyormuş, 3. Ayda evlilik teklifi etti. Yakın arkadaşım evlilik istemiyorum diyordu kızı sevince 1 haftada evlilik hayalleri kurdu. Seni seviyorum ama evlenmek istemiyorum deme şekli bence bu
Çevresel faktörler (günümüz evliliklerinin başarısızlık oranı), aile yapısı.
Ya bi gitsin iiişine. Evlenmekten korkuyorsa sevmekten neden korkmuyor?
Asıl sorulması gereken soru, hemcinslerinin neden 2025 yılında bile halen bu denli evlilik delisi olduğudur. Evlilik mi kaldı ortaçağda mı yaşıyoruz
Evlenmekten kim korkmaz, korkun bence de.
Haddi ordan zeytinyağlı yaprağım.
Ben bile korkuyorum erkek hay hay korkar
Ayy bir erkek bunu nasıl der ya buyumemiş heralde
Korkarım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?