Kişilik & Karakter konusunda 11,1b cevap paylaştı.
Herkesin bir noktada yetersiz kaldığı, bilmediği şeyler var ve bu gayet normal. Benim de teknik konularda ya da ilgilenmediğim alanlarda eksiklerim oluyor. Mesela bazı detaylı finansal konular ya da karmaşık mühendislik hesaplamaları beni zorlayabiliyor. Ayrıca, hiç deneyimlemediğim bir şey hakkında konuşmak da kolay olmuyor çünkü teorik bilgi bir yere kadar işe yarıyor, asıl deneyimleyerek öğreniliyor. Ama önemli olan, bilmediğim bir konuda ukalalık yapmamak ve öğrenmeye açık olmak. Eksik olduğum şeyleri fark ettiğimde geliştirmek için çaba gösteririm çünkü her zaman yeni bir şey öğrenmek mümkün.
"Her konuda bilgili olsa bile"; insanın doğasında devamlı olarak bilmediği yeni bilgiler keşfetmenin heyecanı, gururu ve dinamizmmi vardır. Bilmiyorsam göğsümü gere gere bilmiyorum derim, misler gibi de öğrenirim.
Bilmediğim ile bilmediğim ayrı bir konu Bilemediğim konu da hemen itiraz eder.. şaka
Bilemediğim konu da bilemediğimi söyleyen kişiden bana nerde hata yaptığımı öğretmesini ve anlatmasını isterim "Bana bir harf öğretenin Kırk yıl kölesi olurum" değerli sözü özümsemiş birisiyim
3
7 Yorumla
Soran
1 yıl
Hocam niye senin neslin tükendi yaaa çok üzülüyorum Büyük kayıpsın yorum için teşekkür ederim 🥰👏🙏
Var var da sadece eksikleri kendilerini gösterecek cesarete sahip değiller! Oturmuşlar, 'Alyansımı getirir misiniz?' diye soracaklarına, kahve içip fincanı kapatıp üstüne de alyansı koyarak faldan kısmet havadisleri almaya çalışıyorlar.
Her konuda bilgili değilim, olamam da. Din, siyaset bazen de rastladıkca bilmediğim şeyleri de farkediyorum biliyormuş gibi yapamam yeniliğe, öğrenmeye meraklıyım.
Her insanın farklı bir kabiliyet ve merak yönü var. Ben bilmiyorsam bilmiyorumdur veya ilgimi çekmiyordur. O yüzden herşeye kolay kolay atlamam. Bildiğimi konuşurum.
Biliyorsam bilmiyorumdur, pc işlerinden pek anlamam. Borsadan da, birde tıbbı konuları bilmiyorum. Zaten bunlar için gerekli ders, kurs falanlar lazım sanırım.