Geçmişim peşimi bırakmıyor bir türlü ne yapıcam?

eskiden pek bakımlı değildim yani kişisel bakımlarımı bile pek yapmazdım ortaokuldayken falan hatta tabiri caizse pasaklıydım biraz ve bu da üşengeçliğimle alakalı bir durumdu her şeyi yapmak zor gelirdi o zamanlar ve psikolojimin kötü olmasının da etkisi vardı kendimden nefret ediyordum o dönemler o yüzden pek bakmıyordum. e tabi lisede ve özellikle üniversitede kendime baya çeki düzen verdim bu konuda baya bakımlı bir genç kız oldum, güzelleştim. beni görmüş olacaklar ki ortaokuldaki arkadaşlarım olsun benim hakkımda kötü şeyler demişler anlatmışlar kötüleşmişler bayağı. o da eskiden şöyleydi böyleydi pasaklının tekiydi demişler. böyle bir şey olacağını biliyordum geçmişimin karşıma çıkacağını biliyordum. belki size göre ufak bir şey olabilir anlattıklarım bilmiyorum ama benim hassas noktam sayılır. eskiden neden böyleymişim bilmiyorum aklıma geldikçe utanıyorum kendimden sanki o kişi ben değilmişim gibi hissediyorum. keşke kendime baksaymışım o dönemler aynı diğer kızlar gibi ama olmuşa çare yok. tam da yeni bir sayfa açmışken başıma bunların gelmesi çok üzüyor beni. nasıl kurtulucam ben bu geçmişimden ne yapıcam?
Geçmişim peşimi bırakmıyor bir türlü ne yapıcam?