Kendi kendine konuşmak sorun değil de kendime cevap verince sıkıntı... Siz hiç kendi kendinize konuşurken yakalandınız mı?

Kendi kendine konuşmak sorun değil de kendime cevap verince sıkıntı... Siz hiç kendi kendinize konuşurken yakalandınız mı?

Bende yalnızlıktan kendi kendime konuşurum tabi ki de bunu da genellikle gizlemem çünkü insanın kendi kendine konuşması daha iyi bir şeydir hatta ben bunu araştırmıştım bir keresinde kendi kendine konuşmak beyni geliştiriyormuş ve psikolojinin sağlam kalmasına neden oluyormuş.
bu yüzden bende ara ara hayatta neler yapacağımı kendi kendime konuşurum bazen sesli düşünürüm kitap okurken de mesela ya da bir şeyi ezberlerken de yapıyorum gayet güzel bir şeydir delilikle de alakası yoktur.
Çoğu kişi kendi kendine konuşana deli der ama aşırı saçma bir şey bence :D insanın kendisini tanıması ve kendisiyle sohbet etmesi kadar güzel bir şey yok en azından birisi sizi dinliyor ve birisi sizi anlıyor bu şekilde..
ama hiç yakalanmadım oda ayrı :D
Bazen kendi kendime konuştuğumu fark etmiyorum, özellikle de kafamda bir konuyu tartışırken. Geçen gün markette fiyatları karşılaştırır iken “Bunu alsam mı, yok ya daha iyisi var” diye kendi kendime konuşurken yanımdaki kadın gülerek bana baktı. O an fark ettim ve “Kendi içimde bir toplantı yapıyordum” dedim. Kendime cevap vermemiş olsam da yakalanmak komik bir durumdu.
Kendi kendine konuşmak aslında kötü bir şey değil çünkü sahte değil direkt gerçek bir kişilikle konuşuyorsun.. dışarısı mı dışarısı tamamen sahte..
İyi günde ortaya çıkarlar kötü günde hepsi saklanır.
O yüzden iyi günde de kötü günde de yanında olan tek kişi Allah'tan sonra yine sensin.
Evet ben bazen yolda yalnızım nasılsa dıyerek konuşuyorum dışımdan mutlu mutlu gidiyorum kediye köpeğe falan selam veriyorum tak! Arkamdan bir insan çıkıveriyor anlık naneyi yedim hissi geliyor ve kalakalıyorum yerimde saklanmaya çalışıyorum falan. Yaşandıı 🙊🥺
Cevap
26Cevap
Her gün bir doz konuşurum en iyi aklı kendimden alırım
Merhaba Dora adminim,
Uzun süre evde tek yaşadım, insanlarla gerçek hayatta sohbet etmeyi hiç sevmem. Bu yüzden evimi antrenman yapabileceğim hale getirdim. Annemin geldiği zamanlar annemi unutuyorum. O yüzden anneme çok kez yakalandım. 🙈 Antrenman yaparken veya normal zamanda da, ara ara konuşuyorum...
Yakalamadım çünkü sürekli yaptığım ve farkında olduğum bir durum ben seviyorum kendimle çok iyi anlaşıyorum tabi bazen tatlı kavgalarımız da olmuyor değil
aynaya karşı çok defa konuşurum özellikle bir sigara yakıp aynaya karşı konuşarak kendi kendimle dertleşirim
Evet eski çalıştığım yerdeki müdür deli demiş hatta müdürümde çok zeki olduğumu söyleyip beni savunmuş 😂
Sadece aileme yakalandım. Ve insanın arada kendisiyle konuşmaya ihtiyacı oluyor.
Yani dalgınken kendi kendime konuşur, hemde cevap veririm, tabi insanların içinde. Kime ne hshsh😀
çok konuşmam…. Ezber yaparken ders çalışırken veya işle alakalı bir şeyi düşünürken sesli düşündüğüm oluyor….
Merhaba,
Kardeşim sorar, kiminle konuşuyorsun diye, kendi kendime derim, çok soran olur, çokta konuşurum, kendimle! 😅
Hayal dünyasında yaşıyorum! 😅
Eşimi aldatıyorum ve aynaya bakıp ondan çok özür diliyorum hemde en yakın arkadaşıyla
Hep kendi kendime konuşuyorum
Üzüntülerimi dertlerimi sıkıntılarımı kimseye anlatamıyorum anlatamam , en iyi dinleyici yine benim
Sadece kendım olsa iyi kedilerle köpeklerle bazen kapıyla falan konusurken yakalanınca sanki kendileri konuşmuyomuş gibi garip garip bakıo ınsanlar
Genelde kendi kendime çok konuşurum ama yakalanmam özel alanıma dahil etmem pek kimseyi. En fazla kendime yakalanmışımdır ne yapıyorum ben diyerek. 😅
Yakalanmadım. Ama konuşunca rahatlıyor insan.
Çok sinsiyimdir kendim söylemeden yakalanmam mümkün değil
Özel konuşmalarımı duymasınlar diye işi garantiye alıp içimden konuşuyorum
Ben deli değilim. Kendi kendime de konuşurken hiç yakalanmadım.
Yakalandım :D Çok değişik bir duygu
Evet kendime yakalandım
Bazen icimdeki benle savaş veririm
Kafaya bir şeyi takinca
1,2 kez yakalandım 😅
Ne konuşması bazen kavga bile ediyorum
Evet yakalanmışlığım oldu 😬
çok yoğun geçmişse evet
O kadar çok oldu ki saymayı bıraktım
Kendim sorup Kendim cevap veriyorum
Kendi kendime sadece şarkı söylüyorum...
Yok ya içimden belki dışardan yapmam onu çok 😅
Evet yolda yürürken fazlasıyla konusuyorum
Çok çünkü bazı şeyleri yediremiyom
Çok nadiren
Çokkk
yakalandım
Evet
Film senaryosu yazmisligim bile var günler süren
Çok kez 😅
Hayır 😅
heee 😅
Evet