Kendimden çok utanıyorum ne yapmalıyım?

hiçbir baltaya sap olamadım hayatımda. her konuda beceriksizim tekiyim. hani yemek bile yapamıyorum bir keresinde az daha yangın çıkaracaktım mutfakta o günden sonra annem beni daha mutfağa bile sokmuyor. e zeka desen o da yok iyi bir yeri de kazanamadım ailem zaten asgari ücretle çalışıyor onlara yük oldum hep. onlara en azından bir konuda yük olmamak para kazanayım dedim garsonluğa girdim onu da beceremediğim için atıldım. öyle girişken biri de değilim ki kapılar bana açılsın, çekingenin tekiyim. mutlu olabileceğim tek bir şey yok hani tip falan olsa gam yemicem ama o da yok güzel de değilim öyle bakım da yapmıyorum kendime süslenmiyorum da paspal paspal dolaşıyorum etrafta çünkü kendime bunu yapacak motivasyonu bulamıyorum. ve hak ettiğimi de düşünmüyorum. kendimi bildim bileli mutsuzum yorgunum üşengecim. açıkçası yıllar boyu süren bir depresyon geçirdiğimi düşünüyorum. ortaokulda falan da böyleydim çünkü. kendimi yetersiz hissediyorum kendimden iğreniyorum ve utanıyorum ne yapmalıyım sizce?
Kendimden çok utanıyorum ne yapmalıyım?