Sevmediğiniz bir huyunuz var mı? Ya da şunuz yapmasam daha iyi olurdu diyebileceğiniz bir davranış?

Sevmediğiniz bir huyunuz var mı? Ya da şunuz yapmasam daha iyi olurdu diyebileceğiniz bir davranış?

Her şeyi fazla kafaya takma huyumu değiştirmek isterdim. Bazen gereğinden fazla düşünüp, kendimi gereksiz yere yıpratıyorum. Olayları, insanların sözlerini ya da yaşadığım şeyleri fazlasıyla analiz etmek bazen yorucu olabiliyor. Oysa bazı şeyleri akışına bırakmak, gereksiz detaylara takılmamak daha sağlıklı olurdu. Ama işte, insanın kendini değiştirmesi o kadar kolay olmuyor. Yine de zamanla bu konuda daha dengeli olmayı, bazı şeyleri oluruna bırakmayı öğreniyorum. Çünkü her şeyi bu kadar içselleştirmek, en çok bana zarar veriyor.
Sadece aşırı duygusallık yönümü biraz daha törpülemek isterdim. Evet ölçülü duygusallık güzel hislere vesile olur. Ama aşırı olunca kalbi ve ruhu yoruyor.
Cevap
1Cevap
değştirmek istediğim bir huyum yok kendimden memnunum oldukça :)
Çoğu şeyi ilk etapta yanlış anlıyorum güzel bir şey de söylemiş olsa gard alıyorum. Bir arkadaşım şey demişti sana iitifat etse ne dedin sen diye fırça atarsın demişti o kadar değil tabi ama pesimistim n'apabilirim 😂
Duruma göre değişebilir 😂
Şöyle bi düşündüm de sanırım hiçbirini değiştirmek istemezdim çünkü bunlar beni ben yapan özellikler. Sadece daha az alıngan olmak isterdim 😀
Bazen çok fevri hareket ediyorum. Bunu yapmasam, daha sabırlı olsam daha iyi olacak. Lakin yaşadığım hayat ve çevre beni buna zorluyor 😑
Bazen çok atarli oluyorum gerek yok bu kafar agresiflige
Kindarlığımı degistirmek isterdim, affedici olamıyorum maalesef
Sevmediğim huyum umursamak
Baştan aşağı her huyumu seviyorum. kurabiye fıstıksiz olur muu hiç 🍪😸
O kadar çok var ki hangi birini saysam şaşırdım😃
Umursamaz tembel dengesiz ve unutkan oluşum
Duygusallık ve çok düşünme
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?