Hepinizin türkçeden kaldınız oturun 0 :D
Parasız erkek evlenemez mi?
Hepinizin türkçeden kaldınız oturun 0 :D
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Geleneksel olarak, birçok toplumda erkeğin maddi olarak güçlü olması, evliliğin temel şartlarından biri olarak görülmüştür. Çünkü tarih boyunca erkek, ailenin geçimini sağlayan ana figür olarak kabul edilmiştir. Günümüzde ise bu algı değişse de, ekonomik istikrar hâlâ önemli bir faktör olmaya devam ediyor.
Peki ya siz ne düşünüyorsunuz?

Parasız bir erkeğin evlenip evlenemeyeceği, hem kişisel hem de toplumsal faktörlere bağlı olarak değişen karmaşık bir konudur. Geleneksel olarak, erkeklerin evlilikte maddi bir güvence sağlaması beklenirken, modern toplumlarda bu beklenti giderek değişmektedir. Bazı toplumlarda, erkeğin evlilik için maddi olarak hazır olması hala önemli bir beklentidir.
Aile kurmak, ev geçindirmek ve çocuk sahibi olmak gibi sorumluluklar, maddi güvence gerektirebilir. Evlilik, maddi sorumlulukları artırır. Ev, geçim, sağlık ve eğitim gibi giderler, düzenli bir gelir gerektirebilir.
Maddi güvence, çiftlerin daha rahat ve huzurlu bir yaşam sürmesine yardımcı olabilir. Partnerin maddi beklentileri, evlilik kararını etkileyebilir.
Bazı partnerler, maddi güvenceye önem verirken, bazıları için sevgi, saygı ve uyum daha önemlidir. Gerçek sevgi ve uyum, maddi koşullardan daha önemlidir.
Çiftler, birbirlerine destek olarak ve birlikte çalışarak maddi zorlukların üstesinden gelebilirler.
Maalesef, günümüz şartlarında parasız bir erkeğin evlenmesi çok zor. Evlilik sadece aşk veya duygularla yürümüyor; hayatın gerçekleri var. Kiraydı, faturaydı, market alışverişiydi derken para her şeyin içinde. Kadın da güvende hissetmek ister. Sevgi önemli ama geçim sıkıntısı yaşandığında huzur kalmaz. Bir erkek önce kendini ekonomik olarak toparlamalı ki evliliği sağlıklı yürütebilsin.
Merhaba,
Parasiz erkek evlenmesin zaten!
Neyine güvenerek evlenecek!
Ev geçindirmek kolay mı?
Yuva kurmak kolay mı?
Ay sonu elektrik su doğalgaz market pazar, oooo!
Parasız erkek parasız erkektir. Çalışan erkeğin parası olur...
Orası ayrı bir durum tabii ki.
EyvAllah
Para olmadan bile evlenmeden seks yapılmıyor kadınla nasıl evlenesin hadi düğün takı istemesin
Elektrik para
Kira para hadi ev kira olmasin
Gıda para
Şu para
Kadının giyim kusami para
Doğalgaz veya kömür odun para
Çocuk olursa
Çocuğun bez parası para
Çocuğun yemesi içmesi giymesi para
Çocuğun okulu para devlet bile kayıt alırken dünya parasini istiyor
Çocuğun yol parası para
Hadi diyelim kadında çalışıyor (çalışan erkek parasız olmaz tembel erkek parasız olur kimse kusura bakmasın)
Eee kadın hem evde çalışacak temizlik bulaşık yemek hem erkeğin altına yatacak hemde çocuk doğurup bakıp dışarıda çalışıp para kazanacak
Akıllı kadın parasız erkegi napsin
@xgökkuşağıx evet sen sefil hayatına kadını katacak kadar zalimden benim gibilerin sayısı artmaya devam edecektir senin gibi beleş mezar gören yerlesenler çoğaldıkça benim gibiler artacaktır dediklerinin dışında beleş olan ne var. Aşk meşk sözleri kadının kulağını bir yere doyurur boş mide o kulağın çalışmasını da engeller kusura bak ya da bakma
Konuşma üslubun çok çirkin
@xgökkuşağıx üslup açık ve net
Cevap
26Cevap
Parasız erkek evlenebilir ama evlilik maneviyat ve maddiyat karışımı bir durum olduğu için evliliğinde sıkıntılar Yaşar
Her şeyi abartıyorsunuz ya. Kimse güzel olmayan bir kadına da iyi davranmıyor üstleik bu devirde çocuğunuz evladınız olsa parasız nasıl bakacaksınız evlendiniz artık evde vakit geçiriyorsunuz parasız nasıl ev geçindireceksiniz evi geçindirmeyi geçtim nasıl evleneceksiniz hadi sade nihal düğün diyelim e hani kız bir zahmet en azından gelinlik giysin en azından dağmatlık giyin bir fotonuz olsun o kadar fakirsen ev nasıl olacak. Çocuğun oldu faturalar çocuğun okulu masrafı. Hasta oldu hastane ücretleri aşı ücretleri kitapları dershanesi. Faturası mutfak masrafı kontrolleri.
Şu benim param yok diye benimle evlenmiyorlar algısını kesin ya. burada geleceği düşünen bir kadın olmak daha zoruma gidiyor çünkü bu kadar umursamaz olmanız gerçekten çok inanılmaz. Biz her şeyi düşünürken sizin bu boşvermişlik seviyeniz artık gerçekten sinir bozucu olmaya başladı.
Bu çoğul konuşma kipi hangi tarz insanlar için ya da kaç tane böyle insan gördünüz de yorum yapabiliyorsunuz?
Çevremde güzel olmayan kadınla evlenen onlarca arkadaşım var çünkü erkeğin parası var. Kadin çirkin evet ama namuslu ve diyorlar ki bu kadın benim namusumu korur ve beni aldatmaz.
Bence hayal dünyasından çıkılmalı bence biraz
Ben bu tarz erkeklerden gerçekten çok gördüm. Param yok diye benimle evlenmiyor diyor ama aile kurma hayali kurarken hepsinin paradan geçtiğinin farkında mı. Evet tr zor farkındayım ama bana biraz da bahane gibi geliyor zenginlikten bahsetmiyorum ben çalışmadığı halde çaba vermediği halde böyle oturduğu yerden laf atanlara lafım. Bir sürü emekçi abimiz var en zengin adamlardan bile daha zengin büyütüyor çocuklarını ama kalben zengin. Alın teri ile büyütüyor çocuklarını ama bahsettiğim o bazı erkekler o abilerin yanında benim gözümde köşede yerinde tepinip çığlık atıp ağlayan erkek çocuklarından hiçbir farkı olmuyor.
Ayrıca ben bizzat kadınım ve kadınların yaşadığı bir durumdan bahsediyorum tabiki örnekler görmüşsnüzdür ama benden iyi bilemezsiniz çünkü ben bizzat o cinsiyette biriyim. Bir ara ilaç kullandım ve kilo aldım bir anda zapzayıfken almam çok şoke etti beni ve insanların değişimi inanılmazdı. İlaç bitince kilolar gidince de değişim inanılmazdı kısaca erkekler kibar davranmak için bile dışa bakarlar bunun polemiğe girmemize gerek yok.
ah ah seker zamanında parsiz ligina rağmen sevdim çok acilar verdi ya sucok önemli ister zengin olsun ister fakir olsun mehametli bir insan olsun artı aklı fikri olursa her şey olur seker çok gençsin ins adam gibi adamlar çıksın karsina
Çalışmayan hiç parasız erkeği zaten konuşmaya gerek yok. Ancak çalışan erkek de asgari ücretten kurtulmadan , 2+1 veya 3+1 ev sahibi olmadan , düğünler masraf kenarda 600-700 bin keş para bulundurmadan , kadına takılacak altın ve bilezikleri biriktirmeden hiç evlenme macerasına falan atılmasın sonu çok büyük ihtimal kavga gürültü sinir stres hüsran olur. Birde günümüzde yukarıda saydığım şartları yerine getirememiş erkek ne olacak 4 elle birlikte her şeyi yaparız diyen kadını bulsa bile bu seferde kadının ailesi erkeği beğenmiyor işi bozuyor. İstemeye gidildiği zaman vermezler.
Evleneceğim kişi çok zengin olsun demiyorum ama gerçekçi olmak lazım. Bu devirde parasız hiçbir şey olmuyor. Yani belli bir geliri olmalı. Ben de çalışıp eşime yardimci olacağım mesela. Evi gecindirecek olan erkektir. Parasız erkek evlenmemeli. Ekonomik sıkıntılar yüzünden cogu çift boşanıyor zaten.
@Snowcat Evlenirim ama önce karaktere bakarım. Yani maddiyat da gerekli ama aşk da gerekli. Sevgi olmalı saygı olmalı her şeyden önce. Komşumuzun evi vardı mesela, ama eşini her gün döverdi. Şimdi bosandilar. Maddiyat bir yere kadar önemli.
34 yaşına kadar durumunu düzeltmiş olman gerekirdi. 20 yaşında çalışmaya baslasan 14 senede baya birşeyler olurdu.
Soru benimle alakalı değil 😂
Her erkek 30 una kadar durumunu düzeltir, milyoner vb de olmasi şart değil ailesine bakabilicek düzeye gelir. Erkek guç sembolüdür bu dünyadaki rolü bu , bazı değiştirilemeyen şeyler var. Çok istiyorlarsa erkekler doğursun evde otursun kadinlar onlara baksın.
Çok güzel bir cevap helal olsun
Abuzittin ağabey parasız erkeği artık anası bile sevmiyor. Devir değişti artık. Hay senin bıyıklarına kurban olsunlar , bilo ağa gibi bıyıkların var.
Doğru diyorsunn
Olması gereken o zaten erkeğin temel görevi o zengin olsun demiyoruz ama iş sahibi olup evine ekmek getirecek durumu olması şart
O ayrı bir durum tabii ki parası olmakla çalışıp evine ekmek getirmek
maalesef geçimini sağlayamadan bir yuva kurmak doğru değil önce para kazanması gerekiyor çok parası olmasına gerek yok para kazanabilicek kafası olsun yeter evlenirim
Para olmayınca evin geçimi çoluk çocuk derdi stresi borç harç kartlar patlak krediler var bu ortamda ev dinamit gibidir tartışmasız gün olmaz seks olmaz çocuklar çok etkilenir. Rabbim yardım etsin zorda olanlara gençlere de imkan versin inşallah
Parasız erkeği sadece annesi sever net.
kadınlar hiç boş hayal satmasın. Erkekler de kendini kandırmasın. Para yoksa aşkta yok meşkte yok. Sevgi karın doyurmaz. Canım cicim zamanlar bitince herkes değişir.
Yok be serseri erkek seviliyorsa o da sevilir😅
Doğruları söyleyen birisi :D
Her zaman hehe
Erkeği geç, parası olmayan İNSAN bırak evlenmeyi gezemez bile neyle evlencek
Parasız da geziliyor tabii orası bi ayrı konu da. Evlenmek tam olarakta parayla alakalı.
Parasız gezmekten kastım tatil falan, sokakta dolaşmak değil yani
Sokakta dolaşmayı demiyoruz tabii ki ama zamanında parasız olarak bir sürü etkinlik yapmışlığım var. Dediğim gibi orası ayrı bir case.
İkinci plan olması gerekse de hâlâ zirvede para var
Sevgi, saygı ve aşk 2. sırada o zaman?
Yo listenin başı aşk ( inanma) bilmiyorum ya insanına göre değişiyor
Bence aşk sonlarda geliyor başında değil :D
İlk görüşte aşka noldu 😂
O bu devirde karın doyurmuyor ne yazık ki :D
Evet cüzdan boş olunca kolunda boş oluyor gerçi 😅
Biz açlıktan bahsediyoruz sen bilezikten. Seni alana da allah yardım etsin :D
Kol derken yanın demek istemiştim😂 ama bilezik de zayıf noktamız biz Doğuluların yess😎
Bilirim bilirim ben de oralardanım😂😂
Ne güzelll 😻😂
Tatlı minnoş yorumlar olacaktır elbet ama iki gönül bir olunca samanlık seyran falan olmuyor bu devirde. Ki kadınlar bile kendi parasını kazanıyorken bir zahmet, parası yoksa erkek evlenmesin sonrası her türlü zorluk. Bir de şöyle bir şey var dönemsel bir şey mi hayatı boyunca mı bu ayrım önemli. Bir grup erkek parazit gibi yaşamayı kar sayıyor ama ailesi için çalışıp çabalayan adamlar da var ona destek çıkılır niyet önemli her türlü
Maalesef, herşeye maddesel olarak bakılmaya başlandı toplumda.. En lükse meyil olmasa, her şey daha kolay olacak aslında..
Neden parasız önce bunun düşünülmesi lazım. Kazanıyor ama çarçur mu ediyor. Bir hastalığı mı var. Çalışamıyor mu vs vs. Bunlar sorunlar analiz edilip ona göre yorum yapılır. Yalnız soru zaten linç kültüründe zirve olan milletimiz için ofsayt bi soru :) geçmiş olsun.
Evlenir neden ki evlendikten sonra iş sahibi olur kazanır
Evlenmesin zarar
Evi erkek geçindirir çünkü
Karı koca çalişir hallederiz olayi yok benim kafada bennn varim sadece
Bir erkek olarak diyorum evlenmesin şu devirde , daha çok yıpranır
Evlense de hep bı emanet kalır özgüveni eksik kalır, söz hakkı olmaz ezilir.
Gamsız erkek olmaması çabası mücadelesi olması yeterli
Sevebilir ama parasız bir birliktelik bir yere kadar
Parasız sevse evlenmek istesede ben evlenmem
Tek başına aç kalmak var bir de evlenip iki kişi aç kalmak var bence ikinciye yeltenmemek lazım😀 ama tabi tüm maddi sorumlulukların erkeğe yüklenmesi doğru değil.
Oglum ne evliligi git de hayatini once duzene koy. Napcan evlenip de her gun kavga mi edeceksin?
Potansiyeli olmalı net şu an olmayabilir ama o kapasite bulunmalı
@abuzittin34 yoo ben gayet iyi anladım şu an parasız yok okey mini çalışmalar zekice hamlelerle her şey olabilir
Kesinlikle katılıyorum Köpraa hanim.
Maalesef pek çok kız vasıfsız olduğunu bilmeden paraya bakıyor
Bence sever. Benim babamdan bana 5 milyonluk arazi ve 3 katlı müstakil ev kalacak. Ama nişanlımın kendi anne babasının bile evi yok
O ayrı bir durum lotoyu tutturmuş gibi oluyoor :D
Diğer iş durumu için diyorsan ben 120 bin maaş alıyorum nişanlım 70 bin alıyor hatta benim için çalışmasa da çok fark etmez evde işleri de yapabilir ben onu parası için sevmiyorum
benim eşim 120 bin maaş alsın ben ev işi yaparım :D
Çocukta doğur bari 😂😂
@Kalplivceld 120 bine çocukta doğrurum :D
Ayıp be 😂 burada itiraz etmeni beklerdim 😂😂
Evlense bile yokluk içinde bir evlilik sağlıklı olmaz.. Bir yerde kopar ipler..
Niye evlenemesin ben aşık olacam ve parayı mı sıkıntı edecem boş nikah da yeterli aşık olduğum kişiye
Benim görüşüm parası olmaması dışında işide düzgün değilse evlenmesin zaten sonuçta bir çocuk olacak onun geleceği vs düşünürüm şahsen
evlenir kızın vardır belki
kız vermez ona :D
kızına göre değişir
Vermiyorum kızımı felan parasız erkeğe :D
kaçırırız 🤣
Mezara beraber yallah :D
kızınıda mı vurcan yani
Günümüzde aşık olmak bence arka plana atılıp mantıklı evlilikler yapılmalı eski devirlerde ki gibi şeyler yok artik🥲
Paralı evlendi de ne oldu adam değil
Ahh hain kader
Aman boş ver hayırlı olanı kıymet bilen gelsin
Aminn sana diyor @PamukSekerOffical 😂
Bulaşma benim arkadaşıma abuzittin 😂🤭
Kaçıracam onu😂
Başlık parasını topla altınlarını da hahaha
Tava gifinle kafasına vur bayılsın😅😅🥷🥷🥷
Gelmiyemmmmmmmmmm unut😅😅
@Pamuksekerofficall Ne yaptınız beni ölüdrdününz :Dd
Tavayla
@Pamuksekerofficall El fatiha
flört aşamasında parasız olmanızın bir önemi yoktur fakat evlilik durumunda kısa bir süre kabul görürsünüz : )
Parasız erkek kelime olarak bir çok anlam ifade edebilir parası olan düdüğü çalar
Bu ülke ve ekonomide çok zor gerçekten Allah yardımcımız olsun. Hadi evi tutması eşyaları borç harç belki ama geçim zulüm çocuk yapmak mı tamamen masraf…
Nasip bu işler paraya bakmaz Allah isterse evlenir mutluluk da ancak Allah isterse olur kalpleri ısındıran yalnızca Allahtır para değil
evlenemez omlet abuzittin
Sağol menemen
Şu zamanda zor
Parasız erkeği anası bile sevmez 😂
yalan yalaaaan
İmkansız
En azından aileye bakacak parası olmalı.
O algı bir zahmet devam etsin.
Ne yiyip içeceksin bir gelirin olmalı
Erkeğin bi ağırlığı olmalı.
parası yoksa evlenmesin
Evlenemez
Kime göre neye göre
Bana göre
Parasız olmaz ev geçindirecek kadar olması yeterli
Sanmıyorum bu devirde zor
O zaman sadece sevgili olsunlar
Kadının gözü yüksekte değilse evlenir
Dünyanın en doğru sözü