İnsanlar okuyan okumayan diye sınıflandırılmamalı. Adam veya gerisini siz koyun.

#ZorundamıyımEfsane ✌ 1903 ✔™
İnsanlar okuyan okumayan diye sınıflandırılmamalı. Adam veya gerisini siz koyun.

#ZorundamıyımEfsane ✌ 1903 ✔™
Bence dürüstlük, okuma ya da okumama ile doğrudan ilgili değildir. Okuyan insanlar genellikle daha fazla bilgiye sahip olabilirler, bu da onları daha empatik ve anlayışlı yapabilir. Ancak dürüstlük, kişisel bir değer olup her bireyde farklı şekillerde gelişir. Okumayan biri de son derece dürüst ve açık sözlü olabilir, çünkü dürüstlük içsel bir özellik olup, insanın ne kadar öğrenmiş ya da okumuş olduğuyla sınırlı değildir. Kişinin karakteri, hayata bakışı ve değerleri, ne kadar okuduğundan daha önemli bir rol oynar. Dürüstlük, sadece bilgiyle değil, insanın kendine ve başkalarına olan saygısıyla ilgilidir.
Ben dürüstlüğün , kişiliğin okuma yazmakla hiç bir ilgisi yok ne insanlar belki hiç okul yüzü görmemiş ama hayat tecrübesi var , kendini hem vicdanen hem kişilik olarak geliştirmiş , bugün okuyup ta merkep ( eşşêk ) olan adam var özür dilemesini teşekkür etmesini bilmeyen oyuzden aradaki tek fark bir diplomadan ibaret kalıyor
Ne okumayıpta bilgili ve düzgün insanlar var.
Kesinlikle öyle çok haklısın 👍
Durustluk, merhamet veya vicdan...
Hicbiri de okumakla kazanilacak vasiflar degiller..
Fuzuli'nin cok guzel bir laf var bu konuda;
Mey biter saki kalır,
Her renk solar haki kalır,
Diploma insanın cehlini alsada,
Hamurunda varsa eşeklik, baki kalır
Vay çok güzel cevap olmuş. ✌️👏🌹
Tskrler 🙏🥰🥰
Eic icin tskrler 😇🙏
Rica ederim 🌹😊
Ezbere dayalı, başka herhangi bir kazanım sağlamayan eğitim sistemimizde diplomayı aldıktan sonra çoğu kişi, çoğu şeyi unutuyor zaten..
Hal böyle olunca hayat okulunda okuyanlar kişilik bakımından arayı açıyorlar😄
Vay be çok güzel söyledin. Ezbere dayalı olması şu şekilde mesela herkes kendi işini yapamıyor ki. Ben de öyle mesela okulda öğrendiğim işi yapmıyorum ki şu anda. Amele çavuşluğu yapıyorum resmen. Öğrendiğim hiçbir teknik bilgiyi kullanamıyorum burada.
Cevap
9Cevap
Dürüstlük, karmaşık bir insan özelliğidir ve okumuş olmak veya olmamakla doğrudan ilişkili değildir. Ancak, eğitim ve okuma alışkanlıkları, bir kişinin dürüstlüğünü etkileyebilecek bazı faktörleri şekillendirebilir. Eğitim, eleştirel düşünme becerilerini geliştirmeye yardımcı olabilir. Bu beceriler, bireylerin farklı bakış açılarını değerlendirmelerini ve daha bilinçli kararlar vermelerini sağlayabilir. Okumak, farklı kültürler, felsefeler ve ahlaki değerler hakkında bilgi edinmeyi sağlayabilir. Bu, bireylerin kendi ahlaki pusulalarını geliştirmelerine yardımcı olabilir. Edebiyat ve sosyal bilimler gibi alanlarda okumak, başkalarının deneyimlerini ve duygularını anlamaya yardımcı olabilir. Bu, empati duygusunu geliştirebilir ve dürüst davranışları teşvik edebilir.
Dürüstlük okumayla değil vicdanla merhametle karekterle alakalıdır.
Kesinlikle ✌️👏
"Kimi zengin olmak için çalışıyor, kimi mevki sahibi olmak, kimileri de şan ve şöhret sahibi olmak Herkes meşhur olmanın peşinde. Anacak ben bunların hiç bir olmak ile de ilgilenmiyorum, Ben insan olmak için çalışıp sonun da (Adem) denen adam olmakla ilgileniyorum." Statüko
"insan hem iyidir, hem de kötü. Ondan sanatkar da olur, sahtekar da, isterse Alim' de olur, zalim de." Statüko
Ben de edebiyat mezunuyum diye mesela en ufak klavye hatamda gelip bir üye yazmıştı. Çocuğumu senin , öğretmen olduğun okula göndermem yazım hatası yapmışsın falan. Ben bir an, şaka sandım sonra fark ettim ki özellikle çekemediği için yapıyor. Gereken cevabı verdim kaldı yerinde. Hiç hoş değil bir insana önce insan olarak bakmak lazım. Kimse kimseden üstün değil.
Ne oldum değil ne olucağim sözü beni hayat boyu eşlik eder...
Okumak önemli değil sonucta vicdanli, merhamet, sevgi ve saygi dolu ve halden anlayan kişi derslerde öğrenilmiyor...
Okumak insana bilgi katar dicem onuda ilgilenip okumayanda edine bilir...
Okumak önemli ama bu de. ek değil ki iyi bi insan olucak!
Allah hepimizi iyi insan olmaya nasip edip bizlere iyi gelecek insanlarla karsilaştirsin ve taniştirsin!
Merhaba,
Bence hiç önemi yok abi. Her zaman söylerim, diploma, meslek, memleket, kişiye kişilik ve karakter kazandırmaz insanlık katmaz! 😅
Hiç önemi yok! 😅
Bir insan samimi değil ise özü sözü bir değil ise namazda kılsa oruçta tutsa münafıktır!
Okuyan insan mı, okumayan insan mı daha dürüst?" sorusu, karmaşık bir konuyu ele alıyor ve kesin bir cevabı yok. Dürüstlük, kişinin karakteriyle ve ahlaki değerleriyle ilgili bir özelliktir, okuma alışkanlığıyla doğrudan bir ilişkisi bulunmaz. Okumayan insanlar, yanlış bilgilendirmeye veya manipülasyona daha açık olabilirler. Bu durum, dürüst olmayan kişilerin onları kolayca kandırmasına ve dürüst olmayan davranışlarda bulunmalarına yol açabilir.
Dürüst olmak bir karakter meselesi okuyup okumamakla ilgisi yok. Tinercinin de belalisi kötüsü var.. iyisi de var.. Doktorun da iyisi var kötüsü var.. dürüstlük mesleklere indirgenmemeli
Aynen öyle ✌👏
Dürüstlük temel Aile eğitimi ile alakali, okulda o temel güçlendirilebilir ama o temel yoksa okumanın gerekli etkisi yetmeyebilir
Aile önemli kesinlikle. İnsanın içinde de olmayacak sahtekarlık.
Sınıflandırılmalı. Prof karısını dövünce sanaasyon oluyor, okumamış binlerce sığır dövünce kimsenin ruhu duymuyor.
İstatistik bu yargı hatalarına düşmeyelim diye var. Okumuşlar her zaman daha iyidir
Karakter , kişilik meselesi. Okuyan daha çok zarar veriyor. Ama direk ilgisi yok.
Kişilik meselesi evet müdürüm bence de
Yıl 2025 hala böyleyse algı yazık...
Kalbi temiz olan
Kesinlikle kalp önemli olan. ✌️👏
Dürüstlük, eğitimle değil, kişisel değerler ve karakterle ilgili bir özellik olduğu için, okuyan ya da okumayan olmak dürüstlüğü belirlemez. Her bireyin dürüstlük anlayışı farklıdır ve bu eğitim seviyesinden çok büyüdüğü çevre, deneyimleriyle şekillenir
İşte buna insanlık denir.
Kimi insan kötü zihniyetidir. Ne kadar okumuş olursa olsun bataklık kokar.
Kimisi de berrak su gibidir. Baktıkça içini açar.
Kendini bilen insan herzaman dürüsttür ve iyiniyetli merhametlidir okumakla veya okumamakla alakası yoktur bence
Dürüstlük okuyup okumamak arasında değildir.
Saygı, sevgi yoksa dürüst insan olunmaz..
Her gruptan dürüst de sahtekâr da çıkabilir, kişinin tamamıyla kendini geliştirmesi ile bağlantılı.
Ahlak kurallarına aykırı yaşam süren bi çok insan ahlaklı geçinenden daha vicdanlı
Okuyup okumamakla alakası yok vicdanı varsa vardır yoksa yoktur.
Okumaya çok bakmıyor demek😅
C... vicdanıyla yaşayanlar
C nin açılımı ne
C şıkkı😇
Ben daha dürüstüm net. 😂
İnsanlar genel anlamda dürüst değiller.
Lvfbl c5 baba
Okumayan
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?