Hem zihnine ve ruhuna, hem de bedenen sana iyi gelen hobin nedir?

Hem zihnine ve ruhuna, hem de bedenen sana iyi gelen hobin nedir?

En sevdiğim hobim kesinlikle kaktüslerimi yetiştirmek ve büyütmektir. Kaktüslerin dünyası bana sonsuz bir huzur ve merak duygusu veriyor. Her biri benzersiz, her biri farklı bir şekilde büyür, her yeni türde bir keşif yapıyorum. 80 çeşit kaktüsümü, her birinin ihtiyacına göre düzenlediğim yaklaşık 120 saksıda besliyorum. Saksılar arasındaki düzenin, her kaktüsün yaşaması için gereken mikro iklimi oluşturmak, beni adeta bir botanik sanatçısı gibi hissettiriyor.
Kaktüslerin bakımı gerçekten sabır gerektiren bir iş, ancak her yeni yavru kaktüsün tomurcuklanması ya da toprağın biraz daha derinlerine inmesi, bende tarif edilemez bir tatmin duygusu uyandırıyor. Onların hayatta kalma mücadelesine tanık olmak, aynı zamanda doğanın güçlerini takdir etmeyi sağlıyor. Ayrıca, her bir kaktüs türünün özelliğiyle ilgilenmek, hangi türün hangi koşulda daha sağlıklı büyüdüğünü gözlemlemek bana büyük bir huzur veriyor. Her yeni saksı, her yeni bitki bana adeta bir hikaye anlatıyor. Bu hobinin bana kattığı en güzel şey ise, her kaktüsümle bir bağ kuruyor olmam; çünkü onları yetiştirirken onlarla birlikte büyüyorum.
En sevdiğim hobim, sevdiğim konular üzerine derinlemesine araştırmalar yapmak ve yeni şeyler öğrenmek. Bir konu ilgimi çekti mi, sadece yüzeysel bakmak yetmez, en ince detayına kadar araştırır, farklı kaynaklardan okur, hatta bazen saatlerce bunun üzerine düşünürüm. Özellikle tarih, psikoloji ve insan ilişkileri gibi konular ilgimi çeker. Yeni bilgiler edinmek, olaylara farklı açılardan bakabilmek bana hem keyif hem de bakış açısı kazandırıyor. Boş vakitlerimi verimli geçirmeyi sevdiğim için öğrenmek benim için bir hobi değil, adeta bir yaşam tarzı haline geldi.
Karakalem otomobil çizim ve tasarımı yapmak


Basarili 👏
@wkertenkele Teşekkür ederim
Bu aralar buna sardım lakin gönül verdiğim hobim yok. Hepsinden bir parça alıyorum 🙃

@ArzuHannn silikon gibi bir tutkal var belli aralıklarla kalemi ona batırıyoruz. Zemin kendinden yapıskanlı , boncukları tek tek yerleştiriyoruz. Teşekkürler
Ben bikac kez aldim bundan, ama her defasinda da sıkılıp yarim biraktim 😁😅🫣
@wkertenkele çok tanıdık geliyor🙈 yok ben bitircem bunu 😂👻
Sana guveniyoruzzz 😊😇🙏🙏
@wkertenkele ☺️🌸
@ArzuHannn büyük tuhafiyelerde var , netten de bulabilirsin
@ArzuHannn boncuk tablo , diamond painting şeklinde çıkar ☺️
@ArzuHannn rica 🌸
Cevap
29Cevap
film dizi izlemek tabi ki de zaten Film ve dizi izlemek, birçok insan için keyifli ve dinlendirici bir aktivite olmasının yanı sıra, çeşitli faydalar da sunabilen popüler bir hobidir Film ve diziler, günlük hayatın stresinden uzaklaşmak ve rahatlamak için harika bir yol sunar. Farklı türlerdeki yapımlar, her türlü ruh haline uygun eğlence seçenekleri sunar. Belgeseller, tarihi diziler ve bilgilendirici filmler, yeni bilgiler edinmek ve farklı kültürleri tanımak için harika bir fırsattır. Yabancı dildeki yapımlar, dil öğrenimine de katkıda bulunabilir. Karakterlerin duygusal yolculuklarına tanık olmak, empati yeteneğini geliştirebilir ve farklı bakış açıları kazanmaya yardımcı olabilir. Duygusal derinliği olan yapımlar, duygusal zekayı da geliştirebilir
Zaman zaman içinde bulunduğum ruh haline göre şiirler yazarım. Eskiden saz da çalardım ama seneler oldu sazı elime almayalı. O da iyi gelirdi.
Müzik dinlemek ve yaz gelsinde yüzeyimmmmm
En sevdiğim hobim şu sıralar yok.
Doğa yürüyüşü yapmak yaz gelsin de yapmaya devam edeyim gadası
Yazmak.. Evet, yazmak bana öyle iyi geliyor ki, ben yazarken kelimeler kendiliğinden akıyorum, yüreğimi döküyorum yazdıkça, kendimi görüyorum, kendimi keşfediyorum, bilinmedik yönlerimi yakalıyorum yazdıkça, değişimimi görüyorum eski yazılarımı inceledikçe, eski çocukluğumu görüyorum, iyi geliyor yazmak bana, uzaklaştırmıyor beni kendimden, aksine yakınlaştırıyor beni bana.
Çocukken en sevdiğimiz şeylerden biri boncuklu tabanca olurdu. Küçük renkli boncukları içine doldurur, arkadaşlarla savaş yapardık. Tabi o zamanlar cephane kıymetliydi, yere düşen boncukları toplamak için hepimiz yarışırdık. Bazen annem “Gözüne gelir bak!” diye kızardı ama biz yine de oynardık. Şimdi o günleri hatırlayınca yüzümde ister istemez bir gülümseme oluyor. Ne güzel zamanlardı.
Çokta efsanevi bir hobim yok. Genelde yatağıma uzanıp sessiz sakince takılmayı seviyorum özellikle.
Motorsiklet kullanmak sanırım. Acayip daralınca iyi geliyor güzel havalarda.
Onun dışında nihavend makamında birşeyler dinlemekte ruhuma iyi geliyor kanaatindeyim
3 boyutlu modelleme olarak dünya kalitesinde çizim yaptığımı düşünüyorum
Ben bir dönem ahşap boyama yapıyordum. Bunun için atölyeye gittim. Şu an ara verdim. En büyük hobim buydu.
En sevdiğim evde seramik kilden minimal birşeyler yapmak, boyamak. Biraz zaman alıyor ama keyifli.
Birçok farklı konuda hobilerim var ancak en çok Müzik
Genelde sanatla ilgiliyim resimler yapmak, tasarımlar yapmak kendi hayal gücüyle yapması beni daha derinleştiriyor. Birde psikoloji, kişisel gelişim, kuantum ile ilgiliyim youtube videoları izliyorum hem keyifli oluyor, pozitif bakışım değişiyor.
Çok fazla hobim var. Duruma göre değişiyor. Hepsini severim viyolonsel çalmayı seviyorum.
Sanırım araştırma yapmak ve gündem tabiki finansal olarak. Bana en iyi gelen şeylerden biri.
Spor yapmak. Özellikle crossfit. Hobi olarak yaptığım bir şey ve çok iyi hissettiriyor.
Günümüz türkiyesinde max oyun oynanıp müzik dinleyebiliyoruz anca. Başka aktivite yapmak sınıfsal.
Arabalar , gazlamak müzik eşliğinde keyifli yavaş sürüşler falan
şarkı dinlemek film ve dizi izlemek gezmeler denize gitmeyi
Sevdiğim şarkıları dinlemek
Tenis ve yeni yerler keşfetmek
kulaklığı takıp boks antrenmanı yapmak
Kitap okumak. Hayatımdaki en keyifli şey.
Yemek yapmak 🤩
Temizlik yapmak ve çiçeklerle kedilerle ilgilenmek
fotoğraf çekmek özellikle doğayı
anlamadan okumak
Güzel giyinmek alışverıs yapmak
Resim çizmek.
Müzik dinlemek tabiiğğ
Şarkı söylemek
Şarkı dinlemek
Muzik dinlemek bakım yapmak
En sevdiğim dil üzerinde pratik yapmak
Araştırma yapıp yeni şeyler ogrenmek
Müzik dinlemek
Sanatsal etkinlikler 💅🏻
Poligona gitmek ve kahve demlemek
Kitap okumak , spora yapmak
Bağlama çalmak iyi hissettiriyor
Müzik şiir yazmak..
Bi ara kazak örmeyi öğrenmiştim sonra bıraktım
Meditasyon
Yemek ve örgü
Puzzle 🧩
Yürümek.
Dil öğrenmek
Müzik 🎧 dinlemek
Kanaviçe işleme
Halı dokuma
Uyumak
Yemek yemek
Araba yıkamak 🤭
dans etmek
Uyumak
Punch 🙂
Müzik dinlemek
Çırılçıplak yüzmek
Uyumak
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?