Gitmemek için bahane uydurur musun yoksa doğruları söyleyenlerden misin?☺

Gitmemek için bahane uydurur musun yoksa doğruları söyleyenlerden misin?☺

Beni sürekli davet eden bir arkadaşımla başa çıkmak için öncelikle açık ve net olurum. Sürekli her davete katılmak zorunda değilim ve bunu kibarca ama kesin bir dille anlatırım. Eğer gerçekten gitmek istemiyorsam, bahaneler uydurmak yerine dürüst olup “Bugün keyfim yok” ya da “Bu aralar biraz dinlenmek istiyorum” derim. Sürekli ısrarcı oluyorsa da, ona alan açmam gerektiğini hissettirmek için biraz mesafe koyarım. Sonuçta arkadaşlık keyifli olmalı, baskıya dönüşmemeli.
Beni nereye niçin davet ettiğine bir bakarım öncelikle eğer güzel ve eğlenceli bir şekilde sohbet eşliğinde geçecek ise aksatmam giderim. Özellikle değer gören biri ise zaten buna fırsat vermem hemen dediğini yaparım.
Beni sürekli davet eden arkadaşım kesinlikle çok samimi olduğum biridir. O yüzden müsait değilsem veya o anda kendimi maddi manevi iyi hissetmiyorsam, bunu açıkça dile getiririm. Eminim ki karşıdaki insan da samimiyete binaen anlayış gösterecektir.
Cevap
8Cevap
Şuana kadar öyle bir arkadaşım olmadı, ama düzgünce belirtirdim. Baktım hayla devam ediyor devamlı ret etmeye başlardım.
konuşurdum onunla tabi ki de
Doğruyu soyke tek seferde kurtul stres onu üzmemek için verilen çaba iç dünyadaki karışıklık hepsi tek doğru ile kurtarır seni
Ben kibarca söylüyorum eğer anlamayıp ısrar ederse bahane uyduruyorum en son dayan8lmıcak bir hâl alırsa arama mesafe koyuyorum
İnsanlara net olmak gerekir..
Sürekli davet etmek da çok saçma.
Çok şükür kendi dost meclisimizin dışında davet eden yok. Olsa da gitmezdim.
Arkadaşlarım beni çok iyi tanırlar bir şeye hayır dedim mi gelmeyeceğimi bilirler.
Bir yerden sonra doğruyu söylerim sürekli bahane nereye kadar😀
Halim yok diyorum neyse o
Zamaninda ise giderim
Sürekli sürekli olmaz ama küfür ederim
Gitmek istemiyorsam söylerim
Öyle bir derdim yok çok şükür
Çok isim olduğunu söylerim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?