Bana göre empati yeteneğinden uzak ve saygıdan yoksun bencil insanlardır böyle insanlar…..

Bana göre empati yeteneğinden uzak ve saygıdan yoksun bencil insanlardır böyle insanlar…..
Bu, eski bir ahlaki ilkeye dayanır: "Kendine yapılmasını istemediğin bir şeyi başkasına yapma." Genelde buna "Altın Kural" denir ve oldukça mantıklıdır. Eğer bir insan kendisi için istemediği bir şeyi başkasına yapıyorsa, bu tutarsızlık ya da ikiyüzlülük gibi görünebilir. Mesela, biri kendisine yalan söylenmesinden nefret ediyorsa ama kendisi başkalarına yalan söylüyorsa, bu hem adaletsiz hem de bencilce bir davranış olur.
Bence bu tür insanlar ya kendi eylemlerinin farkında değiller ya da başkalarının haklarına kendi rahatlıkları kadar değer vermiyorlar. İkinci durum daha rahatsız edici, çünkü empati eksikliğini gösteriyor. Ama tabii, herkes hata yapar; önemli olan bu davranışın bir alışkanlık haline gelip gelmediği.
Bu, tam anlamıyla ikiyüzlülük göstergesi diyorum İnsan, kendine yapılmasını istemediği bir şeyi başkasına yapıyorsa ya empati duygusundan yoksundur ya da menfaatleri uğruna değerlerini hiçe sayıyor demektir. Birkaç kez böyle insanlarla karşılaştım, hatta güvendiğim biri bana aynısını yaptığında büyük hayal kırıklığı yaşadım. O an anladım ki herkes, kendine dokunan olduğu kadar adaleti savunuyor.
Bu manevi bir kuraldır. İstemediğin birşeyi kendine yapma.. Ama bazı egoist ve zalim ruhlu insanlar, kendileri çok iyi olsun da, kim kötü olursa olsun umrumda değil modundalar.. Hatta daha ileri gidip, kendileri de zulmederler. Bunlar tabiri caizse vicdansız bir güruhtur.
Cevap
3Cevap
Ben yapıyorum ki, mesela gıcık edilmekten hoşlanmam ama gıcık etmeye bayılırım :D
karaktersiz iki yüzlülerdir.
Karaktersizler işte. Yalnızca kendilerini düşünen egoist insanlar. Bunlar bencil ve kimsenin düşüncesi umrunda olmayan insanlar.
Ne yazıkki çok var böyle insanlar
Maalesef
bana yapılmasını istemediğim bir şeyi başkasına yaptığımda zevkli oluyor
Empati yeteneği olmayan kişiler bunu yapar benden uzak dursunlar mümkünse ya
Saygısız bu tarz insanlar. Asla anlaşamam
Beyinleri hasarlı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?