Duruma göre değişiyor, ama çok sakin biri olduğum söylenemez. Haksızlık yapıldığında ya da biri saygısızlık ettiğinde tepkimi mutlaka belli ederim. Sesimi yükseltmeden, net ve sert bir şekilde duruşumuz olur gösteririm. Ancak her tartışmada kavga çıkaran biri de değilim. Eğer karşımdaki saygılı olursa, ben de makul bir şekilde konuşmaya çalışırım. Ama sınırlarımı zorlayan olursa, susmam.
Kişilik & Karakter konusunda 11,4b cevap paylaştı.
Genelde sakin kalmaya çalışırım ama haksızlığa uğradığımı hissedersem tepkimi belli etmekten de çekinmem. Tartışmanın gidişatına bağlı aslında, eğer karşımdaki insan saygılı bir şekilde konuşuyorsa, ben de aynı şekilde cevap veririm. Ama konu çarpıtılıyor, haksız yere suçlanıyorsam ya da karşımdaki alttan almamı bekliyorsa, o zaman sesimi çıkarmam gerektiğini düşünüyorum. Sinirlenmek yerine mantıklı bir şekilde cevap vermeye çalışıyorum ama bazen insanın sabrı da taşabiliyor. O noktada da artık hak ettiğini alır karşımdaki.
Tartışıyorsam benim için değer biridir. Sakin kalamam sonuna kadar tartışırım. Susmuşsam, tek kelime dâhi etmiyorsam o kişi benim için zaten bir hiç...