Hayatını Kalbin mi Yoksa Aklın mı Yönetiyor?
Karar verirken kalbini mi dinlersin, aklını mı?

Akıl
Kalp
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Hayatını Kalbin mi Yoksa Aklın mı Yönetiyor?
Karar verirken kalbini mi dinlersin, aklını mı?

Hangisi daha ağır basıyor, evvelden olsa hiç düşünmeden kalp derdim lakin büyüdükçe insanın mantıksal yanıda büyüyor, duygularımdan da vazgeçmiş değilim, duygusalım. Arkadaşlık, dostluk, romantik ilişkilerde duygularım ön planda daha çok, tabii ki aklımı da hesaba katıyorum, çünkü o beni koruyor, insanlarla çıkar ilişkisi kuramıyorum, bazılarına bakıyorum hiç sevmeseler de işine yarayan kişileri hayatında tutuyorlar, nefret ettikleri halde o kişinin doğum gününü kutluyorlar, o kişinin yanağını seviyorlar, nefret ettikleri halde, benim kendilerinden midem bulanıyor, böyle ikiyüzlü kişileri de ciddiye almıyorum, arkadaşlık gibi olaylar kalple olur, duygusal bağ ile olur gönül ilişkileri, mantık devreye girse de o duygusal bağ şart olmalı, insan duygularının olmadığı birisiyle nasıl aşk yaşayabilir ki, onun gözlerine bakabilir ki, ona dokunabilir ki, nefret ettiği birisiyle nasıl dost görünebiliyor ki. Hayır diyemeyen insan kalbini dinliyordur, kırıldığı halde susan, sineye çeken insan kalbini dinliyordur, halbuki biraz olsun aklını dinlese kandırıldığını da görür, kendini de kandırmaz, rest de çeker, sahip çıkar kendine, herkesi kendisi gibi bilip duygusal bakmaz her şeye aklına da kulak veren bir insan, yerine ve zamanına göre hangisi doğruyu söylüyorsa onu dinlemek gerekir, mutlu ve sağlıklı bir hayat için bu şarttır. Sorunun bendeki cevabı ise; aklımı daha çok dinliyorum, çünkü kendime haksızlık yapmamam için ve adaletli davranabilmem için böyle olması gerekiyor lakin duygularımı da hiçe saymıyorum.
Bence insanın karar yeri hem akıl hem de kalptir. Akıl bize mantıklı olan yolu gösterir, neyin doğru, neyin yanlış olduğunu anlamamızı sağlar. Kalp ise duygularımızı, hissettiklerimizi işin içine katar. Yani ikisi bir araya geldiğinde, kararlarımız daha dengeli ve daha sağlıklı olur. Sadece akılla hareket etmek bazen duygularımızı görmezden gelmek anlamına gelir ve bu da insanın kendi içinde bir boşluk yaratabilir. Sadece kalbe kulak vermek de bazen mantıksız sonuçlara yol açabilir. Bu yüzden, insanın kararlarını verirken hem aklını hem de kalbini dinlemesi, bence en doğru yol olur.
Cevap
8Cevap
benim için beyindir tabi ki de
Bu bende değişiyor bazen akıl bazen kalp ama Kalbimi dinlediğimde hislerimin daha güçlü olduğunu hissediyorum sanki kalbim beni bu aralar güzel yönlendiriyor gibi
Kalptir. Neden? Çünkü kalp vücudumuzun motorudur. Bütün organlar kalpten gelen titreşim ve enerji sayesinde çalışabilir.
Aslında mantıken verdiğimizi sandığımız kararlar önce kalpten çıkan onayla verilmiş oluyor zaten.
Kalbin istemediği bir şey olmuyor dimi : ))
Bana göre, insanın karar yeri ne tamamen akıl ne de tamamen kalptir. Akıl mantık ve öngörüyle hareket eder, kalp ise duygulara ve sezgilere dayanır. Gerçek denge, akıl ve kalbin birlikte hareket etmesinde yatar. Akıl yol gösterici, kalp ise ilham verici olmalıdır.
Mantıklı düşünenin ki akıl mantıksız düşünenin ki kalp
İnsanın karar yeri akıldır. Düşünerek ve ince ince hesaplayarak karar veririz. Kalp sadece duyguları yaşama yeridir. Bazen karara duygularımız girdiği zaman yanılma payı daha da yüksek olabilir.
Akıl bilgi ve tecrübeyle, kalp ise duygu ve sezgilerle karar verir.
En doğru karar ise ikisinin dengede olduğu karadır.
Kişiye kalmış yani, hangi mekanizma ile karar verirse…
İnsanın karar yeri aklıdır , merhamet , acımasızlık , aşk , öfke , kin , kıskançlık ve benzeri duyguların yeri kalp dir. Çoğu da kalp hastalığıdır. Ancak kardiyologların alanına girmez.
Son kararı akıl verir yani en azından benim için öyle
İkisinin birbirine bağladığı sinirler bence
İkisinin ortasını bulmaya çalışıyorum
Merhaba,
İnsana bağlı, benimki kalp!
akıl olmalı kalbim beni hep yanıltıyor
Kalbimi tehlikeye atmıyorum
Son zamanlarda kalbimi dinliyorum
Kalp her şeyi bilir
Bazen yanıltmıyor mu 🤔
Hayr hic
kararın son durağı her zaman akıldır