Sözler ok gibidir, çıktıktan sonra geri dönüşü yoktur ama bazen kastını aşan sözler kullanıp pişman oluyorum ve keşke olsaydı dediğim durumlar da oluyor. İstemesek de kırabiliyoruz işte.

Sözler ok gibidir, çıktıktan sonra geri dönüşü yoktur ama bazen kastını aşan sözler kullanıp pişman oluyorum ve keşke olsaydı dediğim durumlar da oluyor. İstemesek de kırabiliyoruz işte.
Hayır benim olmazdı çünkü söylediğim her şeyin arkasındayım ben. ama genel insanlar için konuşursam Öfke, üzüntü veya hayal kırıklığı gibi yoğun duygular altında söylenen sözler, sonradan pişmanlığa yol açabilir. Düşünmeden söylenen sözler, karşıdaki kişiyi incitebilir veya kırabilir. İletişimdeki hatalar veya belirsizlikler, sözlerin yanlış anlaşılmasına ve istenmeyen sonuçlara yol açabilir. Sözlerin bağlamından koparılması veya farklı yorumlanması, yanlış anlaşılmalara neden olabilir. Söylenen sözlerin karşıdaki kişide yarattığı olumsuz etkileri görmek, pişmanlık ve vicdan azabına yol açabilir. Hatalı olduğunu kabul etmek ve özür dilemek, bu duyguları hafifletebilir.
Kesinlikle olurdu. Bazen anlık öfkeyle ya da düşünmeden söylediğim şeyler karşımdakini istemeden kırabiliyor. O an fark etmeyip sonradan pişman olduğum sözler oldu ve keşke geri alabilsem dediğim anlar yaşadım. Ama zamanla öğrendim ki, söylenen her söz bir iz bırakıyor ve önemli olan geri almak değil, telafi etmeyi bilmek. Eğer hatalı olduğumu anladıysam, özür dilemekten çekinmem. Ama keşke bazı şeyleri hiç söylemeden önce daha iyi düşünüp, o anın duygusuna kapılmadan hareket edebilseydim.
cok guzel demissin abi
Dobra ve sivri dilli biri olduğum için hassas konularda karşımdakine haksızlık etmemeye ayrıca dikkat ediyorum. Haliyle eğer biri beni ona kırıcı bir laf söylemeye ittiyse, onun bunu hak ettiğini bildiğimden ve gereğinden fazla sivrilebilen kontrolsüz biri de olmadığımdan, hayır olmazdı.
Kırılmanın ağır yönünü çok iyi bildiğim için, elimden geldiğince kırmamaya gayret ediyorum. Ama an oluyor ki istemsizce en çok sevdiğim kişilerin kalbini kırıyorum. Belki de onlara nazım geçer diye düşünüyorum. Ama ne olursa olsun, eğer imkanım olsaydı, o sözleri geri almak isterdim.
Cevap
2Cevap
31 yıllık ömrümde ön yargı yapıp kalp kırdığım yerlere gidip düzeltmek isterdim..
Benim olmaz yoktur dediklerimden de pişman olmam hiçbir zaman
Hayr olmazdı.
Gerçekleri duymak aciysa o karşı tarafn sorunu
Olurdu şey sanıyoruz ya sanki çok konuşunca karşıdaki iyi anlayacakmış gibi boyle olan bütün sözlerimi ben almak isterdim.
Hayır söylediğim ve yaptığım hiçbir hareketten pişman değilim.
Pişman olmayın sevmem
Çokça olurdu.
Hiç birinden pişman değilim
olurdu
olurdu
Ağzımı komple kapatmak isterdim
Doğru reissaa
Ettigiö küfürler😀
Bir daha etmek için mi?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?