Biliyorum, olgunluk biraz da karakter ve yapıyla alakalıdır ama ortalaması kaçtır sizce?

Biliyorum, olgunluk biraz da karakter ve yapıyla alakalıdır ama ortalaması kaçtır sizce?
Bence olgunluk yaştan çok, yaşanan tecrübelerle alakalı bir şey. Kimi insan 20'lerinde olgunlaşırken, kimi 40'ına gelse bile hala hayatı ciddiye almamış olabilir. Ama genel olarak baktığımda, insanların hayattan gerçekten ders çıkarmaya başladığı, duygusal ve zihinsel olarak daha dengeli hale geldiği yaşlar 30’ların başı gibi görünüyor. O yaşlara gelindiğinde hayata bakış açısı daha netleşiyor, ne istediğini daha iyi biliyorsun ve gereksiz şeylere kafa yormamayı öğreniyorsun. Ama yine de herkesin olgunluk seviyesi farklı, bazıları çok erken olgunlaşırken bazıları hiç tam anlamıyla olgunlaşamıyor.
Olgunluk bir yaş meselesi olmaktan çok yaşanmışlıklarla ilgilidir. Herkesin hayat yolculuğu farklıdır, bu nedenle olgunluk yaşı da kişiden kişiye değişir. Ancak genellikle 30'lu ve 40'lı yaşlarda, insanlar hayat deneyimlerinden daha çok ders çıkarır, daha fazla içgörü kazanır. Bu yaşlar, kendini tanıma ve hayata dair derin bir anlayış geliştirme konusunda sıkça bir dönüm noktası oluşturabilir. Önemli olan yaş değil, bu yolculukta kazandığımız deneyim ve anlayış derinliğidir. Her yaşın kendine has bir olgunluğu ve güzelliği vardır!
40. Gerçekten hayatı her açıdan çok daha farklı algılamaya başladığın ve farkındalığının şiddetlendigi bir dönem
Sana ne la.
Senin cevabı kopyala yapıştır yabdım hayırdyr
Ana nick buldum senin sayende kalleşniko
Ondan türettim sen daha iyi biliyon tabi 🤣
Cevap
13Cevap
Olgunluk, karmaşık ve çok yönlü bir kavramdır ve yaşla doğrusal bir ilişkisi yoktur. Bireyin olgunluğu, genetik, çevresel faktörler, yaşam deneyimleri ve kişisel tercihler gibi birçok faktörün birleşimiyle şekillenir. Bu nedenle, "en olgun yaş" diye kesin bir zaman dilimi belirtmek mümkün değildir. Olgunluk, genellikle şu özellikleri içerir: Duygusal Zeka:Kendi duygularını ve başkalarının duygularını anlama ve yönetme yeteneği. Empati kurma ve başkalarının bakış açılarını anlama yeteneği. Sorumluluk:Kendi eylemlerinin sonuçlarını kabul etme ve sorumluluk alma yeteneği. Taahhütleri yerine getirme ve güvenilir olma yeteneği. Mantıklı ve rasyonel kararlar verme yeteneği.
Riskleri değerlendirme ve sonuçlarını öngörme yeteneği. Açık, dürüst ve etkili iletişim kurma yeteneği. Çatışmaları çözme ve uzlaşma sağlama yeteneği. bunlara göre kısaca
Bu karakter ile de alakalı biraz 50 yaşında olup hala çocuk gibi olanda var 25 yaşında olup olgun olanda var.. ortalama yas kadınlar erkeklere göre daha olgun oldukları için çünkü annelik içgüdüsü var onlarda 25 yaşındaki başlar erkekler için ise bence 35 40 gibi olabilir.
Olgunluk yaşa değil yaşanmışlıklara göre kazanılan bir erdem, erişilen bir kemal noktasıdır.
Kimi insan vardır öyle bir hayat yaşamıştır ki 25 yaşında olgundur, kimi insan vardır öyle bir hayat yaşamıştır ki 65 yaşında çiğdir. Ancak sanıyorum ki kadın anaç duygulardan dolayı erkeğe göre daha erken olgunluk kazanır.
Olgunluğu yaşla kıyaslamam aslında ama genel olarak baktığımızda kişilik ve karakter 27-35 yaş aralığında kişiliğine bürünmüş oluyor
Kadınlar 25 ten sonra erkekler 40 tan sonrA😃
Olgunlaşmiyorsunuz😒

"Kişisel olgunluk, bir hayatı yaşarken okuduğu hayat konusundan hariç, ana dal olarak başka aldığı hayat dersi konuları ile daha erken yaşta olgunlaştırır insanı." Satüko
Kadınlarda 27; erkeklerde ise 34 olabilir. Genellersek böyle söyleyebiliriz ama bence olgunlaşmanın farklı etkenleri var. Yaşantılar... Her insanın her yaşta yaşadığı şeyler farklıdır. Bu yüzdendir 30 yaşında bir kadının hala laylaylom olup 20 yaşındaki bir kadının olgun olabilmesi.
25- 30 yaş arası olgun yaşlardır..
35-40 yaş arası orta olgunluk..
45-50 yaş arası yaşlılık orantılıdır..
Yaşımızın kıymetini bilelim, bildirelim..
Bazen videoda doğum günü olan yaşlı amcanın yaşı 81 ters çevirdiğin de 18 oluyor.. 😂
Kendini küçük gösteriyor.. 😂
Nedicin rafik olgun molgun😂😂
Hall ve hareket karahter önemli de olgun çekiciliği De başka be 😸
Valla bakk olgun çekiciliği 🔥
Abi inan ki ortalama yaş söyleyemiyorum. 25 yaşında çok çok olgun insanlar da var 55 yaşında çocuklar da var. Şöyle söyliyim bence 19-20 yaş sonrasındaki olgunluğu tamamen karakter belirliyor
Her ne kadar kişiden kişiye değişiklik gösterse de 30dan sonra ister istemez geliyor o olgunluk
Kadınlar erken olgunlaşıyor, 20 gibi diyelim. Erkeklerin ise geneli çocuksu oluyolar, 25 falan diyim.
Genelde olgunluk, yaşla değil, deneyimle, duygusal zekayla ve sorumluluk bilinciyle olur. Bence bana göre 30 yaş 😀
Kafa yaşı önemli her yaşta olgun olabilir bu sayede ötekisi sadece bir rakam
Kendinin farkına vardığı, yanlışlarını kabullenme cesareti gösterdiği yaş
Kadınlar erkeklere nazaran daha çabuk olgunlaşır ama 25 diyelim
Yaşım 34 ama halen çocuk gibiyim yani düşün. Ben galiba olgun olamam bu gidişle.🤦♂️
35 bence ne istediğini ne yapacağını tam bildiği yaş
Ahiret sorusu😂
30`a 1 kaldı çevremdekiler 15 20 yaş gibi hayatın yaşattıklarına bağlı, onlar da bana 50 60 yaş gibisinder.
40-45 arası olmalı bence knk
kişiye göre değişir kimisi 20 sinde olgun kimisi 40 ında
30 dan sonra diye düşünüyorum
Türk halkı hiçbir yaşta olgun değil.
Kişiye göre değişkenlik gösterdiğini düşünüyorum.
Kişiye göre çok değişiyor
Bu karakter ile alakalı ama 50 olabilir
30larin ortalari en olgun yaş
30 yaş ve sonrası
40 lar bana göre
40 sonrası
26 otuz arası
25-40
40 ve yukarısı
35-40 lı yaş
Erkek 30 kadın 25
Otuz yas