Bizi en çok etkileyen kişiler, hayatımızda önemli bir rol oynayan ve ilham veren insanlardır. Beni en çok etkileyen iki kişi annem ve bana her zaman ilham olan okul hocamdı. Peki ya sizin?
Sizi en çok etkileyen kişi kimdi ve ondan ne öğrendiniz?
Kişilik & Karakter konusunda 26,4b cevap paylaştı.
Kuzen kesinlikle çünkü çok garip bir şey var o görerek hep arkadaşım değil mesela ilk olaydan ne kadar sene geçti ve daha fazla sınav saydım aslında daha fazladır da saymıyorum o şekil yani bakmaları gibi demek istedim başka türlü değil küçüklükten büyüklüğe 10 kere tuzak kurdu arkadaşı iki kere kurdu ilkten uyandım taciz ediyordu 2 yıl sonra kardeşi tarafından telefon bahanesiyle tuzağına çağrıldım ve hep bahanesi ablaydı telefonu ver dedim telefon olan kolumu tuttu ve öbür kolumu da sonra tam attı zorladı gôzlerime baktı baya ve ben sezdim başımı çevirdim yine izledi taciz etti kardeşi geldi tokat attım ağladım korktum dualar ettim sonra rahmetli kuzenimin yanında tacizler ediyor kapı açılıyor bırakıyor sonra hep izliyordu hep uyanıyordum sonra arkadaşıyla tuzak kurdular hep sezdim tuzakları kurtuldum en son onun tuzaklarını da sezdim kurtuldum bu kez o korktuğum tuzağa düşmedim zafer benim oldu bu kez hiç bir şey yapamadan gitti sadece çok çabaladı
Beni en çok etkileyen kişi şüphesiz peygamber efendimiz aleyhisselatu vesselam'dır.
Değil bulunduğu Arabistan yarımadası veya Öğreticisi olduğu İslâm dinine mensup olanlar, bilakis bütün bir Dünya'nın ileri gelen filozof ve düşünürleri de onun insaniyet, zeka, ilim, feraset, strateji, güzel ahlak gibi konularda O'nun en insanlar arasında 1. Sırada yer aldığını itiraf etmişlerdir...
Ondan sonra çok takva sahibi olan dedemin bazı yaşantılarını anlatır annem, gözlerim dolar ondan bahsederken. Bir ömür istikamet üzere kalmak ve kadar kolay olabilir ki sonuçta diye düşünürüm. Bakışları bile tesir ederdi bize. Memlekette çok Kur'an dersi vermişti bölgedeki insanlara
Hatta onun rahlesinden geçmeyen yoktur denilirdi memlekette...
Annemin de ondan öğrendiği ve hayatına yerleştirdiği birtakım sınır ve çizgiler zor zamanlarda bile kendisini istikamet üzere tutmuştu
İşte yine tüm bunlar o, âlemlere örnek olarak gönderilen peygamberin belki bazı yönlerini kendine düstur edinmiş insanları diğerlerinden ayıran ve belki bu yol üzere yürürlerse ahiretini kurtaracak olan ameller yine O'nun vesilesi iledir...
Kişilik & Karakter konusunda 11,3b cevap paylaştı.
Beni en çok etkileyen kişi annem oldu. Ondan sabrı, sevgiyi, fedakarlığı öğrendim. Hayatta ne olursa olsun güçlü durmayı, ama aynı zamanda merhametli olmayı da ondan gördüm. Bazen tek bir sözü bile en zor anımda yolumu aydınlatmaya yetti. Her şeyden önce, koşulsuz sevmenin ne demek olduğunu bana o öğretti. Ne yaşarsam yaşayayım, arkamda hep onun güven veren varlığını hissetmek benim için en büyük şans.
Beni en çok etkileyen kişi dedemdi. Hayata karşı dik duruşu, sabrı ve dürüstlüğüyle bana hep örnek oldu. O, bana zorluklar karşısında pes etmemeyi ve karakterin her şeyden önemli olduğunu öğretti. Onunla geçirdiğim zamanlar, gerçek bir adamın nasıl olması gerektiğini anlamamı sağladı. Şimdi ne yaparsam yapayım, onun sözleri ve değerleri hep aklımda.
Güçlü olmayı ayakta durmayı hep gülmeyi ögrendim ağlarken bile düşman sevindirmemeyi ögrendim bunu tek bir kişi başardı tam anlamıyla oda patronumdu silkelen toparlan başar odaklan dedi hep rol idolüm dü ve yaptı
benimki abim. hayatimda ne olursa olsun, her zaman ayakta kalabilmeyi ogrendim ondan
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
1 yıl
Özelikle şu diyemem. Her gölgelendiğim ağaçtan gerek kokusu, gerek görünüşünden birşeyler kattım kendime. Ve uzaklaştım oradan. Sade bir şekilde bilgelik öğrendim her birinden.