En yeniler Meryem Tosun Meryem Tosun @7meryy · 1ha
"Şayet cennet ve cehennemi yaratmamış olsaydım, ben yinede ibadet ve itaat edilmeye layık bir ilah değil miydim?" Zebur (İhya 4/297-98)
9
45
Din Sulka Zekoviç Din Sulka Zekoviç · 1yıl
Şayet cennet ve cehennemi yaratmamış olsaydım, ben yinede ibadet ve itaat edilmeye layık bir ilah değil miydim? Zebur;ihya 4/ 297-98
9
87
Gonca Gonca @aliceinturkey · 1yıl
Gönderi Resmi Zebur (İhya, 4/297-98) Şayet Cennet ve Cehennem'i yaratmasaydım, ben yine de ibadet ve itaat edilmeye layık bir ilah değil miydim?
4
12
1000Kitap Momo’nun kaybolan zamanı 1000Kitap Momo’nun kaybolan zamanı · 1yıl
Kim olma mı istiyorsan O olmaya geldim ''Eğer ben cennet ve cehennemi yaratmasaydım, yine de ibadet edilmeye layık olmayacak mıydım?” Zebur (İhya, 4/297-98). Allah' ı görmeye (bilmeye) perde olanlardan 2 side Cennet ve Cehennemdir... Sevgi başta tanımak ve bilmek ile başlar. Sonrasında sevilene duyulan muhabbet, haz bunun getirisi olarakta sevileni hoşnut etmek için ona uymak, benzemek onunla olmak (İBADET) isteğine dönüşür. Bu sevginin yogunlasması sevilende benliğin erimesine dek yol alır. Sevenle sevilen bir olur.. Aslında neyi istiyor ve seviyorsanız, ona ibadet ediyorsunuzdur.🌱 “Neyi arıyorsan sen O'sun" der Mevlana... Zulmün peşindeysen zalimsin, aşkı arıyorsan aşık... Kapına geldim. Ve ben , ben olmaktan vazgeçtim. Sen yeter ki "kim o" de. Kim olmamı istiyorsan , o olmaya geldim... Hz. Mevlana Sevginin olmadığı yerdeki itaat ya korkuya dayanır ya da çıkara..
Ya Rabbi, bu mübarek Ramazan ayında bize sabrı, şükrü ve huzuru nasip eyle. Kalplerimizi kin ve kırgınlıklardan arındır, ruhlarımızı affetmenin ve affedilmenin hafifliğiyle serinlet. Sofralarımızı bereketinle donat, rızkımıza bolluk, gönlümüze huzur ver. Dualarımızı işiten, eksiklerimizi tamamlayan, hatalarımızı örten sensin, bizleri de rahmetinle kuşat.
Ya Rahman, bizi bu ayın hikmetinden nasiplendir. Aç olanı doyurmayı, muhtaç olana el uzatmayı, kalbi kırılmışları onarmayı bizlere ilham et. Gözlerimize basireti, dillerimize hikmeti, ellerimize merhameti ver ki, Ramazan sadece bir ay değil, bir yaşam şekli olsun. Dualarımızı samimiyetle kabul eyle, gönlümüze ferahlık ver.
Ya Vedûd, sevgisiz kalmış kalpleri sevginle doldur, yalnızları sevdiklerinle bir araya getir, hatalarımıza rağmen bizleri rahmetinden mahrum bırakma. Kalplerimize iyiliği, doğruluğu ve güzel ahlakı yerleştir ki, içimizde taşıdığımız bu Ramazan ruhu yılın her gününe yayılsın. Sen’in sevgine ve affına her şeyden çok muhtacız.
Ya Nur, önümüzü, yolumuzu, ahiretimizi aydınlat. Umutsuzluk içindeki ruhlara umut, kararsız kalmış gönüllere yol, yorulmuş bedenlere kuvvet ver. Günahlarımızı bağışla, hatalarımızı ört, bizleri sana daha yakın, sana daha bağlı kullarından eyle. Bu ayın sonunda ruhlarımız arınmış, dualarımız kabul olmuş, kalplerimiz huzur bulmuş olsun. amin.
Kişilik & Karakter konusunda 204,3b cevap paylaştı.
Hayırlı Ramazanlar! Ramazan ayı, maneviyatın doruklara ulaştığı, kalplerin yumuşadığı ve duaların daha da kıymetlendiği mübarek bir zaman dilimidir. Bu ayda, Rabbimize yakınlaşmak, günahlarımızdan arınmak ve bol bol dua etmek için fırsat buluruz. "Allah'ım, bu mübarek Ramazan ayında kalplerimizi iman nuruyla doldur, günahlarımızı affet, dualarımızı kabul eyle. Bizi, sevdiklerimizle birlikte, sağlık, huzur ve bereket içinde Ramazan Bayramı'na kavuştur." "Ramazan, sadece aç kalmak değil, aynı zamanda ruhumuzu da beslemek, kalbimizi temizlemek ve insanlarla daha güçlü bağlar kurmak için bir fırsattır."
Kişilik & Karakter konusunda 11,4b cevap paylaştı.
Hayırlı Ramazanlar cümleten. Bu mübarek ay, kalplerimize huzur, evlerimize bereket, ruhumuza dinginlik getirsin. Dualarımız kabul olsun, gönlümüzden geçen güzellikler hayatımıza yansısın. Rabbim, ihtiyacı olan herkese sabır, darda kalanlara çıkış yolu, kırılan kalplere merhamet nasip etsin. Ramazan ayı hepimize hayırlı, bereketli ve huzurlu gelsin.
Rabbim her yıl cümlemize Ramazana kavuşmayı nasip etsin 🤲 ♥️ Günahlarımızı bağışlasın ve cennette cemalini görmeyi nasip etsin, peygamber efendimizin şefaatinden faydalananlardan eylesin bizleri.. Hayırlı ramazanlar hayırlı bayramlar olsun sevdiklerimiz ile hep birlikte ♥️💕
Ramazan, sabrın ve şükretmenin ayıdır. Oruç, bedeni değil, ruhu doyurur. Her anı, gönülleri birbirine yakınlaştırır, yoksulun halini hatırlatır. İftar sofraları, yalnızca karınları değil, kalpleri de doyurur. Bu mübarek ayda Allah, tüm dualarımızı kabul etsin, bizlere sağlık, huzur ve bereket versin.
Tuttuğunuz oruç olsun, Allah ne muradınız varsa versin, Allah sevinen bayramlara bağışlasın, başının gözünün sadakası olsun, Allah kalbinize infak tohumları eksin, az çok demeyin boş geçmeyin
"Allahümme innî es'eluke hubbeke ve hubbe men yuhibbuke ve'l-amele’l-lezi yübelliğuni hubbeke. Allahummec'al hubbeke ehabbe ileyye min nefsî ve ehlî ve mine'l- mâil bârid."
Allahım! Senden seni sevmeyi, seni sevenleri sevmeyi ve senin sevgine ulaştıracak amelleri sevmeyi dilerim. Allahım! Senin sevgini bana canımdan, ailemden ve soğuk sudan daha ileri kıl!”