Sadece mantıkla hareket ettiğimde hep kazanmaya başladım ama hayattan gram keyif alamaz hâle geldim bir süre sonra. Dengeyi sağlamak gerek diye düşünüyorum. Ama bu benim deneyimim, başkası farklı bir öğrenme gerçekleştirmiş olabilir.
Kişilik & Karakter konusunda 10,9b cevap paylaştı.
Bence bu tamamen duruma bağlı. İnsan bazen mantığıyla hareket etmeli, bazen de duygularını dinlemeli. Hayatta her şeyin bir dengesi olmalı çünkü sadece mantıkla hareket eden biri, duygularını bastırarak eksik hissedebilir, sadece duygularıyla hareket eden biri ise bazı yanlış kararlar alabilir. Önemli olan, ne zaman mantıklı olmak gerektiğini, ne zaman duygulara güvenmek gerektiğini bilmek. Her iki tarafın da hayatın farklı alanlarında önemli bir yeri var.
Kişilik & Karakter konusunda 10,7b cevap paylaştı.
Duygu ile bir yere kadar, Eğer ki değer görmeyeceğimi hissediyorsam o anda işte mantık devreye girer. Bunu yapınca aslında ilk olarak almam gereken karşılığı almaya başlıyorum fakat bendeki duygu bitince her şey bitmiş oluyor.
Kişilik & Karakter konusunda 203,8b cevap paylaştı.
ben ikisi ile de haraket ediyorum
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
1 yıl
Kimse ikiye ayrılmaz, insanlar bir şeyi tanımlamak için kullanacağın kıyaslardan daha fazlasıdır. Görünürde, hayata bağışlarsan eğer kişiliğini, ortama göre evet ikiye üçe dörde ayrılabilirsin ama, hiçbir öz kendi başına başka bir şeye kıstas olamaz. Aynı şekilde, duygusallık da rasyonellik olmadan anlaşılmaz zaten.