Bir insanın zeki olup olmadığını gerçekten de ölçebilir miyiz?

zekayı bilgi ve beceri ile karıştıran çok fazla insan var zeka çok yönlüdür!

Zeka soruları insanların sayısal zekalarını ve problem çözme yetilerini ölçmede evet kesinlikle etkilidir fakat sosyal zeka ve yaratıcılık konusunda da kişisel gözlemler devreye girer...

Bazen zeka soruları soruyorum, site içinde gözlemlediğim bu konularda başarılı olanlar da meraklı olanlar da var..

Bazen de yaratıcı düşünme gücü ve sosyal zekasını ölçmek için hikayeleştirilmiş sorular sorarım...

• Sorduğum soruların amacı sadece düşündürmek!

Yoksa kimseye IQ gösterisi sunmuyoruz...

Düşünmenin ve üretmenin insan beynine olan faydasını bilenler zaten gerekli özeni göstererek cevaplıyorlar...

• Amacımız çok zeki pozları vermek değildir!

Birlikte düşünmek ve geçirdiğimiz zamanı biraz daha kaliteli hale getirmektir.

Kötü niyetle düşüncelerle kalbinizin karanlığında boğulmayın derim.😉 Can simidini size değil martılara atarım:))

Zeki insanlarda bulunan 5'i 1 yerde tadında özellikler...

Tabii ki bu 'bana göre' özellikle belirtmek istiyorum..

1 problem çözme becerisi ve hızlı düşünme..

Gözlemlediğim en belirgin özelliklerden bir tanesi de problem çözme becerisidir, çok hızlı düşünüp en doğru tercihle size gelirler...

Karmaşık bir durumun içindeyken, özellikle bunu iş hayatında gözlemlemiş olabilirsiniz bazı insanlar çok zor anlarda çok hızlı karar verirler, karmaşık ve içinden çıkılamaz durumların içinden ustalıkla sıyrılırlar işte bu insanların zeka seviyesi normalin üzerinde diyebiliriz.

2 mizah seviyesi ve S1 düzeyi

Mizah ve Zeka arasında herkesin bildiği gibi doğrusallık var.

İnce esprileri ve ironik cümleleri çabuk kavrayan insanlar genelde biraz daha zeki diyebiliriz.

Keskin zekaya sahip olan insanlarda da gözlemlediğin daha sarkastik oldukları

Espri yaptığından ya da ironik bir cümle kurduğunda mal mal gözüne bakıyorsa dirgenle besleyebilirsin:))

3 öğrenmeye açlığı ve merak seviyesi..

Bunu aslında kendinizde de gözlemlemiş olabilirsiniz bazen bir açlık hisse sarar insanı kendinizi çok bilgisiz, yetersiz görme durumudur

Bir şeyler yapmak isterseniz ve o açlık hissini bastıramadıkça huzursuzluk yaşarsınız bu zeki insanlar da gözlenmiş bir durumdur normal bir insanın böyle açlıkları yoktur, onların açlıkları daha çok c***nsel ya da doyumsal boyutta olabilir.

Tabii ki yemek yemek ve sev.. şmek çok önemli asla yadırgamıyorum ama hayatını sadece bu ikisinin üzerine kuran pis Boğa-z insanlar mevcut... Sözüm meclisin biraz içine girse de sıkıntı yok 😀

4 sosyal zeka ve adaptasyon...

Zeki insanların özelliklerinden bir tanesi de iletişim kurma becerileridir, sosyal zekası yüksek olan insanların kelimelerle arası genelde iyidir, kelimeleri dans ettirirken, küçük bir şölen sunabilirler. Girdikleri ortamlarda genelde sevilirler ve dikkat çekerler...

5 analitik düşünme gücü ve eleştirisel yaklaşım..

Bu madde benim için diğerlerinden Bir tık daha önemli diyebilirim 1 ve 5. maddeyi daha çok önemsiyorum.. 5K1H gizli bir şifredir benim için...

Bir insanın doğru ve yerinde eleştiri yapabilmesi için kesinlikle gözlemci bir beyne sahip olması gerekir ve olaylar arasında bağlantı kurma yetisine sahip olan insanlar sadece doğru bir eleştiri getirebilir...

Sırf eleştirmek için eleştirenler, gizli hayranlıkla bunu yapıyor olabilirler!

Geçenlerde bir arkadaşın dediği söze de yer verelim.

"İnsanı ne kadar taşlarsan O kadar parlatırsın!" 0 yüzden şeytan azapta gerek diyorum 😈 elinizi korkak alıştırmayın...