Haksızlığa uğradığında, baş kaldıran mısın yoksa doğru anın gelmesini sabırla bekleyen misin?

Bazen iş hayatında olsun ya da ilişkiler/Aile olsun insan haksızlığa uğrayabilir.

Sen uğramasan bile çevrendeki insanların haksızlığa uğradığına şahit olabilirsin.

Bu anlarda sessiz kalmak bence o haksızlığa ortak olup asalak gibi yaşamaktır.

Sivri olduğun için sevilmeyebilirsin, dilinin ayarı olmadığı için eleştirilebilirsin ama özgür bir ruhu esaret altına aldığın gün bittiğin gündür...

Bu platformu öyle ya da böyle kullanıyoruz, sırf sormak için sormayı pek sevmiyorum...

Artık her soru altına soruyla bağlantılı ya da bağlantısız da olabilir, hap bilgi niyetine bir şeyler yazmak istiyorum. En azından bilgi akışı olur...

Bu sorunun altına da tarihi önemi büyük olan Kürşat ayaklanmasını uygun gördüm...

Göktürklerin Çin esareti altında bulunduğu dönemde gerçekleşen, Türk tarihinde cesaret ve özgürlük mücadelesinin sembolü haline gelmiş bir isyan girişimidir...

Göktürk Kağanlığı, Çin tarafından yıkılmış ve halkı esaret altına alınmıştı.

Göktürk hanedanına mensup bazı isimler Çin sarayında rehin tutuluyordu.

Bunlardan biri de Çuluk Kağan’ın oğlu Kürşattır...

O ve etrafındaki 40 çeri Çin esaretine son vermek ve Türk devletini yeniden kurmak için bir plan yapar..

Plan, dönemin Çin İmparatorunu esir alıp, pazarlık yaparak Türkleri serbest bırakmaya zorlamaktı.

Şiddetli bir fırtınanın olduğu bir geceyi fırsat bilerek saraya baskın düzenlediler.

Ancak İmparator o gece sarayda değildi.

Buna rağmen Kürşad ve 40 çerisi geri adım atmadı!

Çin muhafızlarıyla çatışmaya girdi.

Saray önünde ve sokaklarda çarpışarak ilerlediler, ancak sayıca üstün düşmana karşı kahramanca direnen Kürşad ve adamları, bir süre sonra geri çekilmek zorunda kaldı.

Nehir kenarında son direnişlerini gösterdiler ve tamamı şehit düştü...

Kürşad Ayaklanması başarısız olsa da Çin yönetiminde büyük bir korku yarattı.

(40 kişiyle bunu yapan her şeyi yapabilir korkusu yüreklere düşecektir elbet!)

Türklerin bağımsızlık arzusunun sönmediğini gösterdi.

Kürşad, Türk tarihinin en büyük direniş sembollerinden biri haline geldi.

Onun ismi, "cesaret ve özgürlük aşkı" ile özdeşleşti...

Bir foryou sözüyle konuya nokta koyalım çok da sıkmayalım☺️

• "Esaretin en uzun gecesi, bir Türk ( Kürşad) doğana kadardır..."

Bu konuyla alakalı kitap önerisi verecek olursam ilgilenenler için,

Hüseyin Nihal Atsız

Bozkurtların ölümü

Güncellemeler
1 yıl
@KızlarSoruyor bu soru ve cinsellik :)) At gibi kadın yok gerçekten de at var, sevişmek yok savaşmak var...
Lütfen kişilik ve karaktere alır mısınız!
Haksızlığa uğradığında, baş kaldıran mısın yoksa doğru anın gelmesini sabırla bekleyen misin?