Bana göre zaman daha değerlidir. Çünkü parayı kazanmak ve harcamak içinde kaliteli geçen bir zamana ihtiyacımız var. Peki sizce?

Bana göre zaman daha değerlidir. Çünkü parayı kazanmak ve harcamak içinde kaliteli geçen bir zamana ihtiyacımız var. Peki sizce?

Para mı yoksa zaman mı daha değerli sorusu, kişisel değerlere ve yaşam koşullarına göre değişen karmaşık bir sorudur. Her ikisinin de kendine özgü önemi ve değeri vardır. mesela Para, yiyecek, barınma, sağlık gibi temel ihtiyaçlarımızı karşılamak için gereklidir. aynı şekilde Para, seyahat etmek, hobiler edinmek, eğitim almak gibi yaşam kalitemizi artıran deneyimlere erişim sağlar. Para, finansal güvenlik ve özgürlük duygusu sağlayarak stresi azaltabilir. Zaman, geri döndürülemez bir kaynaktır. Harcadığımız zamanı geri alamayız. Zaman, sevdiklerimizle vakit geçirmek, yeni şeyler öğrenmek, deneyimler yaşamak için gereklidir.
Zamanı biz yönetiriz ama para tehlikelidir. Hizmetinde çalışırsa sıkınti yok efendin olursa problem çok. En değerlisi ise zamandır. Zamanı geri almak ileri sarmak felaket zor iş. Para ise istediğin zaman elde edebileceğin, miktarını ise becerilerinin ve bilgilerinin belirledigi bir Lidya efsanesi kağıt döküman parçası. Paraya hükmedersen zamana, mekana, insana hükmedersin. Zamana hükmedersen anılarına, acılarına, mutluluklarına, yaşanmışlıklara ve diğer kavramlara hüküm kaftanı giydirmiş olursun. Ikisi bir bütün. Birleştir ve hayatını Maslow ihtiyac hiyerarşik düzeninde piramidin tepesine taşı
Benim için zaman, paradan çok daha değerli. Para, harcandığında yerine yenisini koyabileceğin bir şey; ama zaman bir kez geçtiğinde, geri gelmez. İnsan her zaman daha fazla para kazanabilir ama kaybettiği bir dakikayı geri alamaz. Bu yüzden, ne kadar param olduğu değil, o parayı nasıl ve kiminle harcadığım benim için önemli. Zamanımı sevdiklerimle geçiriyor, kendimi geliştiriyor ya da hayatta gerçekten değer verdiğim şeylere odaklanıyorsam, işte o zaman hem zamanımı hem de hayatımı anlamlı kılmış oluyorum.
Bence kesinlikle zaman daha değerli. Para kazanılır, kaybedilir, tekrar kazanılır ama geçen zamanı geri getirmek mümkün değil. Bir dönem para odaklı yaşayan iki insanları gördüm de sürekli büyük bir hırs içinde olduklarını gördüm. Sonra fark ettim ki, paranın getirdiği imkanlar bile zaman olmadan anlamını yitiriyor. O yüzden artık zamanı daha bilinçli kullanmaya, anı yaşamaya çalışıyorum.
En iyi cevap seçimin için teşekkür ederim.
Cevap
20Cevap
Paran var ve zamanın yok o parayı harcamak için o zaman para ne işe yarar. Ya da zamanın var ve hiç paran yok (sonuçta kapitalist sistem ve kendini geliştirmek için bile paraya ihtiyacın var, kitaplar bile olmuş ateş pahası) o da sıkıntı. Onun için hem param hem zamanım olsun ve ikisini de iyi kullanabileyim isterim.
Aslında sağlık yoksa, zaman da acı ve hastalık içinde bir ızdıraba dönüşür, külfet haline gelir. Para ise bu çaresizlik karşısında bir fayda sağlamadığı için psikolojik olarak ayrı bir yük ve azdırab kaynağı olur du.
Kimse sorsak en kıymetli şey zaman der ama para kazanmak için o kıymetli zamanı harcıyoruz sürekli.
Zamanı iyi değerlendiren birsiysen tabiki zaman herşeyden değerlidir.
Ancak benim gibi tembel birisiysen tüm zamanını boşa harcıyorsa işte ızaman boooolca paranın yerini hiç bişey tutmaz.
Sağlık dışında tabi
İkisi de digeri olmadan işe yaramaz ki ama zaman diyeyim
Zaman daha daha önemlidir
Ben zamana çok önem veririm
Zaman daha kıymetlidir. Hiçbir para geçen zamanı getiremez.
Zamanla para elde edebiliyorsun. Ama parayla zaman elde edemiyorsun.
Zaman bence paranın telafisi var çalışınca saglıkla ama giden zamanın yok
Para kazanmalı ama parayı kazanirken gunlerimizide kacırmamalı
Tabi ki para... parayı cok seviyorum herseyden cok..
Para bence, para olmadan zamani ne yapayım :)
Bunların kimin eline verildiği daha değerlidir
İkisi de değerli bence
Zaman epey kıymetlidir.
Zamanı geri getiremiyoruz ne yazık ki...
Akıl olmadıktan sonra ikisinden de bişey olmaz
Zaman daha değerlidir
Daha çok güzel ahlâk
Zamanın geri dönüşü yok
Para..
Zaman kesinlikle
Para..😄
Para tabiki
Zaman
Para tabii ki 💅🏻
Para olursa zamanda olur
Paraya pek muhtaç olmayacağımız bi zaman