İnsanlara güvenmek, zamanla oluşan ve duygusal olarak derinleşen bir şeydir. Güven, birine açılmak, hislerini paylaşmak, aradaki ilişkideki samimiyetin ve dürüstlüğün bir yansımasıdır. Güvenmeye karar verirken, o kişiye duyduğum hisler, verdiği güvence ve tutumu önemli olur. İnsanlar bazen güveni haksızca kaybedebilir, bazen de kazandırabilir.
Güven duymak, güven vermekle ilgili bir durum. Güven veren kişiye 👤güven duyulabilir ancak. Aksi düşünülemez. Bir insana durup dururken "bana güven duy" diyemezsiniz. Sözleriniz, davranışlarınız tutarlı olduğu ölçüde güven duyulan biri haline dönüşürsünüz. Bunun dışında iyiyi aramak, biraz da iyi olmakla paralel. ✨ iyi , ancak iyiyi bulabilir. Kötü birinin güven beklemesi abes gelir. 🌾
Güven duygusunu birine vermek, zamanla ve karşılıklı etkileşimle şekillenen bir süreçtir. Öncelikle, açık iletişim kurmak çok önemli. Duygularımı ve düşüncelerimi paylaşarak, karşındaki kişiye kendimi açarım. Ayrıca, küçük güven testleri yaparak, zamanla onun tutumunu gözlemlemek de faydalı olabilir. Güven, sadece sözlerle değil, davranışlarla da pekişirr bu nedenle, tutarlılık ve dürüstlük büyük rol oynar. Birine güven vermek, onun yanında olduğumu hissettirmekle başlar. Destekleyici bir dinleyici olmak, samimi bir şekilde ilgi göstermek ve zor zamanlarda yanında durmak, güvenin temel taşlarını oluşturur. Böylece, aramızda sağlam bir güven bağı oluşur umarım karakterli insan oluruz ve güzel insanlarla karşılaşırız.✨
Bu karşıdaki kişiyle olan iletişim derinliğine bağlıdır. Bazi insanlara güvenmek çok uzun vadede gelişirken, bazısı sağlam karakteri ve samimiyeti ile güven duygusunu çok daha kısa bir sürede hissettirir. Yani kısacası kaliteli iletişim ve ruhların denk olmasıyla alakalı bir durum..
Yeni tanıştığım İnsanlara güvenmiyorum. Aradan baya zaman geçmesi lazım en az 6 ay. Zamanla gerçek yüzü çıkar ortaya ya güvenirim ya da güvenmem bazen bir kaç hafta bile yeterli güvenmemek için.
Bana olan samimiyeti benim ilgimi cekiyo bir diğer ilgimi çeken şey ise zekası zekice konuşuyorsa hooop diyorum tamam ben bunu tuttum guveniyim hahahahashshs
Dur ben bir buna güveneyim demem.. güven zamanla o kişiyle geçirdiğin vakitle kişinin söylemleri ve eylemleri sonucu ortaya doğal olarak çıkan bir durumdur..