Temelde biyolojik olarak kadın , erkek varken. Diğer cinsiyetlerin oluşmasında etken olan şeyler neydi? Bir travma ya da yaşanmışlık cinsiyet değişiminde etkili olabilir mi?
Erkek
Kadın
Erkek ama kendini kadın gibi hisseden
Kadın ama kendini erkek gibi hisseden
Her ikisiylede ilgi duymayan (erkek, kadın) olabilir
Kişilik & Karakter konusunda 10,9b cevap paylaştı.
Cinsiyet konusu aslında oldukça karmaşık ve çok boyutlu bir şey. Geleneksel olarak, iki cinsiyet olduğu kabul edilse de, günümüzde cinsiyetin biyolojik faktörlerden çok daha fazla bir sosyal, kültürel ve bireysel kimlik meselesi olduğu fark ediliyor. Yani cinsiyet, sadece erkek ya da kadın olmanın ötesine geçebiliyor. İnsanlar, kendilerini erkek ya da kadın olarak tanımlamadıkları gibi, arada ya da farklı kimliklerde de kendilerini ifade edebiliyorlar. Bu, "cinsiyet" ve "toplumsal cinsiyet" arasındaki farkı daha iyi anlamamıza yardımcı oluyor. Sonuç olarak, cinsiyetin sayısını belirlemek çok kolay değil, çünkü bu, bireylerin kendilerini nasıl hissettiklerine ve ifade ettiklerine de bağlı bir şey.
Yorum yapacaktım bu yoruma takıldım, iki kere baştan sona okudum hâlâ soruya yazacak cevap bulamadım 🙂 Tam ortada, ikisine de yakın değilse cinsiyetsiz olunuyor. Doğru muyum? Eğer doğru anladıysam bunun olma ihtimali de %1 yani çok düşük ki gördüğümüz kadarıyla da birine cinsiyetsizsin diyemiyoruz çünkü bildiğimizden fazla ya da karmaşık şekilde cinsiyetler var?
Yani bu soruya; "Aslında çok fazla cinsiyet var, net bi cevap verilemez," şeklinde cevap verilebilir mi?
Umarım söylemek istediğim şeyi söyleyebilmişimdir.
belki mal diyeceksin ama inan bana anlamadım 😅 Burada yazamadığımız kelimeler sadece küfürler diye biliyorum çok sık da girmiyorum siteye doğrusu ondan cahilim bu konuda 🙂
Kavrama bakındım, biraz daha araştırıcam eve döndüğümde çünkü merak ettim : )
İki üç işi aynı anda yapmam gerekince odağım direkt dağılıyor, çok özeniyorum üç beş işi aynı anda aynı verimlilikle yapabilen insanlara : )
Okudukça vay anasını dedim, okurken boynum tutuldu gdhxjrkd dünyada neler neler varmış harbiden. Fakat hâlâ evde değilim. Bahsi geçen belgeselleri de cidden merak ediyorum ne anlatıyorlar acaba. Ancak yarın izleyebilirim çünkü aşırı uykum var araç kullanıcam az sonra. Böyle şeyleri okudukça ilham geliyor, öğrendikçe öğreneyim istiyorum. Bilgi camiası çok geniş, her şeyi bilmek mümkün olsa güzel olurdu. Gerçi her şeyi bilmek de biraz sıkıntı. : ) Sanki konudan konuya atladım gibi ama neyse, kusura bakmayınız..
Temelde biyolojik olarak da aslında kadın ve erkek yok 😂
Cinsiyet kelimesini biz insanlar ürettik ve tanımladık. Doğada böyle bir kavram yok. Gökkuşağı gibi bir durrum var rengarenk. Erkek bir uç kadın bir uç dersek arada pek çok farklı cinsiyet var aslında.
Bütün cinsiyetlerin oluşmasının etkisi aynı ama sonradan şartlar ve ortam da etkileyebiliyor evet.
Burada en belirleyici etken de hormonlar. Testosteron ve östrojen seviyeleri cinsiyetin ne kadar erkek veya ne kadar dişi olduğunu belirliyor.
1
14 Yorumla
Soran
1 yıl
Yok artık : )
Yani tamam x ve y kromozomlarıda : )
Evet geniş bir yelpazesi olduğu doğru. : )
Şartlar ve ortamlar anlıyorum.
Bir insansa ikiside yüksekse nolur? Deli deli sorular
Cinsiyetsiz. Aseksüel 😀 Tam ortada 0 noktasında. X'e yani testosterona ne kadar yakınsa o kadar eril yani erkek, Y'ye yani östrojene ne kadar yakınsa o kadar dişil 😂
Mesela Bülent Ersoy'un dışı Y içi X idi ama X fazlaydı. Sonra dayanamadı X oldu 😀
Durum tabi çok daha karışık ve renkli ama basitinden anlattım. Belgesellerde görebilirsiniz çok çok farklı durumlar var 😂