Kesinlikle güler yüz stresi azaltıyor. Ne zamanki moralim bozulsa çocukların o şirin haline tebessüm edip, bir anda bütün negatif yükümü boşaltıyorum.. Mesela bir dükkana girdiğimde gülerek kolay gelsin demem çalışana, onun da bana gülerek hoş geldiniz demesi bana olumlu etki yapıyor.. Bu örnekler tabi ki çoğaltılabilir.. Kısacası gülümsemek bulaşıcıdır birde...☺️
Güler yüz önemli ama laubali olmakla samimiyet arasındaki ince çizgiyi karıştırmamak lazım. Şahsen somurtan bir esnaftan alışveriş yapmam ve çoğu insanda da durum böyledir. Bir alışveriş yaparken bu önemli bir şey ama her şey de güler yüz var diye sorunsuz olmuyor. Denge önemli
2
1 Yorumla
Soran
1 yıl
Elbette o ince çizgide kalmak şartıyla. Haklısınız
Kesinlikle azaltır. Sinirli veya gergin bir anımda güler yüzlü pozitif birisine denk gelmek enerjimi yükseltiyor ayrıca mutlu olduğum bir zaman da gergin, somurtkan İnsanlar enerjimi düşürüyor
Kişilik & Karakter konusunda 10,9b cevap paylaştı.
Kesinlikle azaltır. Gergin bir anımda güler yüzlü biriyle karşılaşınca, ister istemez içim biraz da olsa rahatlıyor. Sıcak bir gülümseme, ortamın enerjisini değiştiriyor, stresi hafifletiyor. Bazen tek ihtiyacım olan şey, samimi bir tebessüm oluyor. Küçük bir detay gibi görünse de, insanın ruh hâlini gerçekten olumlu etkiliyor.
1
4 Yorumla
Soran
1 yıl
Siz mesela Diyelimki acıktınız. Size yakın ama sevmediğiniz sumurtkan bir garsonu olan restoranta mı gidersiniz? Yoksa biraz uzak ama güler yüzlü garsonu olan bir restoranta mı gidersiniz?
Temelinde insan psikolojik olarak rahatladığı yeri mi tercih eder?
Kesinlikle biraz uzak olsa da güler yüzlü garsonu olan restorana giderim. Yemek yemek sadece açlığı gidermek değil, aynı zamanda bir keyif anı. Suratsız, ilgisiz biriyle muhatap olmak yerine, ortamın enerjisi daha iyi olan bir yerde bulunmak bana daha cazip geliyor. İnsan psikolojik olarak rahatladığı, huzurlu hissettiği yerlere yöneliyor. Sadece yemek değil, genel olarak hayatın her alanında bu böyle.
Güler bir yüz , stresi azaltır mı? Sizleri bilmem ama Valla bende tam tersi işliyor. Hazır dizi güler yüzlü ve nazik yakalamışken size bir kaç ardı kesilmeyen sorun olacak tının ardına eklenen memlekete haber saldım sülalem geliyor.
1
1 Yorumla
Soran
1 yıl
Ahahha e heryerde aynı kural işlemiyor , istisnalar kaideyi bozmaz derler ama kaidede kalmadı : )
Düşüncelerimizin güzelliğiyle beraber gülümsemenin ışıltısı başkadır. İnsanlar güvensiz, sevgisiz.. duygularla yaşıyorken gülümsemeler artık çok yapmacık.
Yeğenim öyle bir çocuk ki tüm gün senin ona gülmeni isteyip sen ona kahkaha attığında o da sana kahkaha atıyor. Ve bundan asssla sıkılmıyor stres falan kalmıyor
1
3 Yorumla
Soran
1 yıl
Up uzun ömürleriniz olsun , gülerek. O neşesini hiç kaybetmez umarım.