•'Bir insandan vazgeçmek bazen zor ve acı olabilir. Kalbinizden onu atamıyorsunuz ama aklınız bırakmanızı istiyor. Bunun için size etkili bir yöntem söyleyebilirim. Onunla güzel anılarınızı düşünmeyi bırakın acilen, onun size neler yaşattıklarını düşünün!' ~Mustafa Özkan
•Sana değer vermeyen seni üzen insanlardan vazgeçecek kadar cesur olun. Unutmayın cesur insan kazanır.
Vazgeçmek insanın cesaretini ve gücünü ispat eder ve insanın hayatını zehirleyen insanlara ve tercihlere resti çekebilmesi, en başta o insanı gerçek bir kurtuluşa ve hürriyete ulaştıracaktır. Kişi veya konu bir insanı aşağıya çekiyorsa ondan vazgeçebilmek gerçek bir cesarettir. İnsan vazgeçmeyi başardıklarıyla varolur ve güçlenir.
Kişilik & Karakter konusunda 203,5b cevap paylaştı.
Evet gerektiği zaman vaz geçiyorum tabi ki de. Cesaret ve vazgeçmek, birbirine zıt kavramlar gibi görünse de aslında iç içe geçmiş olabilirler. Bazen vazgeçmek de bir cesaret örneğidir. Örneğin, toksik bir ilişkiden, sağlıksız bir alışkanlıktan veya ulaşılamayacak bir hayalden vazgeçmek, kişinin kendisine ve geleceğine yapacağı en büyük iyilik olabilir. Şiddet, istismar veya sürekli olarak mutsuzluk yaratan ilişkilerden vazgeçmek, kişinin ruh sağlığı için önemlidir Sigara, alkol veya uyuşturucu gibi bağımlılık yaratan alışkanlıklardan vazgeçmek, kişinin fiziksel ve zihinsel sağlığı için gereklidir.
Kişilik & Karakter konusunda 10,9b cevap paylaştı.
Vazgeçmek, bana göre zor bir şey. Her şeyin sonuna kadar gitmek, ne olursa olsun mücadele etmek isterim. Ama bazı durumlarda, gerçekten vazgeçmek gerekiyorsa, bunu da yapabilirim. Bazen bir şeyin sonlanması, daha iyi bir şey için yer açmak anlamına gelir. O yüzden evet, gerektiğinde vazgeçmek için cesaretim olabilir ama sadece gerçekten değerli olan şeylerde.
Vazgeçecek kadar cesaretli biriyim. Çünkü vazgeçmek, beni hedeflerime ulaşma yolunda daha akıllıca bir karar vermemi sağlayabileceği gibi, pes etme veya başarısızlığı kabul etme anlamına da gelebiliyor. Bu nedenle, vazgeçmek kararı, kişinin kendi değerleri, hedefleri ve koşulları doğrultusunda dikkatlice düşünülerek verilmelidir.
Elbette ki cesaretim var ama iş uygulamaya geldiğinde bir sürü sıkıntılar çıkıyor. Önünde acayip engeller oluyor bırakıp gidemeyeceğin şeyler çıkıyor karşına.
Kişilik & Karakter konusunda 10,6b cevap paylaştı.
Yalnız kalmaktan , yalnız olmaktan korkmayan her insan vazgeçmesini bilir. Çünkü kendisini tanımıştır ve kendine de bir o kadar saygısı vardır. Bütün bunlarla birlikte kaybetme korkusu da bitmiştir. Ancak ve ancak kendi kendini bitirebilir. Ancak ve ancak kendi kendine o çelmeyi takabilir.
Evet sevdiğim hâlde, bana zarar veren insanlardan uzaklaşacak kadar cesaretli yım. Çünkü bazen ya verdiğin değeri göremezsin, ya da gördüğün halde yolunda gitmeyen birşeyler vardır. Daha fazla kırmamak ve kırılmamak adına o hikayeyi yarım bırakır, vazgeçersin..
Sahiplendiğim ve özümsediğim insanlardan kolay kolay vazgeçmem, pes etmeyi sevmem! Sonuna kadar savaşırım ama vazgeçmem gerekiyorsa bunu da aynı kararlılıkla yapabilirim.