"Bu hayatta Yapmak İstediklerim var Ancak Yapmadıklarımı Neden Yapmadığımı da Bilmiyorum" Dedikleriniz var mı?

"Bu hayatta çok şey istemedim diyen biri mütevazı sayılabilir. Ancak, isteyerek hiçbir şeye sahip olmamayı seçen biri, fazla mütevazı sayılır." Statüko

Bu hayatta Yapmak İstediklerim var Ancak Yapmadıklarımı Neden Yapmadığımı da Bilmiyorum Dedikleriniz var mı?

"Kendinizi kısıtlarsanız değerli hiçbir şey başaramazsınız. Hayat size başka hiçbir şey öğretmiyorsa, şunu kesin bilin: Fırsatınız olduğunda, onu değerlendirin."— Oprah Winfrey

İçsel Motivasyon Eksikliği – Kişi gerçekten yapmak istiyor mu, yoksa sadece yapması gerektiğini mi düşünüyor? Gerçekten arzuladığı bir şey mi, yoksa dışsal baskılar nedeniyle mi istiyor?

Korkular ve Kaygılar – Başarısızlık korkusu, eleştirilme endişesi veya değişime karşı bilinçdışı bir direnç olabilir. Kimi zaman insanlar bilinçli olarak farkında olmasalar da, yeni bir adım atmanın getireceği belirsizlik onları durdurabilir.

Öz Disiplin Eksikliği – İstediğimiz şeyleri gerçekleştirebilmek için düzenli ve disiplinli bir çaba gerekir. Ancak kişi, plan yapma, zamanı yönetme ve adım atma konusunda zorlanıyor olabilir.

Mükemmeliyetçilik – “Ya en iyisini yapamazsam?” düşüncesi, kişinin hiç başlamamasına neden olabilir. Mükemmel bir sonuç almak için harekete geçmek yerine sürekli erteleyebilir.

Hedeflerin Belirsizliği – Kişi ne yapmak istediğini net bir şekilde tanımlayamamış olabilir. Belirsiz veya soyut hedefler yerine, somut ve ulaşılabilir küçük adımlara bölmek işleri kolaylaştırabilir.

Enerji ve Ruhsal Durum – Depresyon, tükenmişlik veya düşük enerji seviyeleri de kişinin istediklerini yapmasını engelleyebilir. Eğer kişi kendini sürekli yorgun, isteksiz veya umutsuz hissediyorsa, psikolojik veya fizyolojik bir destek gerekebilir.

Sorunun tam olarak nerede olduğunu anlamak için kişi kendine şu soruları sorabilir.

Gerçekten yapmak istiyor muyum, yoksa sadece yapmam gerektiğini mi düşünüyorum?

Beni en çok ne durduruyor? (Korku, yorgunluk, belirsizlik vb.)

Bunu yapmak için küçük bir adım atsam, ne olurdu?

Güncellemeler
1 yıl
Süper bir soru sordun Şimdi sorunu daha çok üye görecek
"Bu hayatta Yapmak İstediklerim var Ancak Yapmadıklarımı Neden Yapmadığımı da Bilmiyorum" Dedikleriniz var mı?