Kişilik & Karakter konusunda 203,8b cevap paylaştı.
Bence kin olabilir. kin duygusu olduğu zaman insan unutmaz çünkü intikam almaya çalışır özellikle de.. bunun dışında Nefret Bir kişiye veya gruba karşı duyulan yoğun düşmanlık ve tiksinti duygusudur. Nefret, insanları ayrıştırır, ötekileştirir ve şiddete yol açabilir. Öfke Bir tehdit veya haksızlık karşısında duyulan güçlü bir tepkidir. Kontrolsüz öfke, insan ilişkilerine zarar verebilir, fiziksel ve psikolojik sorunlara yol açabilir. Bu duyguların yanı sıra kıskançlık, haset, düşmanlık, suçluluk, utanç ve değersizlik gibi duygular da insan psikolojisi üzerinde olumsuz etkiler yaratabilir.
Bu duyguyu nasıl tanımlarım bilmiyorum, ama hissettiğim de kendimi hep kötü hissettmişimdir. Hayatta bazı şeyleri affederiz, bazılarını affetmeyiz. Asla affetmeyeceğim bir durumu, kişiyi çok sevdiğim için affettiğimde, içimden bir parçanın koptuğunu hissediyorum. Sanki onurum, haysiyetim, kendime duyduğum saygı azalıyor. Sevgim azalmaya başlıyor o kişilerden vazgeçemediğim için. Zamanla kaybekmekten korktuğum insanları bu şekilde yavaşça hayatımdan çıkışını izliyorum. Acımasız olmayı merhametli olmaya tercih eder miyim? Sanırım hayır. Ama şunu biliyorum ki merhametinin değerli olması için acımasız olmalısın.
Kişilik & Karakter konusunda 10,9b cevap paylaştı.
Bence bir insana beslenebilecek en kötü duygu, ihanet olurdu. İnsan, güvenini kaybettiği birinden ihanet görmek, hem duygusal olarak hem de güven açısından çok zorlayıcı. Birinin seni aldattığını, değer vermediğini ve seni arkasından kötülemesini kabul etmek gerçekten yıkıcı olabilir. Bu tür bir duygu insanı derinden etkiler ve kolayca iyileşmesi zorlaşır. Ama tabii ki, zamanla iyileşmek ve kendini toparlamak mümkün, ama o süreç çok acı verici olurdu.
Kin, öfke ve aşağılama duygusu, çünkü ister istemez hem kendine hem karşısında ki insana geçiriyor ve patlama anı gerçekleşiyor ve karşıda ki insan da o nefretle dolup patlıyor.
Karşıdaki insan için mi? Kendimiz için mi? Karşıdaki insan için, aşağılamak kendimiz için öfke. İlki karşıdakini hiç saymak, ikincisi kendini hiç sayıp kontrolü duyguya vermek. Güzel sorularınız için teşekkür ederim. Cevaplamaktan ock mutlu oldum.
Öfke. Dışladığım tek duygu bu olabilir. Yine de gün içinde sıkça boynuma astığım bir kolye kendisi. Öfke en tehlikelisi çünkü şiddetin kardeşi, hiddetin baş harfi. İnsan en çok kendine öfkelenir ama hıncını başkasından çıkarır. Tehlikesi de buradan geliyor, bir arabanın frenini bozmak gibi geliyor bana
Bence bir insana beslenebilecek en kötü duygu, kişiden kişiye değişmekle birlikte genellikle nefret olarak kabul edilir. Nefret, derin bir öfke, tiksinti ve düşmanlık duygusunu içerir. Bu duygu, hem nefret eden kişiye hem de nefret edilen kişiye zarar verir. Nefret, insanları yalnızlaştırabilir, sosyal ilişkileri zayıflatabilir ve hatta şiddete yol açabilir.
bir insana beslenebilecek en kötü duygu! şaka filan mı bu sen bunları yaşasan o kişinin umrunda bile değil.. kötülük öyle olmaz manipulatif direkt hayatını karartacaksın, kolunu bacağını koparcan, gözünü kör etcen ama bunu yaptığında club te viskini yudumlayıp gece ilerleyen saatlerde o yakışklıyı yatağana atabilmelisin.. yani verdiğin zararın bedelini asla ödemeyeceksin tersine keyf alacaksın.. siz "kötülüğü" nasılbiliyordunuz?
Aslında olumsuz duygular birbirini besliyor ve tetikliyor mutsuzluk ümitsizliği ümitsizlik karamsarlığı bunlar öfkeyi şiddeti hepsi birbirinden berbat ve insanın en büyük acizligi
Güzel olmayan türk kadınlarına güzelsin demek güzel olmadığının farkında olan türk kadınlarının acı gerçeği bilmesi ve yalan dan güzel olduğuna inanması
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
1 yıl
Kin igrenme kin kişiye zararli beslemeye gerek yok haddinden fazla deger verdiginizi gosteriyor. Sumugunuzu bike atmaya degmez insanlar değil diygu beslemek. En güzeli lafi koyup uzak durmak.