Benim en çaresiz hissettiğim an çocukluğumun en güzel hatırası olan pamuk gibi dedemi kaybettiğim ve bir de sevdama istemsizce elveda dediğim gündü.. Peki sizin?

Benim en çaresiz hissettiğim an çocukluğumun en güzel hatırası olan pamuk gibi dedemi kaybettiğim ve bir de sevdama istemsizce elveda dediğim gündü.. Peki sizin?
Amcamın ilk ölüm haberini duyduğumda kendimi çok çaresiz hissettim. Çünkü geceden haber aldığımız için kuzenime sabaha kadar söylemeyelim dedik. O an hiç bir şey yok gibi davranmak bana çok zor gelmişti..
Kendi içimde kaybolduğumda, hissetmiştim. Gece Yarısı Kütüphane’sinde şöyle geçiyordu:’ Benim burada ne işim var? diye düşündünüz mü hiç? Bir labirentin içindeymişsiniz ve kaybolduğunuzdan eminmişsiniz de, her dönemeci kendiniz yarattığınız için bu tamamıyla sizin suçunuzmuş gibi hissettiğiniz? Üstelik dışarı çıkmanızı sağlayacak bir çok yol olduğunu da biliyorsunuz çünkü labirentten çıkmayı başarmış, gülüp oynayan insanların seslerini duyuyorsunuz. Çalı çitlerin arasından arada bir görüyorsunuz onları. Yapraklar arasınsan gelip geçen şekiller halinde. Öyle mutlu görünüyorlar ki onlara değil, bu işi onlar gibi yapamadığınız için kendinize kızgınsınız.’
Kendi labirentinde kaybolan bir ben gibiydim.
Hastanede doktorun yanıma gelip "Babanın durumu iyi değil onu son kez görmek ister misin" diye sorduğu an. En sevdiğim kişiyi son kez görmek, onun için hiçbir şey yapamamak çok acıydı ve o çaresizlik beni yıkmıştı. Ve ben o gün artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını anlamıştım.
Elbet herkesin derdi kendine büyük ama burada kim ne yazarsa yazsın, hiçbirinin çaresizliği ölümün verdiği çaresizlik ile yan yana gelemez.
Ben bunu kimine göre basit bir kuş için yaşadım. O her şeyimdi, çocukluğum arkadaşımdı. Tabii baba acısının yanında bir hiç ama anlıyorum. Gommeden önce son öpücüğüm asla son olmadı, son diyemedim.
Gözlerim nemlendi. Başınız sağolsun. Mekanı cennet olsun
Babamın vefat ettiği zaman, her şey bir anda boşluğa düştü gibi hissettim. O an ne yapacağımı, nasıl hareket edeceğimi hiç bilemedim. Sanki dünya bir anda durdu, her şey anlamsızlaştı. İçimde bir boşluk vardı, her şey o kadar kararmıştı ki, ne düşünmem gerektiğini, ne hissedeceğimi bilemiyordum. O an, hayatta hiçbir şeyin garantisi olmadığını bir kez daha acı bir şekilde öğrendim. Kendi kendime "Nasıl başa çıkacağım?" diye sorarken, aslında hiçbir şeyin başa çıkılacak kadar kolay olmadığını fark ettim. O acıyı taşımanın bir yolu yoktu, sadece zamanla biraz olsun kabullendim, ama içimdeki boşluk hala orada.
Cevap
21Cevap
Kardeşimi kaybettiğimi öğrendiğim o andan itibaren kendimi çaresiz hissediyorum. Bunun tarifi izahı yok...
sağlıkla ilgili yaşadığım sıkıntılar
Bir sabah uyandığımda telefonumda ayrılık mesajını gördüğüm an, hayatımda ilk kez gerçekten çaresiz hissettim. Ne yapacağımı bilemeden ekrana dakikalarca baktım. Konuşmak, açıklama istemek, her şeyi düzeltmek istedim ama karşımdaki çoktan gitmişti. O an anladım ki, bazı şeyler ne kadar istesek de bizim elimizde değil. İşte bu, en çaresiz hissettiğim andı.
Hiç öyle bir zaman hatırlamıyorum. Genel de ay sonu ödemeler geldiğinde belki. Bazen işin içinden çıkılmaz hal alıyor. O zaman olabilir.
Benim de dedemi kaybettğimin haberini aldığım andı. İkincisi ise diğer dedem idi. İnsan babasından daha yakın biri gibi büyüten biri olunca ruhunda etki bırakıyor.
Buraya yazsam roman olurdu, yıllar yıllar önce dibin dibini görmüştüm, bu bataklıktan çıkmak imkansız diyordum ama şu anda zirvedeyim...
Babamın ölüm anı. Göz göze kaldık, doktorlar hemşireler koşturuyor bana çarpıp geçiyorlardı, o anda heykel gibi kaldım.
Öyle anlar olmadı sadece birini ameliyathane kapısı önünde eli kolu bağlı dua ederek beklemek zordu geldi geçti
Babam vefatı o an kendimi çok çaresiz kimsesiz yalnız hissettim
Arada mesafe varsa. Aşk konusunda hep çaresizlik yaşarsın
Annemw teşhis konduramamk içim acıdı düşündükçe hep yanıyor.
Sevdiklerimin hasta olup elimden bir şey gelediği an sanırım
Aneliyata girerken ki o an doktorun bekliyorum seni tavsiye alıcam senden demesi
Oğlumun hasta olması
Nasıl şimdi?
Çok şükür, çok geçmiş olsun tekrardan. 🙏
Bu uyeye mesaj göndermezsin yazisini görünce hissediyorum jjdjdj
Birinden mesaj beklerken, buralarda paylaşım yapması
En çaresiz hissettiğim halim
Sevdiğimi kurtaramadım o kadar içim yanıyor ki
Babamın kansere yakalnaması
Sağlıkla ilgili yaşadığım sıkıntı
Hayatımın bazı dönüm noktaları.
Abimi ve annemi kaybettiğim an.
Caresizlik insan olduğumuzu hatirlatır