Herkesin bildiği ama sustuğu, kimsenin doğruyu veya gizlenen bir gerçeği ortaya çıkarmaya cesaret edemediği bir ortamda herşeyi ortaya döken siz olur muydunuz?

Herkesin bildiği ama sustuğu, kimsenin doğruyu veya gizlenen bir gerçeği ortaya çıkarmaya cesaret edemediği bir ortamda herşeyi ortaya döken siz olur muydunuz?

Evet, böyle bir an yaşamıştım. Bazen insan, içindeki duyguları bastırmak yerine, gerçekten cesaretini toplar ve söylemesi gerekeni söyler. Ama bu da çoğu zaman rahat bir şey değil. O an, ya gerçekten düşündüğüm gibi hislerimi paylaşmaya cesaret ederim ya da ya da ne olursa olsun, sırf rahatlamak için bunları dışa vururum. Bazen öyle bir an gelir ki, bir şeyin söylenmesi gerektiğini bilirsin ve işte o zaman "cesaretin varsa sen söyle" diyecek kadar kararlı oluyorsun.
Evet, "Cesaretin varsa sen söyle" dediğim anlar oldu. Bazen, duygularımı ya da düşüncelerimi dile getirmek zor olsa da, sonunda dürüst olmak ve içimdekileri paylaşmak, beni rahatlattı. O an, korku olsa da, söyledikten sonra kendimi özgür hissettim. Genellikle doğru bildiklerimi söylemek, daha sağlıklı bir yol gibi geliyor. Ama bazen, gerçekten cesaretimi toplayıp söylemek zaman alabiliyor. Yine de, sonunda bunu yapmanın rahatlatıcı olduğu kesin.
Evet bitanem yaşadım.. Ben dimdik ayakta bekliyorum açıklama bekledim ama verecek cevap olmadığı için kaçmayı tercih ettiler.. Cesareti olan çıksın karşıma olduğu gibi anlatsın.. 😅😅
Görsele bayıldım bitanem.. 😍
O güzel yorumun ve kalbin için teşekkürlerimi sunuyorum 🌹
Rica ederim bitanem.. Böyle güzel bir soruya böyle bir cevap yakışırdı.. 🥳
Cevap
0Cevap
Cesareti olmayan ile bir adım dahi atmadım o yüzden bu durumu yaşamadım..
Soruyu yanlış anladınız
Detayla soru bı tık farklı olmuş sanki..
Detaya dikkat etmeden soruya odaklandım, sevdiğini söylemekten çekinen olarak düşündüm..
çarpıyor kalbim bin bir başkaaa :D
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?