Bazen o kelimeler öylesine söylenir, bazen de kalpten gelir. “İyi ki varsın” demek aslında bir teşekkür değil, bir duygunun kabullenişidir. Birinin varlığının, hayatında bir denge oluşturduğunu hissetmektir. O an, sadece sözcük değil; samimiyet, güven ve minnettarlık da akar sesine. Ama herkes o cümlenin ağırlığını hissettiremez. Gerçekten içten söylendiğinde, kalbine dokunur. En son ne zaman biri sana bunu dedi ve sen gerçekten inandın?
En son ne zaman biri sana “iyi ki varsın” dedi ve gerçekten inandın?
“İyi ki varsın.” Bu cümleyi çok duydum ve duyuyorum aslında…Çünkü ben, kalplere dokunmayı, insanlara değerli olduğunu hissettirmeyi gerçekten biliyorum. 🌸
Bazı arkadaşlarım mesajla söyler, bazıları arada hatırlatır…Ama bir tanesi var ki, neredeyse her gün bana “iyi ki varsın” der.
Ama, ben o sözü en derinden, en samimi haliyle, son doğum günümde hissettim.
Gece tam 12’de gelen bir mesaj vardı… okurken yüreğim sanki yerinden çıkacak gibiydi. 💌Bir cümlenin insanın kalbine bu kadar dokunabileceğini o an anladım.
O mesajda sadece kelimeler yoktu; orada sevgi vardı, samimiyet vardı, ve belki de uzun zamandır hissetmediğim bir sıcaklık…
Bazen tek bir mesaj, tek bir “iyi ki varsın”, bütün gününü, bütün ruh halini değiştiriyor. Ve o an diyorsun ki;“Gerçekten iyi ki varım…” 💖
En son biri bana iyi ki varsın dediğinde aslında çok sıradan bir anda olmuştu. Öyle özel bir gün ya da büyük bir şey yapmış değildim, sadece dinlemiştim, gerçekten anlamaya çalışmıştım karşımdakini. O anki ses tonunda, duraksamasında, bakışında bir samimiyet vardı. O yüzden bu kez farklı geldi. Boğazımda küçük bir düğüm hissettim, çünkü genelde insanlar bunu alışkanlıktan söyler ama o an, inanmak istedim ve inandım da. O cümle sanki içimdeki sessiz tarafı fark etmiş biri tarafından söylenmiş gibiydi.
Ev arkadaşım tabiki. Beraber büyüdük ve ailelerimiz kendi ailemiz gibi oldu. En son bir tanesinin annesi kanserdi ve son bir ay hastanede geçtiği için hep bir koşuşturma içinde geçti ve geçen ay ne yazık ki kaybetmiştik. Hayatımın en zor dönemi oldu ve psikolojik olarak çok etkilendim. Tabi hep yanında olduğum için en son en iyi dostlarımdan biri bunu bana dedi. O psikoloji cidden en ağır durum oluyormuş.
sözlerinize dikkat edin birinin kafasında kaç kere tekrar ettiğini bilemezsiniz diye bir cümle vardı. İyi ki varsını da kısa süre önce biri kullanmıştı ama her duyduğumuza da inanmamamız gerektiğinide öğrenmiş oldum
Ve sadece annemin ve kızımın dediğine inanırım herkes sık sık söyler '' iyi ki varsın Sultan yaa'' diye ama ufacık bi hata yapsam hepsi kırar ama annemle kızım hep benim yanımda olur o yüzden kimseye inanmam o ikisi hariç ☺️