katiller, kotu niyetli insanlar ve dahasi. Sizce meyilli olduklari kisilikten mi kaynaklidir yoksa cevreden mi?
Yani cevresel etkilermi daha buyuk etki oynar yoksa kisinin meyilli oldugu durum mu? Bir katil neden katil olur?
katiller, kotu niyetli insanlar ve dahasi. Sizce meyilli olduklari kisilikten mi kaynaklidir yoksa cevreden mi?
Yani cevresel etkilermi daha buyuk etki oynar yoksa kisinin meyilli oldugu durum mu? Bir katil neden katil olur?
Bence kuzen sapık olduğunu belli ederdi mesela arkadaşımın göğüslerine bir şey demişti unuttum zaten birşeye şahit oldum kuzenimle kalktılar kuzen küçüklükten beri sapıktı ben hep seziyordum bana kötü şeyler yaşattı baya sene sonra 4 kere denedi arkadaşı da iki kere denedi sezdim niyetleri bence doğuştan arkadaşım dersem doğuştan kuzen desem başka doğuştan
DIZO tipi olanlar saçları kazıtıp ustunde olanlar %99 suça meyilli ve 20 yıllık geçmişleri var toplumsal bir problemler. sonları madde bagımlılıgı hırsızlık yda zorbalık haraç alma. eğitilmek istemeyen çocuklarda onlara özeniyor. Ama bu da onların köyden kente göçlerinde oluşan bir yapı. Eger Türkiyede demokrasi olsaydı dızo mafya babalık gibi şeyler olmazdı. Demokasi eksikliğinin getirdiği bir durum ama bazı tiplemeler psikolojide tanımları var doğuştan suça meyilli , Bazıları ise uyutuluyor . hepimiz eşit doğuyoruz fakat eğitim önemli.
ama oyle olmayan gayet iyi gozuken, kendini belli etmeyen disarida iyi biri gibi gozuken psikopatlarda var. Karizma davranip manipule falan edenler, kastim oydu. Yoksa O tipler zaten igrenc.
Finalndiya danimarka norveç isveç eğitim sistemi ama kadınlara ve dindarlara yaramadığı için bize uymuyor o yuzden buna katlanmak zorundayız. En buyuk düşman kendimiziz. Bunu o ulkeler yapacaklarını söylediklerinde butun yabancılar cocuklarını özel okullara yolladı. :)
Artık hava Alanında AVM lerde dızo saç stili olanlar olarak robotik potansiyel suçlu olarak görünüyor. Geçen gün havaalanında. Dızo saç stilinde olan çocuğu Robot kamerayla telefonu çalar çalmaz 12 saniye sonra yakaladılar. Kameralara artık akıllı saç stilinden direk hırsız 2kağıtçı tipleri ayıklayabiliyorlar bunu kameraların olmadıgı yerlerde yapmak zorunda kalacakalr
Her iki etmen de önemlidir. Doğuştan gelen psikiyatrik rahatsızlıklar, kişiyi çevreye karşı duyarsız bir hale sokabilir. Üzerine insan ilişkilerinde (ailede vb.) başarısız olurlarsa soyutlanırlar. Bu durumda yalnızlıktan dolayı çarpık fanteziler kurmaya meyilli olurlar. Sonunda da ağır durumlar gözlemlenebilir. Sapık, katil gibi...
Doğuştan
Nietzsche
(Pfpne dedim)
Cevap
7Cevap
Kesinlikle huyu suyu ile alakalı yani genetik doğuştan sonradan olamaz olsa bile bir zaman sonra özüne döner
Genler de etkili çevre de bildiğim kadarıyla
her şey aileden başlar
Katil bir bebek gormedim ben cevabım bu
dogru olabilir, bencede. Ama mesela psikopati beynin bir bolgesinin az calismasi sonucu ortaya cikiyormus. 18 yasinda belirti gosteriyormus
Hayır
Evet
Sonradan
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?