İnsanlarla ilişkilerde en önemli şey, bana göre, güven ve dürüstlüktür. Eğer birisiyle güçlü bir bağ kurmak istiyorsam, karşılıklı güven olması gerektiğine inanırım. İnsanlar, duygusal ya da sosyal açıdan yakın oldukları kişilere güvenmek isterler, çünkü bu, ilişkilerin sağlıklı olmasını sağlar. Birinin sürekli olarak samimi ve açık olması, ilişkideki dengeyi de getirir. Peki, senin ilişkilerinde en çok değer verdiğin şey nedir?
İnsanlarla ilişkilerinde en çok neye önem verirsin?
Bana nasıl davranılmasını istiyorsam öyle davranmalıyim kaidesini uyguluyorum.. Ön yargılı davranmadan tanıyarak iletişim kurmaya çalışıyorum.. Topluma zarar veren bir düşüncesi olmadığı sürece, her fikrine saygı duyarım. Empati, dürüstlük ve güven hissi benim için ön planda olur.. Ve samimiyetimin derecesine göre sevgimi de ziyadesiyle hissettiririm..
İnsanlarla ilişkilerimde en çok dürüstlüğe, saygıya ve empatiye önem veririm. İletişimde açık ve dürüst olmak, güvenin temelini oluşturur. Karşımdaki kişinin düşüncelerine ve duygularına değer veririm. Yalan söylemekten veya gerçekleri gizlemekten kaçınırım. Herkesin farklı düşünceleri, inançları ve değerleri olduğunu kabul ederim. Karşımdaki kişiyi olduğu gibi kabul eder, farklılıklarına saygı duyarım. Aşağılayıcı veya kötü sözler kullanmaktan kaçınırım. Karşımdaki kişinin duygularını anlamaya çalışırım. Kendimi onun yerine koyar, onun bakış açısıyla görmeye çalışırım. Empati kurmak, daha iyi iletişim kurmaya ve karşılıklı anlayışı artırmaya yardımcı olur.
Dürüstlük ve açıksözlülük. Yanlış anlaşılmasın patavatsızlık veya kabalık değil. Düşüncelerim konusunda açık olmaya çok önem veren birisiyim, bunun ilişkilerde güven sağladığına inanıyorum. Ben ne kadar şeffaf olursam karşımdaki de benim hakkımda o kadar dürüst olabilir böylece birbirimizin iyi ve kötü yanları hakkında konuşup birbirimizi daha iyi anlayabiliriz. Ben böyle biriyim ama çoğu arkadaşım bir süre sonra bundan hoşlanmadı. Sebebini açık olmadıkları için hiç öğrenemedim mesela. Sonra da dışladılar, ben de arkadaşlığımı kestim. Bu yüzden güveni temel alan bütün hareketler ve sözler benim için çok önemli.
Saygı ve güven. Zamanında iletişim. Geç cevap veren, gün aşırı örneğin. Unut beni gerçekten çok şey başlamadan bu şekilde bitiyor... İnsanlar ne soyluyor, ne istiyor ama ne yapıyor. Tutarlı değilse olmuyor
Saygıya ve karşımdaki kişin nerde ne tepkiyi vermesi gerektiğine çok dikkat ederim , asabi insan sevmem aynı şekilde çok uyuşuk suya sabuna dokunmayan biri de olmaz her şey dozunda güzel