Hayallerin, hedeflerin ve kısacası içinde yarım kalmış, harekete geçmesi gereken hangi sen var?

Hayallerin, hedeflerin ve kısacası içinde yarım kalmış, harekete geçmesi gereken hangi sen var?
Yok artık şu benim herhangi bir hayalim şu an yok. En son araba almak istiyordum onu da aldım borç harç onu ödemenin derdindeyim şu anda. Oğluşumun okulu var eğitimi var benim için onun geleceğini hazırlamak şu an önemli olan. En büyük hayalim onu mutlu görmek ve iyi bir yere geldiğini görmek.
Benim bir iki şey var sadece harekete geçiremediğim ama şimdilik bekliyorum bakalım gidişata göre karar vereceğim. bunların dışında genel konuşursam da Elbette her insanın içinde tuttuğu ve harekete geçiremediği şeyler olabilir. Bunlar, hayaller, korkular, arzular, pişmanlıklar veya ertelenmiş işler olabilir. Öncelikle, içinizde tuttuğunuz şeylerin neler olduğunu anlamaya çalışın. Bunlar neler? Neden harekete geçiremiyorsunuz? Korkularınız mı var? Belki de yeterince bilgiye veya kaynağa sahip olmadığınızı düşünüyorsunuz? Yoksa sadece üşengeçlik mi? Bu soruların cevaplarını bulmak, harekete geçmek için ilk adım olabilir. İçinizde tuttuğunuz şeylerin önündeki engelleri belirleyin. Bu engelleri aşmak için ne yapmanız gerekiyor? Belki de kendinize küçük hedefler belirleyerek başlayabilirsiniz. Veya güvendiğiniz birinden yardım isteyebilirsiniz. Belki de sadece biraz daha cesaretli olmanız gerekiyor.
Evet, içinde tuttuğum ama harekete geçiremediğim şeyler var. En çok da bazı duygularımı ve düşüncelerimi açıkça ifade edemediğimde hissediyorum bunu. Mesela birine gerçekten ne hissettiğimi tam olarak söyleyemediğimde içimde birikiyor. Kimi zaman bazı kararları alıp harekete geçme konusunda zorlanıyorum; belki de korku ya da belirsizlikten ötürü. Hatta bazen büyük değişiklikler yapmak istiyorum ama o adımı atmak için tam zamanını bekliyorum, bu da beni geride tutuyor. İçimdeki bu harekete geçirememe durumu, bazen beni sıkıştırıyor, ama bildiğim şey şu ki, zamanla doğru anı bulduğumda harekete geçebilirim.
İçimde tutmak değil de şartlar el vermemişti bazı hayallerim için şimdi onları teker teker gerçekleştiriyorum.
Cevap
14Cevap
Su an bir şey eksikmiş gibi hissetmiyorum, ama olursa da dert etmiyorum. Kalması gereken kaldı, gitmesi gereken gitti.
Herkesin olduğu gibi var tabi
Dur diyorum! durmuyor. Yapma diyorum! yapıyor. yeme diyorum! yiyor. içme diyorum! içiyor. Ben elimden gelenide yapıyorum ama başka daha da ne yapayım döveyim mi? söveyim mi?
Eskiden vardı da artık yok. Pişmanlıklar kötü etkiliyor çünkü..
Olsa bile söylemem. Ama hep harekete geçer kalmaz içimde.
Güzel bı kadınla evlenmek ben çirkin bı kadınla evlendim
İçimde tutmam genelde dökerim dısıma
Hepsini gerçekleştirdim
Hiç bir şeyi içimde tutmam
Daha uzaklara gitme isteği
Çok ben varda hepsini tutuyorum
Olur bir gün İnşallah
Yok hareket halindeyim şu aralar
Var bişeyler..
Var evet
Var var
Var tabi.