Hayatta risk almak, büyümek ve ilerlemek için önemli bir adımdır. İnsan bazen konfor alanından çıkıp bilinmeyene doğru adım atar. Bu risk, bir kariyer değişikliği, bir ilişkiye adım atma, ya da tamamen yeni bir başlangıç olabilir. Her riskin arkasında bir cesaret hikayesi ve bir sonuç vardır; bu sonuç bazen ders, bazen ödül olur. Sizin hayatınızda aldığınız en büyük risk neydi ve sizi nasıl etkiledi?
Bugüne kadar aldığın en büyük risk neydi ve hayatını nasıl etkiledi?
"Bugüne kadar aldığım en büyük risk, sevdiğim bir işi yapmak için yıllardır çalıştığım güvenli işimi bırakmaktı. Maddi belirsizlik ve başarısızlık korkusu yaşadım ama tutkumu takip etmenin değerine inandım. Zorluklarla karşılaştım, defalarca pes etmeyi düşündüm ama her seferinde daha güçlü kalktım. Şimdi, kendi işimi kurarak hem özgürlük hem de huzur kazandım. İyi ki risk almışım."
Motosiklet ile yağmurda giderken, arkamdan sıkıştıran araçlardan (ya da ben öyle zannetmiş olabilirim) dolayı viraja hızlı girdim ve viraj gittikçe keskinleşiyor motoru yatırarak dönüyordum ve baktım ya fren yapmalıyım ya da daha fazla yatırmalıyım. Tabi bu arada yerler sırılsıklam. Virajda fren yapmanın tehlikeli olduğu ve ıslak zeminde bu tehlikenin arttığı aklımda kalmış olacak ki bunları yapmak yerine korkum ile yüzleştim daha çok yatırdım motoru hamdolsun düşmeden dönmüştüm o gün bende hayret ettim. Demekki insan kendinde birşeyler keşfetmek istiyorsa pişmesi gerekiyor, zorlanması gerekiyor
Mesleğimle ilgili verdiğim karar. Kendimi hazır hissettiğim için o da. Gayet olumlu gidiyor her şey tabi bu birazda kendini bilmekten geçiyor. İnişli çıkışlı yollar hayatın içinde olağan şeyler aldırış etmeden hedeflere devam
Meslek hayatımda bir risk aldım diyemem. İyi ve disiplinli bir çalışma ile sevdiğim mesleğe kavuştum. Ama bir yaradan çıkmış gönlüm, tekrar üzüleceğini bile bile başka bir sevdaya açtı aciz yüreğini.. Çok güzel hayaller kurdu, adımlar attı ve yarı yolda pes edildi, eller bırakıldı.. Daha sonra daha çok yaralanan bu ruhum karşısında pes etmeyip, düştüğüm yerden hızla kalkıp acımı sonuna kadar yaşadım.. Benim en büyük aldığim risk kalbim ve ruhum ile olanıydı..
Adım atmak risktir kendini bu konuda ciddiye almak risktir kdkd anlık olanlar felakete sürer o ayrı kdkd eminseniz ileriye baktığınzda evet diyebiliyorsanız sadece Adım ve iç sesinizi dinlemeniz yeterli kdk değişim anca Adım atarak gerçekleşiyor
Bir çok riskler var. Sanırım bunlar da beni en iyi savaşçılardan ve fiziksel acılardan kurtardı. Tabi bazıları da kağıttan ibaret risklerdi ama umrumda olmadı. Hiç risk almayan biri hayatında hiç bir şey yapmamış biridir.
Kazandıgım okula kayıt yaptırmak icin 2 gun sürem vardı. İstediğim okulun açıklamasına da 1 hafta var. Risk alıp kayıt yaptırmadım sonra diğerini de kazanmıştım.
19 yaşımda hiç bilmediğim bir şehire tek başıma çalışmaya gittim hem de hiç bir güvencem olmadan. Sokakta kalıyordum kaç defa çok kötü zamanlardı, ailem geri dönmemi söylese de geri dönmedim😀
Memur olamama pahasına asgari ücretle çalışmaya devam etme kararı. Çok güzel insanlar ve hayata dair dersler kazandırıyor. Belki memur olamam ama çok güzel şeyler birikiyor