Yıllarca çalışsam da üstesinden kalkamayacağım bir borcum olsa ya da canımdan daha çok sevdiğim birinin hayatı oradaki paraya bağlı olsa katılırdım. Dikkat ederseniz kimse oraya keyfinden katılmıyor. Sadece bu iki sebep için katılıyor. Yarışmada kaybetsem bile bu benim hayatım buna değer olurdu
Kişilik & Karakter konusunda 11,1b cevap paylaştı.
Gerçek hayatta Squid Game gibi bir oyun olsaydı, kesinlikle katılmazdım. Hayat zaten başlı başına bir mücadele, ama bunu başkalarının canı pahasına ya da böylesine acımasız bir şekilde yaşamak asla bana göre değil. Para ya da güç, insanın onurundan ve vicdanından daha önemli olamaz. Öyle bir oyunun içinde bulunmak, sadece bedenen değil, ruhen de büyük bir yıkım getirir. Kazansam bile, böyle bir süreçten sağ çıkmanın psikolojik yükünü taşımak istemem. Hayatta her şeyin bir bedeli var, ama bu bedelin insani değerlerimi aşmasına asla izin vermem.
Ekmeğin üstünde tepinen adamı muhtemelen felç ederdim. Buda çok iyi bir referans olmazdı. Bide bunlara çok saygılı halk demiyorlar mı, nimete saygıları yok, karyola yayı gibi eğilip kalksalar ne?
Yakışıklı da değil ki bunlar, bant üretimi gibi adamlar. Kore dizileri izleye, izleye oradaki hayal dünyasına kapılıyorsunuz. Bunların eline güç geçsin ABD den beter çin, kore, japon halkları. Bkz Doğu Türkistan, bizde üvey kardeş gibi hiç seven yok atalarımız hoplattıkça hoplatmış normal. 40 adamla saray basarsan adamlar asirlarca unutamıyor. 🤦♂️