İnsan çorba yapanı olsun diyor. Gelmeyen yarin ıstırabını...
https://youtu.be/kRcITnEyRiM?si=DWIXLHwQCIk2LwJ8
https://youtu.be/kRcITnEyRiM?si=DWIXLHwQCIk2LwJ8
Yalnızlık, hasta olduğunda daha zorlayıcı çünkü o an kendini daha savunmasız hissediyorsun. Vücut zayıfladığı için, birinin yanında olması, seni anlayacak ve ilgilenecek birinin varlığı çok kıymetli oluyor. O zor zamanlarda moral ve destek almak, iyileşme sürecini hızlandırabiliyor. Yalnızken hem fiziksel hem de duygusal olarak daha çok zorlanabiliyorsun. O yüzden hastalıkla başa çıkmak, yalnızken gerçekten daha güçleşiyor. Birinin yanında olmak, sadece fiziksel olarak değil, duygusal olarak da iyileştirici bir etki yapabiliyor.
Kesinlikle haklısın ve çok üzücü
geçmiş olsun Hasta olduğumuzda vücudumuzun ve zihnimizin dinlenmeye, iyileşmeye ihtiyacı vardır. Yalnız yaşayan biri için bu süreç, özellikle fiziksel olarak zorlayıcı olabilir.
Günlük işleri yapmak (yemek hazırlamak, ilaç almak, temizlik yapmak vb.) hasta haldeyken çok daha zorlayıcı hale gelir. Kendimize bakmakta zorlandığımız anlarda, birinin yardımına, desteğine ihtiyaç duyarız. Yalnız yaşayanlar için bu destek mekanizması genellikle yoktur. Hasta olduğumuzda sadece fiziksel olarak değil, duygusal olarak da desteğe ihtiyaç duyarız. Kendimizi kötü hissettiğimizde, birinin bizi dinlemesini, teselli etmesini, moralimizi yükseltmesini isteriz.
Hasta olunca yalnızlık daha çok hissedilir çünkü insan en çok o zaman ilgiye ve şefkate ihtiyaç duyar. Birinin ‘İyi misin?’ demesi bile moral olur. Kendinle baş başa kalmak zor gelir, üstelik güçsüzken her şey daha ağır gelir. Ben böyle zamanlarda kendime iyi bakmaya çalışırım, ama samimi bir dostun ‘Bir şeye ihtiyacın var mı?’ demesi paha biçilemezdir.
Ben böyle zamanlarda ağlayacak gibi olurum genelde moralim sıfırdır
Olur bazı zamanlar
Teşekkür ederim
Geçmiş olsun.
Teşekkür ederim
Cevap
8Cevap
Sorunun cevabı isminde sakla nickin herşeyi özetlemiş
Danke
Evet cok zor ama herhangi bir sorunu tek basina cozmek halletmek seni daha guclu biri yapar
Seyit onbasiya döndüm 🤣🤣
Bu iyi bisey
Neyi iyi
Dedim ya sorunlarini kendi basina cozmen seni güçlü karakterli biri yapar
Yoruldum ama artık ben de birine sırtımı dayamak stiyorum
Oyle her yorulduk dedigimizde hizir
Gibi yetismiyor iste az sabret illaki gelicek
Yalnızlık kod adımız çaktirma
Ben bu görevden çok sıkıldım 😒başka bir görev istiyorum komutanlıktan
Ne olursa olsun her şartta görev yerine getirilir bunun için eğitildik
İstifa ediyorum sıkıldım niye başkalarına daha kolay görev veriliyor
Önemli olan zoru başarmak asker kolayı herkes başarir...
Yeter bu görevi artık başaramayacağım. Ben de rahat etmek istiyorum hep doğu hep doğu nereye kadar.
Sabret başaracaksin
Sanmam kaldıramıyorum artık görev arkadaşı istiyorum.
Hayır bu görevi yalnız başarmak zorundayız..
Görev arkadaşı istiyorum başka türlü bende takat kalmadi
🤷🤷🤷 Bu kadar çabuk pes edeceğini hiç düşünmedim
Çabuk mu 34 senedir bir fiil gorevdeyim yeter ama bende insanım
Peki o zaman seni görevden atıyorum..
Tamam
Seninle ilgilenen olmadığı için
Tek derdiniz bu olsun.
Başka derdim yok şükür
Öyle
Guten tag
İnsan ilgi istiyor çünkü
Kesinlikle