Benim ona olan güvenim sonsuz diyerek bir köşeye çekilip aşkınızı sürdürebilir misiniz? Bu durumda sessiz kalsanız bile günün birinde aniden ortalığı yangın yerine çevirmeyeceğiniz ne malum.

Benim ona olan güvenim sonsuz diyerek bir köşeye çekilip aşkınızı sürdürebilir misiniz? Bu durumda sessiz kalsanız bile günün birinde aniden ortalığı yangın yerine çevirmeyeceğiniz ne malum.

Duygularımız birer kitap değil ki okuyup bana göre değilmiş, diyerek rafa kaldıralım.
Elbette kıskançlıkta her duygu gibi varoluşumuzun bir parçası olarak yerli yerinde. Zamanı gelince kullanılmaya hazır bir şekilde.
Kıskançlık, insanın doğasında var olan bir duygu aslında. Ancak temelinde kişinin kaybetme korkusu, yetersizlik hissi ya da sahip olduklarını koruma çabası yatar. İnsan kıskanma duygusundan tamamen arınabilir mi? Bu oldukça zor. Çünkü kıskançlık, hem içgüdüsel hem de çevresel faktörlerle şekillenen bir histir. Önemli olan, bu duyguyla nasıl başa çıkıldığı ve nasıl yönetildiğidir.
Kıskanma duygusu, sağlıklı bir seviyedeyse insana bazen motive edebilir, bazen de sevdiklerini daha fazla önemsemesine sebep olabilir. Örneğin, bir ilişkide kıskanmak, sevgi ve değer verme hissinin içinde doğal olarak yer alabilir. Fakat aşırıya kaçtığında, bir tür kontrol etme arzusuna dönüşerek bireye de, ilişkilere de zarar verebilir.
Bu duyguyla baş etmek için öncelikle neden kıskandığını anlaman gerekir. Kaygının, özgüvensizliğin ya da kıyaslama alışkanlığının mı etkili olduğunu fark etmek önemli. Daha sonra, değer verdiğin şeyleri kaybetme korkusunu anlayıp onu sağlıklı bir şekilde ifade ettiğinde, kıskançlık duygusunu küçültmen mümkün olabilir. Sevgi, açık iletişim ve güven bu konuda güçlü anahtarlar.
Sonuç olarak, kıskanmadan yaşamak neredeyse imkânsız olsa da bu hisle sağlıklı bir şekilde başa çıkmayı öğrenmek, daha mutlu ve dengeli bir yaşam için önemli. Bir insanın bunu başarabilmesi, kendine duyduğu sevgi ve güvenle yakından ilişkilidir.
Ben ve kıskanmamak.. İkisi yan yana imkansız gibi.. 😅 Ben kıskanmadan yaşayamam.. Mümkün değil.. 😅 Ben kıskanmıyorsam kesin ölmüşümdür.. 😅😅
Görsele de bayıldım.. ☺️
Allah esirgesin, kıskan ve bir ömür yanımda kal. Görsel senin olsun birtanem 🫶
Teşekkür ederim canım.. 🫠
Kiskanmiyorsam benimsemiş olmam..
İnsan sevdiğini gözünden bile sakinirken nasıl olur da kıskanmaz..
Teşekkür ederim..
Cevap
3Cevap
ben yaşarım evet başkalarını kıskanmam. sevdiğimi kıskanırım sadece
Sevdiğim hayatıma dahil edeceğim yani bana ait olacak insanı kıskanırım onun dışında öyle kıskançlıklarım yoktur
Güven veriyorsa çok hafif kıskançlıklar dışında abartmaya gerek yok bence. İlişkiler öyle daha sağlıklı yürür çünkü ve her yönden daha anlaşılır olunur.
kıskanmamak elde değil fakat şunu iyi biliyorum ki bir yerede kapatsan yapacak olsan yapar kıskanırım fakat kısıtlamam
Ben sevdiğimi kıskanırım arkadaş kim ne derse desin. Bir köşeye çekilemem valla xjxjdjd
Ona güvenmek başka, dışarıdan ona gelebilecek riskler başka.
Çok güvenirsin ama kısıtlamamak şartıyla kıskanabilirde insan
Sanmıyorum kıskançlık abartmamak şartıyla en doğal duygudur.
Kıskanmayan umursamıyordur onun için bir şey ifade etmiyorsundur sevmiyordur kısacası
Ben çok kıskanç birisiyim bu soruyu görmemiş olayım
Kıskanmayan domuzdur ya
aşırı gamsız kişiler var ve yaşıyolar da gayet
Zor belki de imkansız
Yaşayamaz
Yok ya olmaz o kadar değil bence
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?