Yalnızlık gerçekten kötü bir şey. Ama insan müsvetteleri ile uğraşmak gerçekten daha yorucu , sıkıntılı , kötü ve yorucu bir şey. Bu yüzden boş beleş insanatlarla uğraşmaktansa , kaliteli yalnızlığımı tercih ederim. Ben hayatım boyunca insanlarla arama bir mesafe koymuş bir insanım , bir de samimi olsam neler olur , düşünmek bile istemiyorum.
Kişilik & Karakter konusunda 11,5b cevap paylaştı.
Bazen insanlar, yalnız kalmayı seçer çünkü dış dünyadan uzaklaşıp içsel huzuru bulmak isterler. Belli bir noktada, sürekli başkalarının beklentilerini karşılamak, sosyal etkileşimlerin getirdiği stres ya da hayatın karmaşası insana yorucu gelebilir. Yalnız kalmak, insanın kendi düşünceleriyle baş başa kalıp kendini yeniden değerlendirebilmesi, sınırlarını anlaması için bir fırsat olabilir.
Ayrıca, bazı insanlar yalnız kalmayı, duygusal anlamda kendilerini daha güvende hissettikleri bir alan olarak görebilirler. Her alanda yalnız kalmak istemek, aslında bir kaçış ya da kendi kimliğini bulma çabası olabilir. Yalnızlık bazen güçlendirici olabilir; diğer zamanlarda ise bir tür korunma mekanizması. Kişinin ruh haline, yaşamındaki deneyimlere ve ne aradığına bağlı olarak bu değişir.
Oluyor bazen öyle dönemler, kimseyi göresi duyası gelmiyor insanın. Normaldir, fakat sürekli böyle ise hayat enerjisini tazeleyecek, hayata karşı nabzını attıracak birinin karşısına çıkması gerekir. Bu şahsın cinsiyeti fark etmez, yeter ki kişiye motivasyon olabilme potansiyeli taşısın.
2
5 Yorumla
Soran
1 yıl
Kesinlikle o dönemler fena ya.
İşte o kişiye motivasyon olma durumu yok bu insanda en azından ben öyle biliyorum.
Herkesin içinde sadece kendinin bildiği fakat birinin de o yönünü görmesini, ortaya çıkarmasını istediği bi yanı vardır. Belki o kişi dışarıya karşı bu şekilde görünüyor olabilir fakat onu kendine getirme sürecinde pes etmeden hareket edecek biri olursa iyi gelebileceğini düşünüyorum. Yine de aşırı ters tepme durumu var ise, pek üstüne gitmemek gerek. İlla bi yerde bi hareketlenme olur, gerek duyduğu bir söz, izlediği bir film dizi sahnesi, markette gördüğü bir insanın hareketi, okuduğu bir roman ya da her zamanki gibi yalnız olduğu bi vakit zihninde yankılanan bir ses.. Her şey olabilir, bazen zamana bırakmak gerek.
Bazı insanlar fıtraten kalabalığı sevmezler. Yalnizlığa daha meyilli olurlar.. Bazı insanlar da çok kırılmış ve güveni kırılmış olduğundan yalnızlık tercih ederler.. Dengeli yalnızlık faydalı, ama fazlası da ruha zarar..
2
3 Yorumla
Soran
1 yıl
Bunun dengesini nasıl bulcağız üstadım : ) zor yani.
Arada inzivaya cekılmek iyidir ruhu dinlendirir. Sureklı kaos kalabalık gürültü olaylar onu dinle dıgerını dinle derken boguluyor insan bi salın artık diyor.. İnsan demek mücadele demek iyi veya kötü koşturma demek.. Bu manada bazen frenlemek gerekir ara ara.
Yalnızlığını paylaşacak, onu yalnız olma hissinden çıkartacak kimseyi bulamamıştır ondan.
Diğerleri ona olumsuz, negatif etkilrrde bulunur. Bunu aktif yani bir şeyler yaparak veya pasif yani sadece var olmalarının yeterli olacağı şekilde yapabilirler.
Negatif (-) etki almaktansa sosyal olmanın (+) etkisinin olmaması yani nötr (0) kalmak çok daha iyidir.
Acaba dedim diğer insanları cahil mi görüyor. Kendisini statü olarak bize denk mi görmüyor. (Kendisini yukarda) Coğu zaman sessiz hic konuşmazdı. Öz güveni mi yoktu
Ahahah hayır bu böyle bilinir ama tam tersidir. Öyle kişiler daha sosyal. Çünkü (onlara göre) diğerlerinin zayıflıklarını, azikliklerini görmek onların egoyu besler. Bir tane tanıyordum da oradan biliyorum jdjdjd
Ahahaha al al ama gerek yok ben söylerim saklamam jdjdj Bence herkeste olmalı sadece fazla aktif olarak rol alması sıkıntı, krndi halinde takılan ego iyidir ki herkeste de vardır.
Kargayı severim nolmuş tamam leşcil olabilir , ölüm kuşu olabilir , yeşile çalan tüyleri olabilir güneş ışığında , parlak şeyleri sevebilir , suyu gagasının yan tarafıyla icebilir , uzun yasayabilir ama bunların hiçbiri sebeb olamayada bilir. : )
Yazın duşakabine meyve sinekleri geliyor su için. Onları çıkarmadan duş almam, karambole gitmesinler diye jdjdk
Hayır. O hayatı ve yaşamı bilmeyenler için garip. Belirli bir hiyerarşiye göre öldürmek de yaşatmak da bizim elimizde. Sivrisinek fazla dolanırsa etrafımda onun için sakat olabilir jdjdjdjd
Sadece hislerim. Yani benim kendi duyularımla benim sizler hakkındaki gerçek düşüncem.
İltifat daha çok aslında düşünülmeyen bir şeyin yine de söylenmesi. Menfaat için vs.