Çok derin düşünün gerçekten 2020'den yana ne değişti? Kendi adıma cevap vereceksem hayata bakışım, aşka olan bakışım, paraya, aileye, arkadaşlara ve bir çok şeye olan hevesim hayallerim hepsi yok oldu? Daha sadeleştim arkadaşlarım azaldı, insanlara olan tahammülüm azaldı. Hiç kimseyle konuşmak bile istemiyorum. her şey yalan, her şey sahte, her şey bitecek. her şey bir gün son bulacak, geriye sadece Allah kalıyor. Bir tek o gerçek. Bir tek o güvenli. Ve yaşıma ilgili dalga geçenler olucak sen küçüksün daha bişey yaşamadın diyecekler ama inanki umrumda değil.
Değişen ben değil düşüncelerimdi. Üzerinden kaç yıl geçerse geçsin kendimi aşikar ettiğim nokta hep çocukluğumdu. Eskiden daha fevri, çok konuşan saf biriydim. Çocukluğum, yanına yeni heyecanları ve coşkuları da katarak benimle geldi. Sadece zaman içinde bir savunma mekanizması geliştirdim kendime. Şüphe mahkemesi kuruyorum mesela artık. Hayatı okul sıralarında değil, filmlerin alt yazısında insanların sözlerinde arıyorum. Verdiği cevaplardan ziyade sorduğu sorulara, mimiklerine ve yüzünden esip geçen şüphe rüzgarına bakıyorum. Bencilliği, ön yargıyı, nefreti bıraktım. Hak edene hak ettiği cevabı veriyorum ama yine de kalp kırmaktan korkuyorum. Yalana düşmek, haksızlık etmek yeni kazandığım ve sımsıkı tutuntuğum özelliklerden.
Son 5 yılda hem meslek hayatıma atıldım.. Hem de dost ve sevgili ızdırabından geçtim.. Manevî olarak zor ama, beni çok olgunlaştıran zamanlar geçirdim.. Ve mesleğim vesilesiyle daha enerjik ve çocuksu bir ruha da sahip oldum..
Kişilik & Karakter konusunda 10,9b cevap paylaştı.
Son 5 yılda birçok açıdan değiştim. Daha fazla sorumluluk aldım, olgunlaştım ve hayata bakış açım değişti. Önceden her şey daha çok anlık ve duygusal kararlarla şekillenirdi, ama şimdi daha fazla düşünüp, geleceği de göz önünde bulundurarak adım atıyorum. Kişisel gelişim konusunda daha fazla çaba sarf ettim, kendimi keşfetmek ve geliştirmek için zaman harcadım. İlişkilerimde daha sabırlı, daha empatik oldum. Hatalarımdan ders aldım ve kendi sınırlarımı daha iyi tanımaya başladım. Yani, daha olgun, daha dengeli bir insan oldum ama yine de geçmişteki heyecanlı, neşeli halimi kaybetmedim.
Oturup hüngür hüngür ağlayabilen insanlara çok özeniyorum ya, ben mesela en son 4 & 5 yıl önce hüngür hüngür ağlayabildim. Bir şey canımı sıksa sadece gözüm doluyor, sonra o da geçiyor.
O zamanlar gelecekte ne olacağını bilmezdim daha mutluydum. Keyfime duskundum rahattım. Şimdiyse b0k çukuruna batıyorum sksjksz şu anki benin tek olumlu yanı daha olgun olması bi de vücut olarak daha iyiyim
Evlendiğim adam 10 senelik hatta 11 seneye yakın olan eşim değişti ben değişmedim sadece güçlendim ve gitmek istiyorsa böyle daha mutlu olacaksa yol verdim kabullendim ayrılığı