İnsanların fikirlerine ne olursa olsun saygı mı duyarsınız, tartışma mı çıkarırsınız?

İnsanların fikirlerine ne olursa olsun saygı mı duyarsınız, tartışma mı çıkarırsınız?

Evet, zaman zaman fikir ayrılığı yüzünden tartıştığım oluyor. Özellikle değer verdiğim konularda sessiz kalmak zor. Ama sonradan fark ettim ki herkesin bakış açısı farklı ve bazen haklı olmak yetmiyor. Bir keresinde en yakın arkadaşımla bile sert bir tartışma yaşamıştım, ama sonunda oturup konuşarak çözdük. Şimdi daha çok dinlemeyi ve saygı göstermeyi önemsiyorum. Tartışmadan da çok şey öğreniliyor aslında.
Evet, fikir ayrılıkları yüzünden tartışmalarım olabiliyor, ama genelde tartışmayı büyütmemeye çalışırım. İnsanların farklı düşünceleri olabiliyor, bu da gayet doğal. Ama bazen konulara duygusal yaklaşıldığında ya da karşındaki kişi dinlemeye kapalı olduğunda, tartışma aniden gerilebilir. Ben genelde tartışmalarda daha sakin olmaya çalışırım, çünkü iletişimde karşılıklı saygı önemli. Fikir ayrılığı yaşasak da, insanların farklı bakış açılarını anlamak önemli. Gerçekten anlaşamadığımızda ise, bazen susmak en iyi seçenek olabilir.
Cevap
17Cevap
Fikir ayrılığı yüzünden hiç tartışmak istemesem, insanlarda var olan algı fikirleri dayatma üzerine kurulu olabiliyor. Sadece var olan fikrin aktarımı yapıp, tartışmayı zenginleştirmek mümkünken iş sadece düşüce savunuculuğuyla sabit kalıyor. Bunu hissettiğimde konuşmamayı tercih ediyorum. Ne benim anlattığımı algılayabilecek, ne de ben onun söylemlerini ciddiye alabileceğim.
Tartışmalar her zaman olabilir, özellikle de bazıları fikirlerini empoze etmeye çalışınca ortalık kızışabiliyor.
eskiden olurdu artık umursamıyorum kimseyi ben
Fikirler her zaman tartışmaya müsait olmalı :D
Genelde tartışmam çünkü herkesin farklı düşünebileceğini kabul ediyorum. Ama bazen öyle konular oluyor ki, karşımdaki mantıksız bir şekilde ısrar edince kendimi tutmak zor olabiliyor. Yine de kavga etmek yerine mantıklı bir şekilde açıklamayı tercih ederim. Eğer karşımdaki gerçekten anlamaya niyetli değilse, uzatmam. Çünkü bazı tartışmalar sadece zaman kaybı.
Tartışma zaten anlaşma ya da karşında ki insanı kendi duygularını düğünlerini aktarmak için yapılır sanki kavga etmek gibi yorumlayıp soru sormuşsun tavi ki tartisacaksin
olmuyor hayir. eger cok insani bir mesele degilse kimin ne dusundugu neye inandigi ne konuda konustugu umurumda degil
Saygı duyarım. Karşı tarafın yanlış bildiğinden eminsem bir iki fikrini değiştirmeye çalışırım ama tartışmaya girmem.
Genelde saygı duyarım ama tutupta ülkemi milletimi dinimi ırkımı ailemi kötülerse o zaman işler değişir
Herkes aynı fikirde olmak zorunda değildir.
Ama doğruyu tartışırım doğru bir tanedir
Fikirlere saygı duymam, insanlara saygı duyarım.. fikirler değerlendirilir
Fikirlerimi tartışmadan sakince paylaşırım ve karşımdaki insanın fikrine de saygı duyarım..
Çok polimiğe girmem ama girersem de biter içimde soğurum içime kapanır o insanı görmem ailemde olsa
Özellikle sessizleşirim ve tartışmam.
O yaşları çoktan geçtim. Fikirleri dinliyorum, ayrışmamı kendi içimde yaşıyorum. Kimsenin fikrini değiştirmeye, kimsenin fikriyle tartışmaya gücüm, mecâlim kalmadı :)
Evet tartışıyoruz en sonunu da ölüme bağlıyoruz arada sıkıntı kalmıyor
Eğer ben haklıysam istediği kadar konuşsun gene benin dediğim olur çok da umursamam yanii Hee haklısın sensin der geçerim en iyisi
Tartışma değilse de fikrimde ısrarcı olurum, kabul etmiyorsa dalga geçerim
tartisirim ama öyle küfür falan ederek değil tabiki saygılı şekilde tartisirim
Daha dün tartıştım mesela. Fikir ayrılığından ötürü değil de düşünceye saygı duyulmamasından kaynaklı. Herkes istediğimi yaparım havasında takılırsa bana da "hayırdır?" demek düşer.
Saygı çerçevesinde tartışırım.
Evet olabiliyor
Oldu ama tartışmayı genelde karşı taraf başlatır
çok kızarsam yıkarım :)
Saygı duyulmayacak konularda tartışma oluyor.
Saygı duyarak tartışma çıktığı çok olmuştur
Yok yaa cahillerle uğraşamam hiç. He derim geçerim
Evet tartıştığım oluyor
bazen oluyor
Olabiliyor
Hemde çok
Evet çok
Çok.
Saygı duyarım
Bazen olabiliyor
Oldu çok nadiren senin
Oluyor